Mi is beszámoltunk arról, hogy úgy tűnik újabb változások jöhetnek az egészségügyben. Legalább is ez derül ki a Fekvőbeteg ellátási struktúra átalakításáról szóló dokumentumból, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság állított össze.

"Ebbe fog belerokkanni mindenki" – állítja a szakértő a többezer megszűnő betegágy és a kórházi átalakítások kapcsán
Kép:Pixabay

Eszerint hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is, további 13 intézményben pedig a jövőben nem végeznének műtéteket. Emellett a kisvárosi kórházakban a járóbeteg-ellátás mellett csak egynapos beavatkozást lehetne végezni. A nagyobb műtétek és az ügyelet a megyei kórházak hatáskörébe kerülne.

De lennének olyan szakterületek is, amelyek még a megyei kórházakban sem mindenhol lennének elérhetőek, ezeket a beavatkozásokat egyetemeknek vagy centrumkórházakban végeznék el. Ráadásul közel 2500 aktív betegágy is megszűnne.

Komáromi Zoltán szerint ez egy ésszerű lépés lenne. A DK egészségpolitikusa ugyanakkor híradónknak hozzátette:

a kormány nem hallgatott a szakszervezetekre, most pedig úgy akarnak centralizálni, hogy közben nem oldották meg az otthonápolást, a szakellátását, a háziorvosi ellátást.

A háziorvos szerint „ebbe fog belerokkanni mindenki”.

Mert sem a beteg, sem az egészségügyi dolgozó, sem a rendszer nincs erre felkészítve

– vélekedett.

A dokumentum szerint a kevés szakember miatt a szülészetet is központosítani kellene. Ezért a kisebb kórházakban csak nappal lehetne szülni, ügyeleti időben a nagyobb, megyei kórházakba kellene menniük a kismamáknak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Klubnak azt írta:

ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntés. Sem intézményeket, sem ágyakat nem szüntetnek meg.

Forrás:atv.hu
Címlapkép:Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntés."

Mindig ezt az aljas módszert követik.
Most nem lehet vitázni róla, mert csak "munkaanyag", amikor meg már megszületik a döntés, akkor meg azért nem lehet, mert már eldöntötték. Ezek csak ugatják a demokráciát, fogalmuk sincs, hogy kell ezt játszani...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Kíváncsi leszek, h erre mit lép a magyar, mivel a 300 Ft-os vizitdíj 2008-ba qrvára kiverte a biztosítékot.
Béla333
"ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntés."

Mindig ezt az aljas módszert követik.
Most nem lehet vitázni róla, mert csak "munkaanyag", amikor meg már megszületik a döntés, akkor meg azért nem lehet, mert már eldöntötték. Ezek csak ugatják a demokráciát, fogalmuk sincs, hogy kell ezt játszani...
kereső
@lampa laz: semmit, azt is csak halkan.
Peller Anikó
@kereső: Elüldöztük az orvosokat? Sebaj, bezárjuk a kórházakat, mia gond?

Majd azt mondjuk a hülyéknek, hogy átalakítás.

