Ha a katolikus egyházfő megtiszteli a véleményével – fűzte hozzá.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A kérdés az volt, hogy neki mi a véleménye a kínai kommunisták keresztényellenes tetteiről. Ha a pápa véleményére kíváncsiak, akkor őt kérdezik. Pedig jó lett volna tudni, hogy ehhez mit szól a nagy keresztényvédő alcsúti diktátor.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ehhez nem kell a pápa. Szól orbán a házicsicskának,aki be tudja kapcsolni a pc-t,és beírja a gugliba,hogy Kína keresztényüldözés. Sokezer találatot kap egy pillanat alatt. Tízmilliárdokat csenget a kormány évente a keresztényüldözés ellen,sőt,van keresztényüldözés elleni államtitkárság is. Azt is utalhatja mindjárt Kínának,akik ezért egy kicsit beszüntetik az üldözést. Érdekes,hogy orbán mindig ilyen defektes országokhoz-vezetőkhöz vonzódik. Talán mert orbán is az?
GeoCravker
Nagyjából mint a magyar '970 -es években.
Ehhez az internet is elég.
RonaGyuri
mi van??? "A Szentatyát erről meg fogom hallgatni"??? Kinek képzeli magát ez a retardált műveletlen paraszt-suttyó???
Még jó hogy nem konzultálni akar vele!! =))
Egyébként csak szólok, ha szoktál volna olvasni - nem felolvasni a süketeléseket - akár tudhatnád/ismerhetnéd is Őszentsége álláspontját!!!
Duke Nukem
Pár szót Kínáról.

Egy újabb jelentés szerint Kína disztópikusan pokoli helyet csinált Hszincsiang
régióból

444.hu/2021/06/11/egy-ujabb-jelentes-szerint-kina-disztopikusan-pokoli-helyet-csinalt-a-hszincsiang-regiobol?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=egy-ujabb-jelentes-szerint-kina-disztopikusan-pokoli-helyet-csinalt-a-hszincsiang-regiobol

Zűrös kínai cég szállít arcfelismerő rendszert a siófoki Petőfi sétány térfigyelő kameráira

"a megfigyelőrendszert a részben a kínai állam tulajdonában álló Dahua Technology építi ki, amely szerepet vállalt a kínai állam ujgurok elleni kampányában is. Ahogy korábban a Telex is írt róla, a második legnagyobb kínai biztonságikamera-gyártó cég emiatt

!!! egyike lett annak a 28 kínai cégnek, amelyeket 2019 októberében a Trump-kormány tiltólistára tett. !!!

A Dahuának két komoly botránya is volt, hekkerek 2016-ban és 2017-ben is hozzáférést nyertek a cég kamerarendszereihez, 2017-ben a Nemzeti Kibervédelmi Intézet is kiadott egy figyelmeztetést a termékeikre. Idén márciusban az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) „

!!! elfogadhatatlan nemzetbiztonsági kockázatnak” minősítette a cég szolgáltatásait és eszközeit, !!!

