A mai Kormányinfón téma volt az is, hogy a 100 leggazdagabb magyar listáját már nem Csányi Sándor, hanem Mészáros Lőrinc vezeti.

Döbbenetes választ adott Orbán, amikor Mészáros gazdagodásáról kérdezték

„Minden szabályt be kell tartani és minden adót be kell fizetni”

- jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő szerint az ilyen listákról csak annyit tud megállapítani, hogy azok résztvevőinek 80 százaléka még mindig baloldali, a cél sokkal inkább az egyensúly lenne, vagyis több jobboldali szereplő kellene a gazdaglistákra.

„Messze vagyunk még a kívánatos egyensúlytól”- véli.

Orbán elővette régi mantráját, miszerint aki fideszes, az jobboldali, aki meg nem, az balos. 

Jobboldalon az a szabály, hogy az üzletet és a politikát nem szabad összekeverni, ez így volt Antall József, Boross Péter és az ő esetében is. Szerinte a baloldalon pont az ellenkezője látható: nagytőkések és üzletemberek vezetik a baloldalt és válnak miniszterelnökké, jó példa erre Medgyessy Péter, Bajnai Gordon vagy Gyurcsány Ferenc

- mondta.

Arra a kérdésre, hogyan kommentálná, hogy a válság ideje alatt is 185 milliárd forinttal tudta bővíteni Mészáros Lőrinc a vagyonát, Orbán Viktor úgy felelt, ha valakinek sok pénze van, akkor két szabályt kell követnie, amit a kormány elvár: minden szabályt be kell tartani és minden adót be kell fizetni.

Több bevétel, több adó, a költségvetés jól jár

– hangsúlyozta, hozzátéve, ugyanez az álláspontja a családtagjai gazdagodásával kapcsolatban is.

Forrás: hvg.hu

Fotó: MTI/Beliczay László

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Ez gyenge lesz jövőre a bîróság előtt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Ez gyenge lesz jövőre a bîróság előtt...
csipetke
Most elég hosszú magyarázatot adott,mert lássuk be,mondhatta volna,hogy mittomén, "Szép napot!". Mert most a "Boldog Karácsonyt!" ,még nem aktuális...De megint hülyeséget mondott orbán,vagy szándékosan hazudott,mert azon a listán tobzódnak a fidesznyákok. Pl Bige László orbán nélkül gazdagodott meg,mondhatni,( a fidesznyákokkal szemben) tisztességes munkával,amit orbán nem is bírt elviselni,ezért izélgették többször Bigét,de most se találtak semmit.
fergeteg
A nemzeti arisztokrácia kialakítás a volt kommunista államokban is létkérdés.
Ugyanis itt elment 60 év a levesbe.
fergeteg
@Horizont: Nem és igen.
1 azaz 1 forintért megvettte a Almásfüziői Timföldgyárat Gyurcsány.
Apró Piroska államtitkár jóváhagyásával.
TJimmy
@Shikari: Ez még a megszokottaknál is nagyobb hazugság.
Nézd meg az első tízet! Gattyány és Bige kivételével mindegyik erősen kötődik a Fideszhez/Orbánhoz.
Néro
Több bevétel, több adó, a költségvetés jól jár

Azanyja ! Sose gondoltam volna , hogy a Nagy Gáz többet fizet vissza mint amennyit kivesz a kasszából.
Akkor csak nyerjen nyerjen és nyerjen.
Vagy már tényleg annyira zakkant csutiland mini eszetlenje , hogy a költségvetés kiadási oldaláról nem tud ? Ha a költségvetésnek kiadási oldala nincs akkor tényleg jól jár a költségvetés.
Yoda69
O1G, jovore rafagyasztjuk az Ocsmany Vigyort a pofadra
Aki Én
Veszélyes elmebeteg, mint az itt ,,fajtalankodó,, szektásai.
namihami
@fergeteg: 15.16: Aztán, már gazdag emberként nem a saját és családja ingó- és ingatlanvagyonának gyarapítása lett a miniszterelnöki feladata.
Jaj bocs, a Vezérre ez nem igaz, hiszen ő nem módos, össz-visz csak 600'000 forintja van. A család? Hát, az kicsivel jobban áll.
Vagy rosszul emlékszem? És az Orbán vett fel 1 (azaz egy) egész forintot havonta?
RonaGyuri
Messze vagyunk még a kívánatos egyensúlytól - na ezt az ígéretét be fogja tartani: még többet fog lopni!!! =))
justhpeter
@fergeteg: Szerinted ez a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe ma az arisztokrácia ?
human
Ezt meg mégis hogy képzeli???
" a cél sokkal inkább az egyensúly lenne, vagyis több jobboldali szereplő kellene a gazdaglistákra"

1. Mi alapján minősít egy vállalkozót bal oldalinak??? Nem tejel a NER-nek? Semleges vállalkozó nincs is?
2. A gazdaság nem attól lesz működőképes, hogy felosztják kormánypárti és ellenzéki részre és a kettőnek egyenlőnek kell lennie. Tőlem nyugodtan lehet Mészáros az ország leggazdagabb embere, ha látom, hogy gazdagságát tehetségének vagy innovatív ötletének köszönheti. De nem ezt látjuk. Mészáros gazdagsága pusztán az állami megrendelések révén fenntartható. Maga Mészáros ismerte el, hogy gazdagságát Orbán Viktor barátságának köszönheti. Ez pedig csak a NER-t teszi gazdagabbá, de a széles társadalom kárára.
tothjani
@human: Csak sikerdíjat kell fizetni, nálunk a Fidesz embere kerek-perec megmondta 30%-ot le kell adni, és nehogy azt higgyük hogy ez külföldön nem így van mert a németeknél is elkérnek 10-15%-ot.
gina
Elmebeteg mocskos tolvaj cigány, remálem nem sokáig szivja a nép vérét
kissé felnőttem
akkor ki és miért hazudik ??? Jakabot pld ki pénzeli viki bá !!! tán a kövér a konferance vezető bajuszos?pártfőmufti ti- tá - ti-ti- ti? és a plaizós smitlit is?
silber13
@Shikari: Képtelen vagy nomális válaszra!:-))))))))))))))))))))))
simmering73
Minden szabályt be kell tartani. Éppen jókor mondod more. Vezeti az ország a toplistát a csalásban.
simmering73
Ezen a képen ez a Lőrinc. Ki van simulva az arca, mint a bagzó macskának.
simmering73
@Shikari: Kevés vagy, mint fáradt zokniban a friss levegő.
namihami
@RonaGyuri: 17.37: Hát igen, ahogy öregszik az ember, egyre feledékemyebb lehet.
Pláne, ha a Vezérről és a pénz iránti olthatatlan ellenszenvéről van szó. A kettő mindig kéz a kézben járt. Nem véletlen, hogy a világ már csak a Templom Egere névvel illeti azt a szegémy éhenkórászt.
Clavigo
@simmering73: Andika horpadtra pipázta...
human
@tothjani: Én is hallok ilyen eseteket és nem a portás szájából, hanem elég magasról. Csak úgy repkednek a 30-40 százalékok.

Egyébként volt egy meglepő sztori. Az egyik cég vezetője nemet mondott az egyik ilyen alkotmányos költségre és mégis elnyerte a pályázatot. Persze az is lehet, hogy csak egy fideszes magánakciója volt. Le akarta utánozni a nagyokat és miután nem fizetett a cég természetesen nem mert neki keresztbe tenni, mert akkor kiderült volna, hogy saját zsebre akart dolgozni. Azt pedig a NER nem tűri.
Toller Béla
Ha ilyen egyszerű, akkor a jobbolda egyenesen fasiszta. En bloc ! Ha meg disztingválunk ... ÉS mészéros ? Ki az, nem is ismerem ...
balos
@Clavigo: Erre kapták a komresszort,mert azon lehet sebességet váltani!
Eladott Ország
Az, hogy jelen esetben nincs senki, aki elszámoltathatná egyiküket is, nem azt jelenti, hogy ez soha nem fog bekövetkezni. Ameddig Orbán Viktor uralkodik az ország népe fölött, addig ez így lesz, tény és való, azonban amint megváltozik ez a tényállás, minden is más lesz. A Mészáros és Tiborcz-féle figurák visszatérhetnek gyökereikhez – feltéve, hogy nem kapnak börtönbüntetést bűneikért -, vagyis a falopáshoz, valamint a gázszereléshez. Ahhoz van tehetségük, mint ahogy a múltban már bizonyították. Lehet, hogy most még el tudnak menekülni a valóság, valamint a felelősségrevonás elől, de ez nem lesz mindig így. A legjobb éveket vélhetően már a hátuk mögött tudhatják, ami pedig következik, jó esetben is rosszabb lesz, mint amit a legrosszabb rémálmaikban elképzeltek.
- Te Viktor, nem lehetne hogy én is tudjam mit vettem holnap, mégis ha kérdezné valaki .
- Lőrinc elég ha én tudom mi lesz-van, ha kérdeznék nézz hülyén ahogy szoktál.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/157568650_3099108270318933_4843142835059901158_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=RDTq1FcVMLkAX9na9Ti&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2ec7df835999a14d460507bf8208d3db&oe=60C7AAAD
verőce21
Sok millió magyar nevében mondom: Köszönjük dr. Miniszterelnök Úr!
verőce21
Ez a mészároslőrincezés is kurva unalmas és mesterségesen felszínen tartott sztori. A tökömet sem érdekli, hogy nálunk is van a gazdaságnak egy ~10% irányított része. Mindenhol van...
csak úgy....
@verőce21: a leg gazdagabb magyar,csak úgy (csipöböl) le 10 százalékozod !? :)
csak úgy....
@verőce21: ti még tudjátok,hogy mit köszöntök a miniszterelnök efftársatoknak?
mikor voltál utoljára frissítve?
verőce21
@csak úgy...: Esetleg ha raknál bele valamit az osztályharcról is...
Pipás
@verőce21: Az a sok millió magyar elfér egy teáskanálban. Talán érted mire gondolok. :D ---> O1G
simmering73
@verőce21: A számtan nem az erős oldalad. Magyarra fordítva szavaidat: Sok millió magyarnak tele van a f@sza a gazdáddal meg veletek is.
Gyurka80
@namihami: Gyucsányi vett fel 1 Ft-ot havonta? Többet nem is érdemelt , hiszen csődbe vitte az országot.A károkozását mikor fizeti meg? Ezt a libernyák 1 Ft-os dumát jól beszoptátok, mert közben a rablóprivatizációkor szerzett cégeiből 120 millió osztalékot vett fel 20% adóval, velünk meg 38% SZJA-t fizettetett.
Emmersson71
Pedig mondhatta volna azt is, hogy: Éljen 'gusztus huszadika, 'kotmányunk ünnepe!
Gyurka80
@Horizont: Csak az iditóták mint te szeretik az államcsőd közeli helyzetet a bóvli országot, megbeszéltük elfelejtetted? Alczhermer a barátod, mert öreg és szenilis vagy!
tudode
Na!
.
Itt kezdődik a tehetség!
-
Még pénzvadászat közben is:
.
---- Aradszky László és unokája
www.youtube.com/watch?v=X6lQVp8a1XM
-----------------------
.
!!!
Gyurka80
@Horizont: A csődközeli neked jó? A h@lyék védik a h@lyéket esete van nálad!
namihami
@Gyurka80: 17.46: Volt egy újonnan (ismét) fellépő miniszterelnök 2012-ben, aki egy tiszta pillanatában (azóta se) véletlenül elszólta, hogy nem is volt csőd, még közeli se, csupán kortesbeszéd. Viszont, hogy a csordát folyamatos lázban tartsa, nem ő, az emberei, azóta állandóan ezt szajkózzák. Felismerte, hogy ha ő mondja, akkor ismét beleverik az orrát, így kiadta a dumát albérletbe. Érdekes módon, aztán pillanatokon belül lett milliárdos a ""gyerekkoribarát", a vő és még néhány közeli. Miből? Biztos a 600.000 forintos pénze kezdett hirtelen jó befektetéssé válni és árasztotta az ezermilliárdokat?!?!
Gyurka80
@namihami: Ha neked az ország bóvliba sorolása IMF hitel, szemek kilövetése tetszik akkor ne ebben az országban élj!
namihami
@Gyurka80: Én nem a szemek kilövését hoznám fel. Az már csupán a sokadik következmény.
Számomra az Orbán vezette Tv-székház elleni ostrom a bajok gyökere. És, igenis hibának tartom a tutyimutyi rendőri vezetést, amelyik hagyta a fideszes csordát rámenni a képzetlen és felszereletlen rendőrökre. Ha én (én) abban a pozícióban és helyzetben lettem volna, akkor ott a rendőrök ""kardlapoznak"" és bizony(!!) élessel lőnek a felheccelt, autógyújtogató, betondarabokkal dobáló, Túró Rudi rajongó focicsőcselékre.
Ha ezt akkor meg merte volna lépni a vezetés., akkor nincs Orbán-féle Astoria beszéd, tankelkötés, körúti rombolójárat, parlamenti körülsz@ros és milliárdos térrendbetétel, gulyáságyúzás, Fideszvezetők beszédgyakorlata és társai. Aminek akkor az anyagi és ma is az erkölcsi következményeit kapjuk.
És még annyi: A rendőrök felszólították a csürhét, hogy takarodjon. Több, mint félórájuk lett volna elvonulni. Miért is maradtak ott? Az a sebesült magának kereste a bajt, ahogy a mondás tartja:: ""Házhoz ment a lóf@szért!"". A hülye anyuka ott nyavajgott a tévében, hogy a kapualjban kellett a babakocsis gyerekével állni. Miért nem húzta el a belét, amikor kellett vagy lehetett? Csak nem az orosz mintára adott ""Hős Anya"" kitüntetésre hajtott?
Gyurka80
@namihami: A gyökere NEM az amit írtál, hanem gyurcsányi kormányzása és kiderült, normális országban lemondott volna és kész (azt szoktátok mondani japánban 5 percet késik a vonat lemond a miniszter?).A székház ostromakor a másik utcában ott álltak a felszerelt rendőrök, meg volt ez rendezve a rendező gyurcsányi és görény volt.Nézd meg ezt a filmet és akkor nem írsz hülyeséget: www.youtube.com/watch?v=ZjQL3Gjt-c8
csak úgy....
orbán már évek óta csak döbbenetes válaszokat ad, most vettétek észre!?
namihami
@Gyurka80: Hát, van akinek a Fekete Doboz és a Duna Tv hiteles. Valóban, van ilyen?!?!
Ha te is, akkor tényleg nincs miről beszélnünk. Ez a jóember a Fidesz vezetőségének a legbelső köreibe tartozik, nyilván a pénzükért a szájuk íze szerinti ""művet"" fog alkotni. Minap vett fel 800 milliót a következő ""alkotására". Hasonlóan tárgyilagos és elfogulatlanra sikeredett. Persze, Göbbels úr és Rákosi efftárs is hasonló módszerekkel operált. ""hazudj nagyot, közvetítsd állandóan és a végén az arra fogékonyaknak igaz lesz!"" Hát , LETT!
Egyébiránt, arra még mindig nincs válasz, hogy egy hatósági utasítást megtagadónak (ha tényleg meg is sebesült) milyen alapja volt azt megtagadni. És, ha közben megsebesült, akkor csak egy hülye rendszer vezetői és szimpatizánsai fizethetnek még annak pénzt a sebesüléséért. A hatóság az bizony hatóság. A parancsot lehet vitatni, de a végrehajtása ott és akkor kötelező. Én még azt is megbüntetném, aki ilyen sebesülésért pénzt követelne. A fentiek alapján...
Gyurka80
@namihami: Látom nem nézted meg a filmet! Bizonyára azért mert te hiteles forrásból tájékozódsz, görény letagadta a viperát mikor levetítették neki.Ha neked ilyen hazugok kellenek a te bajod! Kár, hogy nem a te szemedet lőtték ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.