Meg gyurcsány.
kereső
@Peller Anikó: Van már erre egy szebb szó-"modellváltás". Mert ebből is az lesz a végén.
csipetke
Ezt megint olyanok találták ki,akik még közelről nem láttak beteget.(mint kásler,aki bejelentette a harmadik hullám után,hogy még csak meg se rendültünk). Ha megcsinálják ezt az idióta dolgot,akkor a betegek akár száz kilométert is utazhatnak,hogy ellátáshoz jussanak, a nappali szülés, na ezt az évszázad elmebetegje találta ki.
Mennyit köpködtek Gyurcsányra a 300 ft-os vizitdíj miatt, mi meg visszasírjuk,mert akkor voltak orvosok,szakdolgozók,és nem voltak várólisták. A kormány/orbán még mindig nem azon töri a fejét,hogy a szakdolgozóknak tisztességes béremelést adjon, ami legalább alulról súrolja az eu-s bérek határát,hanem átcsoportosít. És ezek akarnak új szuperkórházat?Ki fog majd ott dolgozni?Se orvos,se szakdolgozó nincs.Most,hogy megszüntetik a tiltást,és a szakdolgozók kiléphetnek,nagyon sokan el fognak menni ismét, és a polgárok fognak szívni újra meg újra a kormány dilettantizmusa miatt.De egy olyan miniszterrel,mint kásler,olyan nagyon nem is lehet csodálkozni az idióta döntéseken.
Toller Béla
Hja, csak gondljatok bele: szülne a kismama, de itt a munkaidő vége, át kell szállítani a megyeibe, de nincs mentő, mert éppen ügyeletet lát el valahol ...kellene intézkedni, csaszi, de nincs sebészet se már ...Valami nagyon el van itt cseszve, Feleim! Ez már nem butaság, ez már maga a gonoszság !
Ábel
Majd jönnek a narancshitűek és elmagyarázzák, hogy Gyurcsány meg persze anno...
Toller Béla
...másfelől meg ott lenne a realitás ! Félkegyelmű amatőrök rángatják jelenleg az eü rendszerét ! Pedig nem kellene mindent feltalálni, ott van a széles világ a maga felmérhetetlenül gazdag tapasztalatával, rutinjával, támogató erejével, pénzével, technikájával, munkaerejével ...Nekünk meg van egy megvénül rendőrfőnökünk, aki nem volt elég bátor kibújni az újabb feladat alól ! Inkább elcseszi az egészet. A részletek már nem is érdekesek, az első áldozatok hamarosan jelentkeznek !
ágimami
Elmebetegek gyülekezete!!! Belegondoltak, mi lesz ennek a vége???
Még mielőtt döntés születne a fentiekről, nagyon gyorsan le kellene söpörni az asztalról az ötletet, míg mielőtt nagy baj nem lesz, van így is NAGY GOND az eü-ben!!!
tudode
Ez igen!
.
Már a pocaklakóknak is igazodniuk kell ahhoz, aki közjogilag érvénytelen sarZSIVAL mutatja a semmibe vezető utat, saját magát is szembeköpve, pl. az egészségügy átalakításával kapcsolatban, amelyet ellenzékben népszavazással meghekkelt!!!
------------------
.
Emlénkszün még?
.
---- Orbán Viktor népszavazás utáni felszólalása a parlamentben
www.youtube.com/watch?v=24PNa2xyuFM
.
3,39-től mit is olvasgatott ez a politikai szélhámos a négyigenes népszavazás utáni felszólalásának részlete az egészségügyről szóról szóra!!!
----------/
.
A győzelem kötelez. Új alapokra kell helyezni az egészségügyet. Az emberek más egészségügyi rendszert akarnak mint amit a kormány próbál rájuk erőltetni.
Az egészségügyet úgy kell megújítani, hogy ne káoszba vezessen mint ma, hanem, hogy jobban működjön.
Úgy kell megújítani, hogy az emberek ne betegebbek legyenek mint ma, hanem egészségesebbek. Az állam több felelősséget vállaljon, ne kevesebbet, több pénzt költsön az egészségügyre, és az oktatásra, és ne kevesebbet.
Az egészségügyről szóló törvényt is elutasították tegnap az emberek, jó ha ezt meghalljuk, ideje visszavonni.
A FELDAT: alkotnunk kell. Meg kell alkotnunk az egészségügyet, amely mindannyiunk feladata lesz. Itt az esély, hogy Magyarország megújuljon az ERKÖLCSI, SZELLEMI és gazdasági felemelkedés útján.
Szép volt Magyarország!
