Kedden mi is beszámoltunk arról, hogy magyar válogatott tagjai nem fognak letérdelni az Európa-bajnokság meccseinek kezdetén, hogy így tiltakozzanak a kirekesztés és a rasszizmus minden formája ellen.

Fekete-Győr András nemzeti mezben üzent a térdelő csapatot kifütyülő szurkolóknak
Fotó:MTI/Krizsán Csaba

A Momentum elnöke közösségi oldalán fejtette ki véleményét és üzent a térdelő ír csapatot kifütyülő szurkolóknak.

Az MLSZ és a magyar válogatott úgy döntött, hogy meccseiken nem térdelnek le sípszó előtt, amit azért tesznek egyes csapatok, hogy ezzel is tiltakozzanak a rasszizmus és a kirekesztés ellen. Nagyon nehéz kérdés ez. Olyan társadalmi és kulturális rétegei, illetve kontextusa van, amibe nehéz belelátnunk vagy amit nehéz megértenünk innen.

- kezdi bejegyzését. Azt is kiemelte, hogy nem tudja megérteni, miért kell kifütyülni azokat, akik a rasszizmus és a kirekesztés ellen tiltakozva szimbolikusan letérdelnek.

Azért is vártam délutánig, hogy írjak erről, mert nem akartam az első, dühös reakciómat megosztani veletek. Akik fütyültek, azok valójában csak egy hangos kisebbség – és közben mind a stadionban, mind a képernyők előtt rengetegen vagyunk, akik teljes szívből szurkolunk a csapatnak, akik minden meccset nézünk, és akik, ha tehetjük, kint is vagyunk a meccseken, és akik mélyen elítéljük a fütyülést.

- tette hozzá, majd azzal folytatta:

Nem szabad hagynunk, hogy a válogatottat és a sportágat, amiért rajongunk, kisajátítsa egy hangos kisebbség és egy tolvaj politikai párt. Elegem van abból, hogy a nem fociszurkoló barátaim folyamatosan csesztetnek azzal, hogy hogyan szurkolhatok a magyar focinak? 

Azt is megjegyezte, hogy hisz abban, hogy eljön az idő, amikor "fikarcnyi rossz érzés nélkül szurkolhatunk" újra mindannyian a válogatottért. Úgy gondolja ennek az első lépése:

A magyar foci megtisztítása. Lopás helyett európai színvonalú foci. Épp ezért is raktunk össze egy szakpolitikai programot a Momentummal arról, hogy mihez kezdenénk a magyar focival 2022 után.

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg:

Forrás:Facebook
Címlapkép:MTI/Krizsán Csaba

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
"Akik fütyültek, azok valójában csak egy hangos kisebbség"
Nem kell komám lebecsülni a kedvenc kisebbséget, nem emlékszel 2006-ra mi történt, amikor még nemzeti illiberális forradalmárok voltak?
ómió
Miért fütyültek? Azért, efftárs, mert nálunk a térdepelés nem a tiltakozás jele! Azt itt elég mutatni! Mellesleg, hozzád a sima vörös mez illett volna, sarlóval, kalapáccsal!
balos
@ómió: A fejedbe neres!Legalább attól fájna nem a születésed okán!
ómió
@balos: Ezt diktálja neked a bunkóproli bolsi alapállás, baromarc? Otthon vagy benne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.