Erről is szót ejtett a mai Kormányinfón.

Orbán egyetért a magyar fociszurkolók botrányt kavaró fütyülésével

A magyar kultúrától idegennek tartja a miniszterelnök azt a gesztust, hogy a futballpályákon a rasszizmus elleni küzdelem jegyében letérdelnek egyes országok sportolói.

Orbán Viktor a csütörtöki Kormányinfón úgy fogalmazott:

"ezzel a térdelősdivel legkevésbé sem szimpatizálok".

A kormányfő úgy látja, ennek semmi helye nincs a sportpályákon, a sport másról szól.

Orbán Viktor azt mondta, a magyar kulturális összefüggésben három esetben megengedett, illetve elvárt az ilyen gesztus: a magyar ember a Jóisten, a hazája előtt térdel le és ha megkéri a szerelme kezét. Minden más esetben ez Magyarországon kultúraidegen – fogalmazott.

A kormányfő megjegyezte: alapvetően rabszolgatartó országok találták ezt ki, de a rabszolgatartó múltból származó terheket az érintett népnek magának kell feldolgoznia; azon országok, amelyek nem voltak rabszolgatartók, ebben nem tudnak segíteni.

Orbán azt mondta, a szurkolókkal ért egyet, és ha kell, akkor a magyar csapat állva hal meg.

Gulyás Gergely inkább nem mondta el még radikálisabb véleményét a Black Lives Matterről, Orbán Viktor a mérsékelt szárnyhoz tartozik ebben a kérdésben a kormányban.

A nézők kifütyülték az ír csapatot, erről azt mondta a kormányfő, hogy nem kell provokálni a házigazdát. A provokáltak pedig reagálni szoktak erre.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A sportpályákon a politikának nincs helye. Akkor ti miért pofáztok bele?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Nana, geci!
Te is letérdelsz putyin es hi előtt.
rokker33
Egyet értek Orbánnal és lehet habzó szájjal a fotelben Fideszesnek titulálni, akkor is Orbánnak van igaza. Semmilyen sport rendezvényen nem való az ilyen viselkedés! A rasszizmust másképpen kell ( ene) kezelni és nem lesznek előrébb, ha minden meccsen térdelnek!!!Hülyeség!!!
simmering73
A sportpályákon a politikának nincs helye. Akkor ti miért pofáztok bele?
Clavigo
Pont leszarom,,hogy ez a Sertés mivel ért egyet... Az úgy nevezett " magyar futball " - tól meg okádok...
RonaGyuri
tudjuk; te egy sötét műveletlen bunkó vagy! =))
gina
Mocskos proli cigány , nem tagadja meg a proli putris kilétét. és ez egy ország miniszterelnöke, nem +++ ez egy alja kis beteg sötét nulla,,
gina
@rokker33: Tipikus alja magyar stilus,, ki is a magyar? egy szöröstalpú tolvaj cigány banda , pláne ezzel a stilussal, el is ásták magukat a világban, szégyen ma magyarnak lenni !!!
teuton57
Aha... na akkor vegyük sorra, mi "kulturidegen", amit NEM MO-on talaltak ki:, megis ünneplik
- Halloween
- majus 1.
- nönap
- halottak napja
- Valentin-nap
- gyereknap... Meddig soroljam meg???
Málna
@gina: Ha szégyen, akkor tagadd le! Szívességet tennél ezzel nekünk.:-)
Málna
@teuton57: Talán a Halloween kivétel, de a többihez van közünk. A rabszolgákhoz viszont nincs.
Néro
Ez komolyan zakkant. Dávid Ibolyának legalább volt annyi esze , hogy azt mondja nem ért a focihoz. Tényleg el kell dönteni , hogy két millió barom féktelenül sötét emberek Országa e ez a kis terület Záhonytól-Sopronig egy szemét tolvaj aljas cinikus embernek látszó lény miniszterelnökségével vagy Ország. Ezek miatt a trógerek miatt már az egész világban rakás xarnak se néznek.
Nessy
@Néro: Ez a megjegyzés ugyan Orbánt minősíti, de sokan azonosulnak vele, és így mindannyiunkat minősít bizonyos fokig.
gina
@Málna: Meg is teszem szerencsére német is vagyok és arra büszke
Néro
@Nessy: Engem nem mínősít. Ezt a barmot minősíti meg marháit. Semmilyen közösséget nem tudok vállalni velük. Csak ismételni tudom miatta-miattuk már az egész világ csak egy rakás xarnak nézi az Országot. Pontosabban a kisajátított Országot.
Málna
@gina: Örülök neki. Ne égess minket a németek előtt...
Qqberci
"ezzel a térdelősdivel legkevésbé sem szimpatizálok".