-------------------------
.
Miután már a pocaklakók sincsenek biztonságban az un. családbarát gyülekezet essen transzba, és menjen oda ahova való, a történelem szemétdombjára!
.
----- Kovács Kati - Most kéne abbahagyni
www.youtube.com/watch?v=yk9Jgc6G-DE
---------------------------
.
Amely kormány(feje) járvány idején ezt meg meri cselekedni, az annyit is ér - egy fabatKÁT sem!
nezelodo
Az első járványra való készülődéskor kiürített korházi ágyak esetében csak a mesékben hívők híhették, hogy azok nem lesznek megszüntetve. Amit akkor gondoltam, lám, már munkaanyag formájában megjelent, majd hamarosan egy szép kora éjszakán törvény is lesz belőle, egy egyéni képviselői indítvány formájában.
ómió
A többezer soha ki nem használt betegágy, bizony, "nagy efftársi fájdalom" lehet. Tucatnyi kórház efftársi bezárása bezzeg nem volt az!
Nessy
@nezelodo:Szegény Semjén! Az ő feladatatéjfél körül benyújtani a törvényjavaslatot, amit vita és érdemi szakmai vélemények nélkül két napon belül a 133 bátor, gondolkozás és vélemény nélküli gombnyomogató hívő meg is szavaz! A részletek? Azokkal nem foglalkozik a kormány, pedig az ördög abban lakozik. Katasztrófa lesz az egész!
Nessy
@ómió:Nem kell bezárni kórházat. A jelenlegi finanszírozási rendszer, és a tvk ( teljesítmény volumen korlát), valamint a létszám hiány miatt magától csődbe megy, és megszűnik.
nezelodo
@ómió: Említettem már, és hiába a szép magyar irodalmi nyelvezeted, pl a miénket és sok más korházat az Orbán kormány és a hű helyi fideszes haszonélvezői zárták be. A Járásunkban megszüntették a szülészetet, 25 km-re van a legközelebbi, sebészet nem működik, egy vérátömlesztést nem tudnak elvégezni, viszont a bukott polgi gazdasági igazgató lett.
A szomszédban a helyi egészségügyet irányító hamis érettségi bizonyítvánnyal, a fideszes polgi élettársaként a botrány, és bírósági ítélet után 1.6 millióra emelt havi fizetésért lehet a több szakvizsgás dokik és egészségügyi dolgozók főnöke. Igaz lehetett volna más fontos beosztása is a közigazgatásban, de az egészségügybe fektetette be amije csak van...
ómió
@Nessy: Az majd akkor megy csődbe, ha - ahogy Böszme efftárs anno "tervezte" - magán lesz és megfizethetetlen! Állami tulajdonnál ezt csak államcsőddel lehet elérni - az efftársi kórházbezárások már annak a jelei voltak!
ómió
@nezelodo: Nocsak! Már a kórházbezárásaitokat is a "Zorbánra" hazudjátok? Pedig azidőtájt még koalíciós (SZDSZ-es) eü-minisztereitek voltak! "Hordágy" Ágnes dereng még a "széfberuházásaival"?
Néro
Siker lesz ez is Siker Siker és Siker. Remélem ezt az újabb Sikert már nem kell meghalnunk.
Nessy
@ómió: @Shikari: Akkor a fidesz jobban teljesít! A különbség az, hogy akkor nyíltan csökkent az aktív ágy, és növekedett a krónikus ágy szám! Komoly geriátriai osztályok jöttek létre. Ugyanez ma finoma szólva alattomos módon történik. Nem ők zárják be, magától szűnik meg! Érdekes, hogy akkoriban a fidesz hogy tiltakozott az összevonások ellen, ma pár nap alatt iktatták törvénybe az összevonásokat, de többet, és nem együvé valókat!
balos
@Béla333: Az az 5000 ember akit nem tudta megzsarolni,nagy likat ütött a ner-vásznán!
Cicamama55
A vészhelyzet leple alatt történik ez is...:(((
nezelodo
@ómió: Tudom, nehéz felfogni, de előtte magánkézbe adta a Viktor egy fidesz közeli vállalkozásnak. Amikor még volt hatásköre az ANTSZ-nek, a kórházak időszaki ellenőrzésekor elkezdtek utazni a berendezéseink a másik két hasonlóan működtetett intézménybe, hogy megfeleljenek az előírásnak Aztán amikor felmondta a működtetést, a K. doktor, egymilliárd bánatpénzt kapott. Szerinted ezt kifizethette volna önhatalmúlag a fideszes polgi? Lehet hazudozni, profi vagy benne, de ez mind leellenőrizhető, és ott köztudott. És látod oda nem mentek az egri kórházban akkor balhézó fideszes kórházvédők, mert csak ott cirkuszoltak, ahol a baloldalt sejtették a privatizáció mögött.
