Pénteken fülledt, meleg, nyári idő várható. Szombaton, a közeledő hidegfront előtt már több lesz felettünk a felhő, napközben csak helyenként, majd éjszaka, az átvonuló front hatására, több helyen számíthatunk záporokra, zivatarokra.

Az élet megy tovább: tombol a nyár

Fotó: pixabay.com

Vasárnap és még hétfőn is a front mögött érkező szárazabb, hideg levegő alakítja időjárásunkat, így a napsütés ellenére is pár fokkal hűvösebb időnk lesz – írják a meteoroglógiai szolgálat honlapján.

A folytatásban napról-napra melegebb és viszonylag száraz levegő érkezik nyugat felől hazánk térségébe, így a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, futó zápor csak elvétve lehet és visszatér a kánikula, sőt hőségnapok köszöntenek be, hisz hazánk egyre nagyobb részén emelkedik délutánra a hőmérséklet 30 fok fölé.

Ez sem tart azonban sokáig a jövő hét végén érkező front hoz majd felfrissülést a nagy melegben.

Az ország legnagyobb részén sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, amelyekből elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Dél-Alföldön – alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északnyugati, északi szél, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

Címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.