Szülőnként 800 ezer forint lesz a határ, amit a gyermeket nevelők visszakaphatnak az SZJA visszatérítés esetén, amennyiben a GDP eléri az 5,5 százalékot, azonban úgy néz ki, megint a tehetősek járnak jól.

Forintosítva Orbán bejelentése – ekkora összeget kaphat vissza jövőre egy gyermeket nevelő pár
Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról mi is beszámoltunk a miniszterelnök a Világgazdaság fórumán jelentette be, hogy javasolni fogja, hogy jövőre a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a személyi jövedelemadójukat, ha a GDP eléri az 5,5 százalékot. Erre eddig nem volt példa, azért is érdekes ez a lépés.

A dolog kétséges volt, hogy ez minden szülőre, vagy csak az átlag alatt keresőkre vonatkozik. Az M1 szerda esti műsorában Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója elmagyarázta a részleteket:

Az SZJA visszatérítés 2022. elején lesz esedékes

1,5 millió kereső dolgozót érint a lépés

Jövedelemtől függetlenül mindenkinek jár

Van felső határ a visszatérítésben: 800 ezer forint.

A 800 ezer mindkét szülőre vonatkozik, tehát lesz olyan család, ahol 1,6 millió forintot kapnak közösen a szülők, bár az is látszik, hogy itt inkább megint a jól keresőket célozza meg ezzel az intézkedéssel a kormány. 

Ha a KSH adatok szerinti átlagkeresetet nézzük, akkor a legoptimistább becslések szerint kb. 400 ezer forint jár vissza fejenként.

Címlapkép:MTI/Koszticsák Szilárd

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
ekkora összeget kaphat vissza jövőre egy gyermeket nevelő pár : Nulla
Ez lesz a valóság. Akár nyer ez a lótolvaj Nagy Orr Bán akár veszít. Csak szónék ennek a szemfényvesztőnek 10 éve volt
hogy tegyen egy Országért de csak lopott meg hülyére vette még saját Fitymáit IS. Kétmillió emberrel terrorizál .
Mondhatnám azt is ügyes de csak egy aljas szemét tolvaj 133 bátor emberével együtt. Az is egy alja moslék ember aki ezt a szemetet élteti. Alja moslék mint az éltetett vezetői. (Egyébként nagyon szomorú számomra , hogy ilyeneket egyáltalán le KELL írni A KELL egy rend-xar miatt kell. )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Tipikus orbáni ,,támogatás". Annak adunk a közösből, aki a legkevésbé szorul rá. Ha támogatunk, miért olyanokat, akik nincsenek rászorulva?
terlasz
Jól ki van ez találva, a tehetősek ismét jól járnak a szerényebb jövedelműek kárára, de országos ováció lesz belőle.
ómió
Ja, hogy az átlagfizetés fölött nem lesz visszatérítés! Viszont, "efftársi pihe-puha érzés" lehet megint a "gazdagok támogatását" hazudozni!
ágimami
Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója elmagyarázta a részleteket:
"Az SZJA visszatérítés 2022. elején lesz esedékes
1,5 millió kereső dolgozót érint a lépés
Jövedelemtől függetlenül mindenkinek jár
Van felső határ a visszatérítésben: 800 ezer forint."

Most akkor ki hazudik??? Láttam ov. videóját, abban azt mondta, hogy az átlag alatt kereső családokra fog vonatkozni, mert a gazdagabbaknak nincs rá szükségük, amivel teljes mértékben EGYETÉRTEK!!!

Egy cikk-részlet a bizonyítékról:
"Arra teszek indítványt a mai kormányülésen, amit még soha senki sem csinált," vezette fel bejelentését Orbán Viktor a Világgazdaság Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján szerdán.

Mivel a családokat megviselte a járvány időszaka, azt javaslom, hogyha sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek visszaadjuk jövő év elején a 2021-ban befizetett adójuk összegét,
mondta a miniszterelnök. Részletekbe nem ment bele, de arról beszélt, hogy húznának egy jövedelmi határt, hogy a jól keresők ne járjanak még jobban: az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót utalnák vissza. Szerinte ez 550-580 milliárdos egyszeri kiadást jelent a költségvetésnek."