a napokban pedig az elektronikai és fizikai biztonsági rendszereket szolgáltatók amerikai érdekképviselete, a Security Industry Association zárta ki a szervezet etikai szabályait megsértő Dahuát."
Néro
Egyszerűbb lenne ha magához rendelné a kolostorba aztán előbb térdre csuhás majd mondjad csak mi bajod van neked.
Majd én megmutatom neked hol lakik az úristen ! Közben zúg a répa-népe Hajrá Orbán !
csak úgy....
orbán már többször járt kínában a pápa még soha ,ennek ellenére töle vár választ az ottani üldözött keresztényekre! orbán nagy ívben sz.ik az üldözött keresztényekre,ez az egész keresztényi duma egy olcsó és hatásos reklám fogás.
Nessy
Kérdezze saját magát, külügyérét, meg a a kínai elnököt! Hiszen már eladta testünk, lelkünk Kínának, Oroszországnak! Ez a jótét lélek vagy ennyire cinikus és pofátlan, vagy ennyire zakkant.
Nyírfa
@RonaGyuri: Igen: a pápa orbán elé járulhat, és abban a kegyben részesül, hogy meghallgattatik a véleménye.
Erre már nincs mit mondani.
Aki Én
Akkor kellett volna ezen elgondolkodni, mikor ott volt, és kommunista emlékművet koszorúzott könnyes tekintettel.
Rá is kérdezhetett volna. A pápa ritkábban jár Kínában.
csak úgy....
@Aki Én: szerinted merne orbán kínában kínosat kérdezni? rögvest kicsurogna minden a hös pelusából..
Nyírfa
@Duke Nukem: Lengyel Róbert a Mindenki Magyarország Mozgalom elnökségi tagja, és összellenzéki támogatással lett Siófok polgármestere.
Mondanám, hogy nem értem, de ezen nincs is mit "érteni": az emberek ideológiáktól függetlenül helyezkednek el a tisztesség vagy a tisztességtelenség valamely fokán.
Emmersson71
Aha...tehát, ha a haverod éhezteti és veri a kutyáját, akkor azt a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületén kéred számon?!
Emmersson71
@Nyírfa: Lehet, hogy megengedi Ferenc pápának, hogy kezet csókoljon, mint anno a nyugdíjas néni.
solidedge
Orbán kijelentette, a jövőben ő választja a pápát.
Nyírfa
@Emmersson71: Kitelik tőle. Meg sem kell szólalnia, csak egy pillantást kell vetni az arcára. Ha meg ki is nyitja a száját, csak igazolja a kinézetét: durva, primitív ember. Élete végéig pöffeszkedhetne a Kolostorban a rengeteg könyv között, akkor sem tudná meghaladni a jelenlegi kulturális szintjét, amely kritikán aluli.
nemkati
A kérdés az volt, hogy neki mi a véleménye a kínai kommunisták keresztényellenes tetteiről. Ha a pápa véleményére kíváncsiak, akkor őt kérdezik. Pedig jó lett volna tudni, hogy ehhez mit szól a nagy keresztényvédő alcsúti diktátor.
Clavigo
Vazzze,,hetente járnak Kínába,,,,Miért nem ott érdeklődik ez a Köcsög,,Pötyikén keresztül...?
kissé felnőttem
orbán erről nem is hallott,azt kérdi mért üldöznek valakit? ja . biztos gyorshajtót? viktor ne konzultálj unalmas
csak úgy....
@nemkati: azért azt nem mondhatta,hogy ö mindenben támogatja a kínai efftársakat,- persze mondhatta vóna azt is,mert az az igazság.
Clavigo
Elvileg tart erre egy államtitkárt is...,,üldözött keresztények megsegitésére...( ?) Valami ilyesmi...Azbej Trisztan... Esetleg nala is érdeklődhet ez a Sertés,,,,ha esetled a Pápával nem tud szót érteni...
csak úgy....
@Clavigo: kína és a buzik tabu téma fideszéknél!
kereső
Szégyen ez az emberszabású. És ez tartja magát Európa keresztény dns-nek. Istent játszik? Ő akar lenni a Pápa helytartója? KDNP!!!Erdő Péter...meg a többi, mit szóltok ehhez???
nemkati
@csak úgy...: Ez a valami nem rég ezt találta mondani: "A magyarok a világ népességének 0,2 százalékát teszik ki. "
Na most a 0,1 százaléknál alig vagyunk többen.

Meg ezt is: "a keresztényüldözés elleni fellépést az állami politika rangjára emeltük"
meg ezt: "Magyarországon egyetértés van abban is, hogy a támogatást közvetlenül a bajba jutott közösségekhez kell eljuttatnunk, nem ügynökségekhez, hanem közvetlenül a bajba jutott közösségekhez. Ezért mi az ottani egyházak vezetőivel keressük a kapcsolatot, mert róluk tudjuk, hogy teljes felelősséget vállalnak a közösségükért, róluk tudjuk, hogy kitartanak az áldatlan körülmények közepette is. "

Kivéve Kínában.
Eladott Ország
A Kínai Kommunista Párt 2015-től kapcsolt új fokozatra a vallásüldözésben. Az országban továbbra is megjelennek a templomok lebontásáról, a papok és a püspökök zaklatásáról, letartóztatásáról, valamint a vallásos tanításra irányuló szigorú cenzúráról szóló jelentések. Az üldözések a muszlim lakosságot is érintik. A jelentések szerint Csianghszi tartományban kilencszázezer és másfél millió között lehet azoknak a többségében muszlim hitű embereknek a száma, akiket a több mint 1300 fogolytábor egyikében tartanak fogva, átnevelési célból. A túlélők arról számoltak be, hogy indoktrináció, verés, kényszermunka, erőszakos abortusz és sterilizálás, valamint kínzások történnek ezekben a táborokban. Orbán a kommunista párttal akarja Budapesten megépíteni a magyarok pénzéből a Fudan egyetemet. Már az alapítványt is létrehozták és kiemelt beruházássá nyilvánították és ezek után akarnak népszavazást. Nem elég hogy meglopnak még hülyének is néznek!
csak úgy....
@nemkati: na meg azt is,hogy ne arra figyeljenek amit mondok hanem arra amit csinálok! ezzel,rögtön mindent meg is magyaráz..
kereső
@nemkati: Hozzátehetnéd, meg Magyarországon- vagy mire vélhető ez a kijelentés Erdő Pétertől: " Az egyház nem jótékonysági intézmény". Vélhetően sok egyházi vezető vallja ezt az elvet ott is, ahová orbán viszi az "adományokat".
nemkati
@kereső: Azért van kivétel. Pl a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (Iványi Gábor). Ő erősíti a szabályt. :(
kereső
@nemkati: Igaz, de az nem is "bevett" egyház ma Magyarországon- hivatalosan!
Duke Nukem
Orbán egy református köcsög. Az nem olyan, mint a katolikus, mert lényeges eltérések vannak a tanításaikban, amik szemben állnak egymással. Nem kicsit, nagyon.
Régen, amikor még komolyan vették a vallást, halomra ölték egymást a katolikusok meg a reformátusok (meg a többi keresztény vallásúak is, de most nem ez a téma)

Az ökumenizmus meg egy bullshit, mert ahol nincs egység, ott nincs béke.
Mondjuk Ferenc pápa azt mondta, hogy "béke nélkül nincs egység" - viszont egység nélkül nem lesz béke soha. Ez egy... ördögi kör.
csak úgy....
@nemkati: üldözik is öket rendesen az állítólagos keresztények..
Duke Nukem
@Nyírfa: ma, 11:10

De van olyan. Mert én sem értem. (lehet, hogy én vagyok az egyedüli, aki erősíti a szabályt)
Az embernek vannak elvei, ami mentén - esetleg - ideológiai irányzatot választanak.
Most ne bontsuk le egyénekre (ki-hol rontja el). Vannak egyetemes elvek, amik nem engednek valakit megtenni valamire.
Egy elnagyolt példa: Hitlertől kinek kéne valami is? Egy normális ember azt mondja erre: Nem nem kell soha, semmi Hitlertől (persze vannak nem normális emberek is).

Úgy állítják be, mintha csak a Dahua lenne képes erre. A Dahuában benne van a kínai állam is, a Dahua támogatja a kínai emberiségellenes népírtást. Egy normális elvekkel rendelkező ember/csoport szóba se áll ilyen szemét rohadék bandával, nemhogy azokra az emberekre uszít egy "nemzetbiztonsági kockázatot", akik felé felelőséggel tartozik !!!