Te csak Putyin előtt szeretsz térdelni?...
fergeteg
Isten legyen Önnel MINISZTERELNÖK ÚR ! Kiállunk maga mellett.
A HIÉNA KOALÍCIÓTÓL minden lehetséges eszközzel megvédjük Magyarországot.
fergeteg
A fütyülés botrány a rabszolgatartóknak,az indiángyilkosoknk,a négergyilkosoknak.
Nekünk öröm,hogy azt a kis porbafingó Irországot jobb belátásra birjuk.
Portugália a gyarmatosító ugyanezt kapja ha beletérdel.
rokker33
@gina: Te büdös bunkó a magyarok szégyene !!! Inkább letagadod hogy magyar vagy minthogy harcolnál a hazáért és elmenekülsz más országba te áruló! ÉN 7 éve Ausztriában dolgozom, de semmi pénzért nem cserélnék állampolgárságot és ha véget ér ez a borzalom ami 30 éve tart, akkor otthon szeretnék családot alapítani nem más országban bevándorlóként élni!
Nessy
Könyörgöm, vágja már fejbe valaki durbincsot, hátha kicsit értelmesebb lesz tőle! Vagy vállalja valaki, hogy megtanítja olvasni, esetleg az olvasottakat megérteni, és ahhoz szólni!
Kapanyél
Én úgy tanultam, hogy egy nemzet himnuszát hallva, annak tisztelete jeléül vigyázzba kell állni! Millió módja van a rasszizmus elítélésének! Aki térdelni akar, menjen a templomba! Jogos a fütty, ami az én nézőpontom szerint nem a rasszizmus ellen szól, hanem a nemzet tisztelete elleni támadás ellen! Leszögezem: bármely nemzet himnusza is legyen az!
134.bátor
@rokker33: Ha kint èlsz,fasznak pofázol bele! Ha olyan jó itt,mièrt nem jössz haza??? Ja, Ausztriában jobb??? Ne a másikat szapuld,a büdös bunkó te vagy!!
Emmersson71
"ezzel a térdelősdivel legkevésbé sem szimpatizálok"

Nem szimpatizálni kell vele, csak tolerálni! Nem követelte senki, hogy a magyarok is térdeljenek le - sem a lelátón, sem a pályán -, csak kifejezték véleményüket. A füttyszó nem vélemény, hanem reagálás.
Én sem megyek be a templomba, hogy "idióta agymosottak!". Az ő dolguk, tiszteletben tartom, hogy hülyék :P
Nyírfa
A magyar kultúrától idegen...nem hiszem, hogy orbán viktor tisztában lenne magának a kultúrának a fogalmával. Ha ábc sorrendbe állítanám a kultúrát és őt, akkor az előbbi lenne az a, orbán a zs, és köztük nem lenne semmi.