HAHÓ!!! Egyeztetés volt??? Így kell igazán lejáratni magukat!!!:DDD
Emmersson71
@ómió: A mediánt kellene alapul venni, nem az átlagot!
Az igazságtalansága a döntésnek abban is megmutatkozik, hogy megint le vannak szarva a gyermeket (még vagy már) nem nevelők.
nezelodo
Ha, ha, ha a GDP eléri az 5,5 %-ot... És ha csak 5.49 lesz, és ráadásul választás sem lesz abban az évben? "Ne azt nézzék amit mondok, hanem azt, amit csinálok!"
Horizont
Én pedig holnap ha minden jól megy kapok 700 ft. -ot.
800 ezer ft. bruttó a plafon. A fővárosban igen is egy diplomás kereshet majdnem ennyit. Azért az már ritkább, hogy mind a két szülő ennyit kap. Mondjuk csak annyit tud visszaadni amennyit befizetnek. Inkább érdekesebb az ami mögötte van. Kb. 560 milliárdba kerül ez az akciója orbánnak. Mitől is lágyult meg ennyire az a jó szíve? 25 éven aluliak szja mentessége, nyugdíjasok kapnak 2 heti pénzt, családosok ilyen nagy összeget vissza. Szerintem a saját közvéleménykutatásuk alapján, amit hetente végeznek nagyon, de nagyon szarul áll a szénájuk.
Kis koncot lök az embereknek is. Na de aki ez alapján szavaz rájuk?? Az én családos gyerekeim örültek tegnap, de akkor sem szavaznak rájuk.
Horizont
Ja és nagyoooon jó a fotó orbánról.
Ez az igazi arca :DDD
Emmersson71
Meg lesz ennek a nagy adakozásnak a böjtje :( 2002-ben - a két forduló közt is - osztogatta a lét, aztán lehetett foltozni utána a lyukakat.
Néro
ekkora összeget kaphat vissza jövőre egy gyermeket nevelő pár : Nulla
Ez lesz a valóság. Akár nyer ez a lótolvaj Nagy Orr Bán akár veszít. Csak szónék ennek a szemfényvesztőnek 10 éve volt
hogy tegyen egy Országért de csak lopott meg hülyére vette még saját Fitymáit IS. Kétmillió emberrel terrorizál .
Mondhatnám azt is ügyes de csak egy aljas szemét tolvaj 133 bátor emberével együtt. Az is egy alja moslék ember aki ezt a szemetet élteti. Alja moslék mint az éltetett vezetői. (Egyébként nagyon szomorú számomra , hogy ilyeneket egyáltalán le KELL írni A KELL egy rend-xar miatt kell. )
tothjani
Miközben Orbán azt mondja hogy 200 ezer forintra kell emelni a minimálbért, de ez gondot okozhat a vállalkozásoknak mert nem tudnak annyit fizetni.
És egy olyan dolgozó aki csak minimálbért keres és legalább 2 gyermeke van nem fizet adót, de ha gondot jelent akkor sokan vannak ilyenek !!
tothjani
@Horizont: Igen de ezt a poént Lázár már régen lelőtte, amikor ugyanilyen pózban áll láthatóan rokkant idős emberek között csak éppen azt nem mondja hogy "kelj fel és járj", hanem lakossági fórumot tart.
Horizont
@ágimami: "ha sikerül elérni idén az 5,5 százalékos GDP-növekedést"
Jaaaa ha eléri... :)
ágimami
@Horizont: Ettől tartok én is, mer ő az "igérgetés földje"!!!
Eladott Ország
A jó vezér ad az ő szeretett népének, kézzelfogható százezreket, szerencsésebbeknek milliókat. Hogy ezt a pénzt tízszer kivette már a zsebéből, és Döbrögi gyanánt majd még jó sokszor leveri az ő szeretett népén. Attól tartok, hogy nem keveseknek ez és az elmúlt tizenkét év valamennyi keserve is pont mindegy lesz jövő tavasszal. Döbröginek választást kell nyernie. Eddig is erről szólt minden, ezután még inkább erről fog szólni minden. Pontosan ki van találva kikre érdemes egyrészt szavazatok ellenében választási hangulatjavítás gyanánt, másrészt minden közpénzt megéri beáldozni újabb 4 évi szabadrablásért cserébe. Amikor majd megint nem lehet felelősségre vonni, be- és elszámoltatni. Lássuk be, tökéletesen ki van ez találva.