(szerintem nem vitatkozunk - ezt csak kiegészítésnek szántam és nem ellenérvnek)
Giovanni Alba
@kereső: ma, 12:43
A baj ott van, hogy ez egy szövegösszefüggésből kiragadott részlet, egy molinóra felfesthető szlogen, mely alá tódulnak a népek. Éppen olyan, mint az "El lehet innen menni".
"Mi azonban nem jótékonysági szervezet, nem NGO vagyunk, hanem alapvetően Jézus Krisztusban hívő közösség,
amelynek
sajátos értéke a hitre épülő, önzetlen segítségnyújtás."
"Az egyházi szociális intézmények sokat szenvednek a bürokratikus terhektől. Közép-Kelet-Európában ugyanis „nyugati szinten szervezett és kifinomult szabályozás van nyugati szintű finanszírozás és gazdasági feltételek nélkül” – fogalmazott. Megjegyezte, hogy ez független a napi politikától, hiszen ezer éve is így volt, és abból adódik, hogy az „egész régió a Nyugathoz való állandó alkalmazkodási kényszerhelyzetben van”. A túlszabályozottság olyan kihívások elé állítja az egyházi intézményeket, amelyeknek pusztán önzetlen, nagylelkű segítőkészségből nem tudnak megfelelni. Az intézmények ezért szakapparátus alkalmazására kényszerülnek, akiket meg kell fizetniük, ha pedig erre nem képesek, akkor vagy munkaerőhiányuk lesz, vagy szemet kell hunyniuk az alkalmazott munkaerő hiányosságai fölött."
24.hu/belfold/2019/12/24/erdo-peter-egyhaz-ngo-jotekonysag-nepesedes-romak-interju/#
Nem olyan fekete az ördög, mint amilyenre festik.
Ettől függetlenül a szervezett, hivatalos egyház valójában gazdálkodó szervezet, ahogy az az illatmúzeumról szóló cikkből is kitetszik. "(Gulyás G.) Kiemelte, hogy a főapátság “komoly gazdasági erőt” is képvisel, kétszáz embernek ad munkát, meghatározó része a térségben az idegenforgalomnak és miközben sok száz éves termékeket vezet be a piacra, naprakész üzleti megoldásokkal tud dolgozni.
“Mindaz, ami itt történik, méltó ahhoz a keresztény örökséghez, amelyet Pannonhalma megjelenít” – fogalmazott Gulyás Gergely.
azuzlet.hu/illatmuzeum-nyilt-pannonhalman/
kereső
@Giovanni Alba: Ne kábitsál!Se engem, se mást. Az idézett szöveg Erdő Pétertől kicsit sem bontja ki a magyar elhajlitott valóságot. Milyen adminisztrativ nehézségekről beszél? Hiszen évtizedek óta az egyház nem tartozik számadással - nem tartozik a számviteli törvények, az adótörvények hatálya alá. Nem adózik az adományok után.Nem vonatkozik rájuk a munka törvénykönyve. Hogy milyen nyilvántartást vezetnek- az kizárólagosan a saját szabályaik szabják meg. Miközben , mindezen feladatok ellátására- az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátára bőséges apanázst biztosit a magyar állam . Önzetlen segitségnyujtás?? Ha gyüjtenek adományokat- akkor abból adnak. A katolikus egyházak vagyona felmérhetetlen- de az "önzetlen" segitségnyujtáshoz nehogy abból adjanak már.
Ül az a "kiragadott" mondat- ha csupaszon nézem a tevékenységüket.
Nyírfa
@Duke Nukem: 13.11

Ha nem a profitszerzés lenne elsődleges a világunkban, akkor sok gazemberség válna okafogyottá.
Nem mind, mert a hataloméhség mint mentális zavar - személyiségprobléma - még nem szűnne meg, arról nem is beszélve, hogy nagy vagyonra nemcsak a kényelem miatt áhítoznak emberek, hanem az az által birtokolható befolyás érvényesítésért is.
Pedig: ha beszüntetnénk a népirtó , a politikai elnyomást gyakorló országokkal a gazdasági kapcsolatokat, akkor csak idő kérdése lenne a belpolitikai változás. Ez nagyon egyszerűnek hangzik, és tudom, hogy nem egy helyen véres lázadások törnének ki, de a békés fordulatokhoz olyan fejlettség kell, amellyel éppen ezek az országok nem rendelkeznek.
Nagyon-nagyon veszélyesnek tartom a kínai jelenlétet, mert olyan technikai tudással rendelkeznek, amely mellett a tudati fejlődésük jelentősen le van maradva - a nácizmus tipikus útja.
Én azonnal felfüggesztenék velük minden kapcsolatot.
Béla333
Pattogj Ferenc, megszólított a Dúcse!
Zakkant, aljas hazaáruló Fideszes senkik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.