Szerdán jelentette be a miniszterelnök, hogy a gyermeket nevelő családok 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját visszakapják még a választás előtt. Már ha elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést.

Nagy indulatokat kavart Orbán ötlete, szétszedik az elégedetlenkedő kommentelők

A rajongók ujjonganak, az ellentábor fújol, de nagy kérdés, hogy a valószínűsíthető célcsoport, a bizonytalanok meggyőzhetőek-e Orbán bőkezűségével.

A pénzosztást reklámozó Facebook-bejegyzés alatt mindenesetre hatalmas az elégedetlenkedés, sokan egyáltalán nem hisznek a mézesmadzag ígéretében, mások megkésettnek érzik az osztogatást, és akadnak olyanok is szép számmal, akiket az bánt, hogy ebből most kimaradtak.

Egy kis válogatás:

Miért nem gondolnak az 50-65éves aktívkorúakra is egy kis kedvezménnyel. Mert mi mindenből kimaradunk. Közben meg nyomjuk az igát !!!!!

Bukás 2022.

De hogy csinálja, hogy nem röhögi el magát?

Én is felneveltem egy gyermeket...rokkant vagyok,miért nem kapok pénzt???

Ja, meg az ellopott nyugdíjpénztári penzt

Szopjatok le. Ti mindig bizonyos rétegeknek adakoztok (ha adakoztok ritkán) mindig annak a rétegnek aki veletek egy követ fúj. Szopjatok le.

A diszkriminálást a 3 millió nem felejti el. És vannak oltott barátaik, rokonaik is. Ráadásul ilyen gazdasági válság mellett könnyű ígérgetni, hogy ha ennyi lesz a bevétel, adok vissza..

Ez a nap poénja xdxd

Ízlés szerint itt lehet hálálkodni, vagy kiosztani a miniszterelnököt:

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Gyurka80: Remélem van 3 gyereked akik mikor megöregedsz,majd azt mondják,hogy nem tudunk támogatni ahogy geci megigérte,mert még mindig fizetjük a hitelét vissza,amit megszavaztál!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Pár komment a nagyon sok közül:

"Azok meg akik elvesztették a munkájukat a járvány alatt ha van is gyerekük semmit nem kapnak,akik meg több százezret kerestek ezalatt is,mert volt munkájuk még kapnak több százezret!Szakad ketté az ország,csak nehogy nagy baj legyen ebből!A bérekhez képest gigantikusak az áremelkedések,nincs vásárlóértéke a forintnak."

"Ez egy igazi orbànarc...
Akinek nem volt jövedelme az adod se fizetett...és bizony sok ilyen volt...ugyhogy édes kevesen fogtoksegiteni...a nincst nem lehet visszatériteni..."

"Tisztességes megélhetést biztosító bért szeretnénk végre!!!"

"A feltételes módból valahogy nem sikerül megszabadulni. HA ennyi lesz a beoltott, HA ennyi lesz a GDP... Ha jól viselkedsz és szót fogadsz... Mi lesz a következő? HA jó helyre x-elsz, visszaadják a tollad?"

És hát persze a leggyakoribb konklózió:
"Csak nem választások lesznek te rohadék?"
justhpeter
A választásig élvezzük a minden oldalról érkező igéretcunamit, aztán úgyis jönnek a megszorítások.
Néro
Hááát csutak tőled még ígéret se kell. Megint csak belefingasz a nulláslisztbe száll a lisztpor és röhögsz , hogy ölik egymást a népek. Helyetted. Aztán jön annak jár akinek három füle van még nem múlt el 18 és nincs is adója. Ha bármit akartál volna akkor nem a családod meg a szomszédot tömöd ki tízmilliárdokkal. Menj a fenébe.
vacsi
Orbán, mikor először volt miniszterelnök, már megtette ugyanezt: a személyi jövedelemadó-visszatérítést, talán 3 gyerektől. Én akkoriban voltam főállású anya, 4 gyerekkel, a férjem adójából minden évben visszakaptunk - ami nagyon jól jött!
134.bátor
@vacsi: Ne haragudj,de nem mindenkinek van 4 gyereke. Albèrletbe csak kettőt tudtam vállalni. Mármint apakènt
vacsi
@134.bátor: Igen, ezért is tartom előrelépésnek a mostani ötletüket - így az 1-2 gyerekesek is visszakapják a befizetett adót, amit nagyon helyeslek. Nem is értem, mi a gond vele!
vacsi
@justhpeter: Miből gondolod, hogy ha egy másik társaság nyeri meg a választást, ők nem törlik el azonnal?! Ezt is, meg mást is... És elárulom, hogy ők is meg akarják majd szedni magukat! Alig várják...
Toller Béla
Nehogy máááááá. Egy ekkora kamu még leírva is alig fér ide ! Kiknek, mennyit, hogyan számítja ki majd ? Kinek a pénzét osztogatja nyakló nélkül ez a gazember ?
Gyurka80
@human: Tisztességes bért? A bért nem a kormány állapítja meg, hanem a piac.Úgy tudja csak befolyásolni, hogy több munkahelyet teremt és így a verseny által növekednek a bérek.Ezért növekedtek a bérek az elmúlt 10 év alatt, előtte csak az osztalékok növekedtek.Böszmeferi is abban vette fel az évi 120 millióját, mert így 38% szja helyett 20% adót fizetett .
balos
@Gyurka80: Remélem van 3 gyereked akik mikor megöregedsz,majd azt mondják,hogy nem tudunk támogatni ahogy geci megigérte,mert még mindig fizetjük a hitelét vissza,amit megszavaztál!
Gyurka80
@balos: Balosként megszavaztad, hogy az államadósságot 50-ról 80%-ra emeljék az elvtársaid, Hogy tudsz a gyereked szemébe nézni?
csak úgy....
@Gyurka80: mesélhetnél a kínaik-ruszkiktól felvett és titkosított kölcsönökröl is..
Gyurka80
@csak úgy...: Abból épül valami, amit a böszme felvett abból semmi, ergo ellopta!
zsupumi
@Gyurka80: A mangalica meg mindent ellopott. 68 éves vagyok és ma kaptam 600 ft. nyugdíjkiegészítést. Éljen soká a röfi, csak ne itt !!
csak úgy....
@Gyurka80: te nagyon naív és butuska emberke,mire kész az elsö kapavágás ,addígra elfogyott a pénz templomra-stadionra..stb. a kínos egyetemröl nem is beszélve,ami saját (üres)zsebböl megy majd.
fogsz te még bégetni legelés közben a réten..
ómió
Elemi erővel tör fel az efftársi irígység?
Gyurka80
@csak úgy...: Én nem bégettem, hanem dühös voltam amikor böszmeferi csődbe vitte az országot!
Gyurka80
@zsupumi: Mert 600 Ft járt neked. Böszmeferi meg elvette a 13. havi nyugdíjat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.