Igaz, hogy a famíliája 7 év alatt 15 milliárddal biztosan gazdagabb lett, ameddig a családok fizetéstől fizetésig nevelték a közjószágaikat.
ómió
@Emmersson71: A gyermeknevelés támogatása efftársilag "igazságtalan"? Pedig a "fogyik a magyar" efftársi ráolvasása csak mínuszba vitte a demográfiánkat! Vagy az a cél?
Gazella
@ómió: menj vissza ukránba vagy románba ... keverd ott a szart.. triplán kapod ott meg!
Shikari
Förtelmes nácizmus Orbántól! Nem a munkakerülők, bűnözők, buzi nyomorultak, deviáns antiszociális drogos, alkoholista csürhe kap támogatást, hanem aki dolgozik és normálisan keres.
Tényleg nem lehet ezt szó nélkül hagyni! Kimentek tüncikézni a munkakerülő, bűnöző kondáért? Na rajta libsik, lehet megint beszédeket mondani, hogy mennyire gyűlölitek a normális magyar embereket!
Giovanni Alba
@Eladott Ország: ma, 09:35
Ha valaki igénybe vette a családi adókedvezményt, akkor mennyit is fizetett be? Na ezt fogja visszakapni.
tudode
Ahhoz azért nagy arc/bátorság kell hogy a szakemberek jelenlétében pacekba azt hadoválja az un. kormány feje, hogy „NEM LEHET VÁLASZTÁSI KÖLTSÉGVETÉST CSINÁLNI", akkor amikor már a konferenciát megelőzően már nemtetszésüket fejezték ki a szakterületek vezetői:

