A kormányfő erről a Világgazdaság konferenciáján beszélt szerda délelőtt, amelyet a gazdaság újraindulásával kapcsolatos tennivalók, lehetőségek feltérképzése témájában szerveztek.

Úgy illendő, hogy éljek azzal a lehetőséggel, hogy az előttem szólók felvetéseire reagáljak. A magyar kormány nem szenved gondolatszegénységben, ezt bizonyítják az előadások

– kezdte beszédét Orbán Viktor a Magyarország Újraindul! gazdaságpolitikai csúcskonferencián az Index.hu cikke szerint.

Innovatív gondolatok termelésében is jól állunk, ez az ő helyzetét erősíti. Ha ilyen kormánya van, akkor a miniszterelnök feladata, hogy a rengeteg ötletet egy életképes rendszerré szervezze össze.

Orbán a legfontosabbnak azt nevezte, amit Matolcsy György mutatott be, hogy mekkora lesz a GDP-növekedés, mikor térünk vissza a pandémia előtti gazdasági teljesítményhez.

Riasztóan magas számok hangzottak el.

Az ember mindig a szakmai tankönyveihez nyúl vissza, hogy megítélje ennek realitását. A kormányfő esetében ez a Rejtő-regényeket jelenti, amelynek az a része villant be neki, amikor

valamelyik hős a nyomravezetőnek felkínál száz dollárt, és az azt válaszolja, hogy "ígérjenek inkább tízet, olyat már láttam".

Ez jutott eszébe az akár 6 százalék feletti GDP-növekedésről.

Azt mondta a jegybankelnök, hogy el kell kerülni a poszt-Covid-szindrómát a gazdaságban; meg is nevezte, hogy mit ért ez alatt – mondta a kormányfő.

A teljes foglalkoztatottság és teljes foglalkoztatás egy olyan eszköz, amely a pandémia utáni bizonytalanság ellen hat. Ilyen a moratórium kérdése, amiből értelmes menetrend szerint kell kijönni – tette hozzá Orbán.

Az óvatos duhajok közé tartozik ebben az ügyben, megérti, hogy a pénzügyekkel foglalkozók és bankok minél hamarabb akarnak visszatérni a hiteltörlesztési rendhez, de ha nem figyelünk oda, akkor átesünk a ló másik oldalára.

A Magyarország újraindul! VG-csúcskonferenciát itt nézheti élőben:

Forrás: Index.hu, vg.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 14:36
Ajánlom magamat illő szerénységgel. Illetve inkább a 12:54-es hozzászólásom első felét. Ott hangosan és érthetően kifejti, hogy a kormánynak sose az a dolga, hogy kormányozzon, jó döntéseket hozzon, és megvédje azokat. Szerinte a kormánynak csak az a dolga, hogy ellenségképet adjon, és ekézze az ellenzéket.
Sajnálatos módon, ezt a felvételt nem zúdítja ránk az "objektív, pártatlan közmédia", vajon miért? Hiszen ez is egy szenvedélyes igazságbeszéd, ha már ez a divat.
csak úgy....
@Giovanni Alba: lassan én is képes leszek elsiklani a fontos dolgok fölött! :)
ha majd érzitek rajtam a shikaris-málnás dógokat,akkor értesítsétek semjén efftársat,hogy hozza a puskáját! ez az én végakaratom.. ;)
Giovanni Alba
@Ildikó: ma, 15:27
Az Ovit leíró anamnézis tökéletes, a Három testőr... mint párhuzam úgyszintén. Zárójelben jegyzem meg, az ottani főorvos mintha egy az egyben kesler volna (na jó, ebben van azért némi túlzás),
Néro
Nekem is róla a tizennégy karátos autó.
lusta
Na kérem szépen az idei minimálbérek alant láthatóak. Jól látható a kiválóan kezelt gazdaság motorja a minimálbéres rabszolga. A 27%-os ÁFA kulcsról már nem is teszek említést.

Bulgária 332 EUR
Magyarország 442 EUR
Románia 458 EUR
Lettország 500 EUR
Horvátország 563 EUR
Csehország 579 EUR
Észtország 584 EUR
Lengyelorsazág 614 EUR
Szlovákia 623 EUR
Litvánia 642 EUR
Görögország 758 EUR
Portugália 776 EUR
Málta 785 EUR
Szlovénia 1024 EUR
Spanyolország 1108 EUR
csak úgy....
@lusta: a szemléltetése sokakat megzavar majd,hogy a tehetetlenek kerültek a listán fölülre..,.ösmerem a volt honfitásaim és fogadok,hogy az óta sem történ változás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.