Egyre inkább kívülállóként figyelem, egy nép hogyan veszik el önnön durvaságában, öntetszelgésében, hivalkodó önelégültségében, melyekkel hibáit, gyengeségeit, hiányosságait leplezi, kompenzálja.
Sokáig csak szomorú, szánalmas, dühítő volt, de az utóbbi időkben már viszolyogtatóvá vált.
Emmersson71
@rokker33: Gondolom, akkor is ilyen vehemensen tiltakozik Orbán - és te is! -, amikor a templomokban és iskolákban politizálnak papok/lelkészek és tanárok?!
Jaa...NEM, bazdmeg!

Mert az a durva, amikor provokálva féltérdre ereszkednek egyesek...
NOOOORMÁLIS?!
zsupumi
@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: 8 általános megvan ? És azt hány év alatt jártad ki ? Ja, és a szádat néha hypózd ki !!!
Nyírfa
Orbán Viktor, ez a térdelősdi egy gesztus, a civilizált világ egyezményes jele annak kifejezésére, hogy az életben nincs helye a diszkriminációnak.
Tudom, ha fizetnének érte, nem is gondolkodna az Ön számára idegen kultúrák kezdeményezésein, úgy térdelne, ahogy a Jóisten előtt sosem - bár, előtte sem térdelni kell, hanem megélni, de , hagyjuk, ha valami valóban messze áll Öntől, az a kegyelmi lét.
Csak ennyi a térdelősdiről meg a Jóistenről.
kereső
Miért is röppent fel a hir, hogy a Pápa nem akar orbánnal találkozni? Na többek között ezért:
Az Antirasszista világnapon megrendezett esemény meghívója Ferenc pápa gondolatát idézte: „Szeretném határozottan megerősíteni, hogy az erőszak és a gyűlölet útja nem oldja meg az emberiség problémáit! Isten nevével igazolni ezt az utat istenkáromlás!”
rokker33
@134.bátor: Miért ne szólhatnék bele,tán majd te mondod meg mit csináljak büdös libsi! Ha eltakaridik a cigány báró és stabilizálódik a helyzet, akkor haza jövök. Egyenlőre egy x el járulok hozzá hogy ezek ne legyenek kormányon!
rokker33
@Emmersson71: Én nem tiltakozom senki ellen ez nem az én műfajom. Azt meg senki ne mesélje be nekem, hogy normális dolog a térdre ereszkedés, mert nem az. Ezt csinálják ott ahol él a rasszizmus és nap mint nap meghal egy nigger, de Magyarországnak és Európának ehhez semmi köze,sőt még rasszizmus sincs csak a sok hülye unatkozik!!
Yoda69
@rokker33: Ez mennyiben mas, mint amikor 1 perces nema csendben allnak a focistak, amikor gyaszolnak valakit?
Akkor azzal a logikaval amivel itt hasitasz, a gyaszolokat is ki kellene futyulni a magyar balkozepnek?
Yoda69
@rokker33: Meghogy nincs rasszizmus amikor niggerezed a negereket? Hat ember te se az eszed miatt kerültél a fideSSbe.
istván irén
Amikor a szájer előtt térdelt még nem így gondolta. A magyar csapat meg csak haljon állva a kutyát nem érdekli
rokker33
@Yoda69: óriási a különbség! A néma csendben állás az a legszebben kifejezhető tisztelgési mód pl egy halott ember iránti tisztelet adás, de az hogy az USA ban kőkemény bűnözők hallnak meg hát ki nem szarja le. A gyilkosok által megölt áldozatokat ki fogja megvédeni? Jaa senki mert már halottak.A büdös faszszopó kurva anyjuk térdeljen bűnözőknek.Amelyik nigger tisztességes azt a rendőrök sem basztatják!És nem vagyok rasszista sose ölnék vagy bántanák senkit a bőre színe miatt csak számomra ez akkor is undorító!
Aki Én
@Málna: Ne szopd be orbán minden uszító hazugságát, műveletlenségét. Ennek nincs köze a rabszolgákhoz. Ez a rasszizmusról, kirekesztésről szól.
Aki ezt nem érti, ez ellen emel szót, az egy ártlmas buta suttyó.
Lesz ennek még nemzetközi visszhangja a világ kultúráltabb felén.
Aki Én
@Shikari: fekáztok, cigányoztok a román cigány valagából?
Eszméletlen sötétségről árulkodik ez.
NKF
A foci az foci,politikamentes legyen mindig!Annak idején Alberték elmentek valahová nem kérdezték milyen vallású vagy?Rúgtak egy hatost megittak egy sört és minden rendben!
justhpeter
@Nyírfa: 14:49.: Az abszolút igazság ma nálad van !!! Az a szurkoló aki a vendég játékosok letérdelésére füttyel válaszol egyáltalán nem tiszteli sem a vendég nemzetet, sem annak képviselőit. Lehet, hogy nem ért vele egyet, de akkor csendben marad. Egy hazug kormány mellett egy tapló mlsz és egy rakat szotyis. Amúgy Orbán emlegetése arról, hogy a magyar csak a Jóisten, hazája és szerelme elött tédel teljesen hiteltelen, hiszen még a tízparancsolatot sem tartja be.
Emmersson71
@rokker33: A fociban van jelen a rasszizmus és főleg a lelátókon! Hány néger, arab, egyéb faj van a magyar csapatokban?
Nem akarod érteni, ugye?
gina
Ezt egy büdös mocskos zsiros cigány mondja, nem is
magyar,, neki fel kellene nyalnia a magyar földet ,,aljas tolvaj mocsok
gina
@Shikari: Veled együtt és imádott cigány OV dal együtt te elmebeteg szemét
gina
@Málna: Nem kell égetni megteszitek magatok OV cigányotokkal együtt
Emmersson71
@Shikari: "Ezt nem szabad tűrni! Alázkodjon meg a fekák előtt a libsi mocsok, de nem a magyarság!"