De szerinte 15, 04-nél „
””””a harmadik axióma az, hogy „ILYEN HELYZETBEN NEM LEHE4T VÁLASZTÁSI KÖLTSÉGVETÉST CSINÁLNI, mert ha választási költségvetést csinálunk akkor nem lesz újraindítás””””
.
---- Orbán Viktor beszéde a "Magyarország újraindul" című gazdaságpolitikai konferencián
www.youtube.com/watch?v=71xePVQ_0aM
---------------
.
------ A jegybank és a Költségvetési Tanács kifogásolják a kormány pénzszóró választási költségvetését
hvg.hu/gazdasag/20210427_koltsegvetes_allamadossag_valasztasok_2022
---------------------/
.
---- Orbán Viktor tücsök, nem hangya, pénzt lát azonnal elkölti a választások előtt
hvg.hu/gazdasag/20210609_Orban_Viktor_tucsok_nem_hangya_penzt_lat_azonnal_elkolti_a_valasztasok_elott
-----------------
.
---- Orbán nemet mondott Matolcsynak - Óriási pénzesőt ígér a családoknak a választások előtt
nepszava.hu/3122484_orban-nemet-mondott-matolcsynak-oriasi-penzesot-iger-a-csaladoknak-a-valasztasok-elott
--------------------
.
Valójában kézzel, lábbal, könyökkel elmondta az un. tusványosi beszédét, a nagymacit kihagyva azon keleti nyitásu országok sorából, akikkel időnként flőrtölget!
lampa laz
@Néro: ez kb olyan választási ígéret marad mint a 14. havi nyugdíj volt.
durbincs
@Giovanni Alba: @lampa laz: @Aki Én: Mert maguknak,Csillés gyerektelen buzgancs-köcsögöknek ez nem jár ? 1111km-re ?
Néro
@lampa laz: Jahhh. Egy rendes havi nyugdíjat meg sose ígértek.
Emmersson71
@ómió: A "fogyik a magyar" csupán a túlhaladott felosztó-kirovó rendszerben, a közmunkás-képző, összeszerelő üzemben droidként dolgozókat nevelő NER rendszerben probléma.
ALAPJÖVEDELEM a megoldás!
Aki Én
@ágimami: @Horizont: ,,Ha mindkét szülő dolgozik, akár 1,6 millió forint visszatérítést is kaphat egy család a választások előtt. Erről beszélt Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója a közmédiában szerda este."
No comment...
ágimami
@Aki Én: Tisztában vagyok vele miről beszélt Nagy Márton!! Szerinted az átlagjövedelből élők - mivel erről volt szó - (apa+anya) befizettek annyi adót, hogy akár 1,6 millió Ft. adóvisszatérítést kapjanak!!! Nem hinném!!!
No comment...
Néro
@Aki Én: Ne sértegesd a butákat ! Azoknak legalább valamennyi eszük van hisz csak buták nem agyatlanok. Butát lehet tanítani agyatlannál ez Sikertelen munka lenne.
kokopelli
"Magyarország újraindul"?...csak nem a "tönk" felé? A Lölő segíteni fog!
namihami
A többi, nemgyerekes pedig ajándékozhatja nekik. A masnit a Mi Kedves Vezetőnk köti rá.
Aki Én
@Néro: Ez igaz. Ezért szeretem inkább az ,,ostobát" használni.
Aki Én
@ágimami: ...nyilván nem. Ezért mondják, hogy megint a tehetősebbek járnak jól. Inkább a rászorulókat, kevésbé tehetőseket kellene támogatni, illetve azokat akik elvesztették a munkájukat, nem azt, akinek nagy bevételei voltak. Mondanám, hogy várjuk ki a végét, de azt már ismerjük. Ez is csak színtiszta propaganda.
Málna
@ágimami: Igen, befizethettek ennyit, vagy közel ennyit. Az átlagjövedelem 400 ezer forint fölött van.
ágimami
@Málna: A statisztika szerint ennyi az átlagkereset!!! De jó is lenne, ha így lenne!!!
ágimami
@Aki Én: Szerintem is színtiszta politika az egész (választások előtt vagyunk!) de nagyon remélem, hogy a tehetősebbek ebből kimaradnak!!
Havanagi
Ennyi hazugság után még mindig képes ígérgetni.Hisz még valaki neki?
Néro
@Aki Én: Végül is mindegy hogy hívunk egy agyatlan Fitymát nem segít rajtuk semmi. Már mondtam ilyeneket anya nem szül. Csak apjuk volt és a nap költötte ki őket a falon így aztán az apjukat se ismerik.
Jó van má nem kéne illeneket mondani. Na de biztos? Hisz oly sok hasonlót láttam már Bayarzsótfikáktól meg haszon-szörny -nyüvektől mint 888 midegyszó meg vagy 500 szeméttől. Én nem vagyok hívő féltéglára ,féltégla.
lampa laz
@durbincs: b+, te meg pont olyan hülye, buzgancs-köcsög vagy mint amilyen voltál.
durbincs
@lampa laz: buggyant,hogy maga ott lent a oláh hegy gyomrába? 50IQ-val? ki-kit szop le és mikor le térdelve ? kit érdekel ?
durbincs
@Havanagi: buggyant,hogy maga ott lent a oláh hegy gyomrába ? 50IQ-val ? ki-kit szop le és mikor le térdelve ? kit érdekel ?
lampa laz
@durbincs: most meg már még hülyébb, buzgancs-köcsög vagy mint amilyen voltál.
ómió
@Emmersson71: Az a magyar nemzetnek probléma, nem az országpusztító bolsevik internáciknak - ez a helyzet! Az alapjövedelmet előbb meg kell termelni! "Segíjszisztémával" nem megy!
ómió
@Aki Én: Már megint tükörbe néztél és kapásból rám hazudod?
ómió
@Gazella: Takarodj Internacionalisztánba, bolsevik tetü! Ott a ti hazátok!
durbincs
@lampa laz: buggyant,hogy maga ott lent a oláh hegy gyomrába? 50IQ-val? ki-kit szop le és mikor le térdelve ? kit érdekel ?
Emmersson71
@ómió: Megvan a fedezete Mészárosnál, Garancsinál, Szíjjnál és a többi NER lojális oligarchánál!
durbincs
@Emmersson71: buggyant, Azt hogy maga ott lent a oláh hegy gyomrába ? mit brekeg ? kit érdekel ?
ómió
@Emmersson71: Ökörségnél többre most se tellett? Vagy efftársilaag ez a norma?
durbincs
@simmering73:buggyant,hogy maga ott lent a oláh hegy gyomrába ?50IQ-val ki-kit szop le és mikor le térdelve? kit érdekel ?
Bezzeg- Taho ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok