Ahogy javulnak a járványügyi adatok, úgy romlik az oltási hajlandóság. A héten drasztikusan visszaesett a vakcinára regisztrálók száma. 

A jelenlegi tempóban a nyájimmunitás minimális szintjének tartott 70 százalékos átoltottságot 134 nap múlva érhetjük csak el, az új variánsokra tekintettel indokolt 90 százalékos átoltottsághoz 305 nap kéne – és az, hogy aki még nem regisztrált, regisztráljon – írja 444.hu.

Túl vagyunk a nehezén? Mi várható a járvány következő időszakában?

Fotó: 123 RF.com 

A német járványügyi központ iránymutatásai alapján Magyarországon mostanra lecsengett a járvány harmadik hulláma – ezt kedden Müller Cecília hivatalosan is megerősítette. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne fertőződnének meg még emberek, és ne szorulnának még mindig több százan kórházi kezelésre, de a járványok dinamikája csak ilyen: amilyen gyorsan futnak fel az exponenciális növekedés szakaszában, annyira lassan csengnek le végül. Ezt Magyarországon most van alkalmunk először megtapasztalni, mert az első hullámot sikeresen védte ki az ország, a második hullámnak viszont alkalma se volt lecsengeni, olyan gyorsan csapott át harmadik hullámba.

Bár Magyarországon elült a harmadik hullám, a világjárványnak messze nincs vége, és egyre újabb, a korábbinál fertőzőbb variánsok bukkannak fel, melyek ellenállóbbak a védőoltással szemben is.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Mi várható mi várható. majd szétoszt még vagy 800 milliárdot a haveroknak és megígéri ,hogy egyszer majd mindenkinek jó lesz. A mindenkik meg 11 éve várják. Türelmesen és bambán motyogják mindjárt jön mindjárt jön. de csak egy nagy lófax jön
a házhoz meg konc-túrhás papiros. Ha csak annyit jött volna mint amibe ez a postaláda szemét kerül évek óta már beljebb lenne mindenki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.