Ki kérte, hogy térdepeljen le egy magyar is?!
Az miért fáj neked, hogy az írek féltérdre ereszkedtek a rasszizmus elleni kampányban?

Tudod, ha hozzám eljön a - hitét valóban gyakorló - keresztény ismerősöm a nejével, akkor én nem háborodom fel azon, hogy megköszöni az ételt Istennek. Pedig a párom főzte :)
Első alkalommal jeleztem, hogy én ezt a szokást nem tartom. Ő nevetett és azt mondta, hogy a nevemben is megköszöni. Ennyiben maradtunk - ő a hívő, és én, az ateista. Néha vitázgatunk, de mivel tudjuk, hogy egymást meggyőzni nem fogjuk, lehetőleg kerüljük a témát.
Clavigo
@Shikari: Megint hülye vagy ,,rétinéger...
Nyírfa
@justhpeter: Ezt olvastad?

hvg.hu/itthon/20210610_Orban_kina_keresztenyuldozes

" Engem érdekel, hogy a Szentatya mit mond erről a kérdésről, hogy Kínában a kereszténységről hogyan és miképpen érdemes gondolkodnunk. A Szentatyát erről meg fogom hallgatni, ha megtisztel a véleményével” "

Ez ugyanolyan beetetős - ráadásul pimasz - szöveg, mint a " Mi semmit nem teszünk a budapestiek akarata ellenére." Tudja, hogy tett, tesz és tenni fog, mint ahogy - ha csak nem hülye is - , tisztában van a kínai kormány totális keresztényüldözésével. Orbánnak most Kína a "szentatya" nem a pápa.
De azért meghallgatja, ha már idejön. Az ilyen embert 100 %-ig negligálni kell.
Emmersson71
@Shikari: Jól van, hoztad a formádat :)
Emmersson71
@Shikari: Mire..hogy a náci karlendítést egy szintre hozod az épp ellene tiltakozó térdeléssel?!
Ne játszd meg magad :)
csak úgy....
@Shikari: te passzolsz a fidesz nyájba,még véletlen se használod az eszed! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.