Horváth Ágnes? Visszasírják még azt a lökött nőt a korházak, a mostani felszámolást látva.
ómió
@nezelodo: Te, mint a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" mozgalom csáposa nevezel mást profinak a hazudozásban? Ez mostanában a "bájos efftársi"? Amúgy meg, ha valamit magánkézbe adnak, vagy éppen önkormányzatiba, azt ne keverd az állami kórházbezárásokkal - bármilyen "profi" vagy is ebben! Hordágy efftársnőt meg talán az efftársi széfgyártók, akik visszasírják - jót bizniszelt velük! "Mostani felszámolás"? A soha igénybe nem vett kapacitások megszüntetését már "felszámolásnak" kell hazudni? Hány kórházat is zárnak be emiatt? Hazudd már meg nekünk!
kereső
Hej, Gyurcsány Ferenc- mit csinálsz már megint?
ómió
@Nessy: Ekkora bolsi idiótát, mint te, már régen láttam! A soha ki nem használt ágyak számának csökkentése efftársiasságodnak már netán felszámolás? Az Böszme efftársadék kórházbezárása időszaka volt! Amikor az OPNI-t is bezáratták! Talán ezért szaladgál itt is ennyi bolsi idióta! És mondd csak: egy bezárt (megszűnt) kórházban - volt belőlük egy tucat - hogyan volt akkor képes növekedni bármilyen ágyszám?
Nessy
@ómió: Igaz, hogy az OPNI bezárása nem volt jó ötlet, de azóta remekül működ9ik a parlament fidesz frakciójában, és a székházban! Hány évet is dolgozott az egészségügyben, foglalkozva pl. a finanszírozással, új rendszerek bevezetésével hogy ilyen remekül ért ehhez is, mint annyi máshoz? Egyébként én nem sértegettem magát, így legyen szives, maga se tegye! Vagy otthon nem tanították meg erre az alap illemszabályra? Még pótolhatja.
nezelodo
@ómió: A mocskos megnyilatkozásidtól még nem görbül el a valóság, mit gondolsz miért bukott akkorát még a fideszes szavazóknál is a település polgija?! Még Orbán sem ált vele szóba, amikor temették a helyi temetőben a "kétharmadot"! Azért mégsem hagyták az út szélén...
ómió
@Nessy: Sajnos - minden másrahazudási kísérlet ellenére - az OPNI ott működik tovább a parlament moslékkoalíciójában, Parizer Peti böszmefőbohóc és elmebeteggel az élen! OPNI-ért kiált az összes! Ahhoz pedig nem kell eü-ben dolgozni, hogy valaki észrevegye a tucatnyi kórházbezárást, mint, ahogy ahhoz se, hogy valaki ennek hazug módon való egybemosását akarja eladni a mostani "ágyszámkalibrálással"! Ahogy te! Vagy a hazugság "felemelőbb", mint, ha valaki ezt észlelve az előadóját idiótának aposztrofálja? Ebben sincs semmi személyes! Látom, nem tanultad a tízparancsolatból a "ne hahudj" tételét. Még te is pótolhatod!
ómió
@nezelodo: A valóság - még, ha észre se veszitek - a ti bolsi hazudozásaitoktól se szokott elgörbülni! A "kétharmad" meg akkorát "bukott", hogy pár hétre rá a lánya "visszaválasztásával" újra megvolt!
csak úgy....
@ómió: jó gyerök lennél te,kisfogyasztású ,- csak sosem ott keresed a bolsikat ahol valójában vannak..
ómió
@csak úgy...:Nem 30-40 évvel ezelőtt keresem a bolsikat, ahol te?? Aszta!!! Látod! Én sosem lehetek "ennyire haladó"!
Nessy
@ómió: Nos, azt hiszem, ebből elég volt! Nem sakkozom verébbel! Sértegesse, és hazugozza le a kedves barátait, és néha váltson lemeze!
csak úgy....
@ómió: mondom,hogy jó neked! nem köll már vigyáznod ha elesel,hogy ne verd be a buksidat..
ómió
@csak úgy...: Jobbulást, csak úgy efftárs!
ómió
@Nessy: "Naccerű"! Senkivel ne sakkozz! Ott a hazudozás kevés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.