Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozott. Hajmeresztő érvelést adott arról, hogy a magyar labdarugóknak miért nem kell térdre ereszkedve tiltakozni a rasszizmus ellen.

Orbán meghirdette a totális migrációs tilalom programját

Fotó: Facebook

Öt és fél százalékos gazdasági bővülés esetén a gyermekes családok visszakaphatják a 2021-es személyi jövedelemadójukat

– erősítette meg szerdai bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, de hozzátette, hogy erről a kérdésről még szó lesz a következő nemzeti konzultációban is.

Orbán egy alapvetően megváltozott világot vizionál

A közpénzekből működtetett hirado.hu összefoglalója szerint a kormányfő szerint ezt a pénzt az érintett emberek keresték meg és a gazdaság jó teljesítménye esetén az a logikus, ha azok kapják meg, akik ezért megdolgoztak. A nemzeti konzultációba azért kell beemelni ezt a kérdést, mert a miniszterelnök szerint lesznek, akik vitatkozni fognak ezzel az elgondolással.

Orbán Viktor elmondta, hogy számára a legfontosabb kérdés, hogy egyetért-e az ország abban, hogy a pandémia után egy megváltozott világ jön, mert ha ez így van, akkor nem ugyanúgy kell a dolgainkat csinálni, mint korábban és alkalmazkodnunk kell az új környezethez. A miniszterelnök szerint nagy változások jönnek, várható, hogy lesznek még további járványok. Úgy fogalmazott, hogy a

"járványok és a népvándorlások korát éljük és ezekre a kihívásokra kell felkészülni".

A kötelező kvótát érintő kérdésre elmondta, hogy migránshadak dörömbölnek Európa minden ajtaján, a szárazföldi és a tengeri útvonalat lezáró ajtókon – mondta a kormányfő. Tavaly az illegális határátlépési kísérletek száma a déli határon 10 ezer volt, ez idén 38 ezerre nő. A migrációs nyomás növekszik Európában – mondta.

Magyarország álláspontja világos, sőt keményíteni szeretném a magyar álláspontot a migráció kérdésében.

A kormányfő elmondta, hogy a nemzeti konzultációban szerepelni fog, hogy két évig semmilyen migrációt ne engedjünk meg.

Ma még nem a migráció a fő téma, de a migráció kérdéséről továbbra is folyik vita, ami összekapcsolódik a jó emberséggel, tehát kőszívűek vagyunk-e, ha nem engedjük be őket az országunkba? A magyar kormány felfogása szerint nincs jó migráció, csak rossz migráció van. Az ember megszületik valahova, és ha ott, ahova született, nem tud boldogulni, akkor felkerekedik és máshova vonul, esetleg bizonyos okokból menekülni kényszerül.

A magyar álláspont az, hogy a bevándorlás támogatása helyett segítse mindenki boldogulását ott, ahova született

– mondta Orbán Viktor

Hozzátette, természetesen előfordulhat olyan, hogy egy háború vagy egyéb válsághelyzet miatt ezeknek az embereknek el kell hagyniuk otthonukat, de ebben az esetben az átmeneti segítségnyújtásra kell törekedni.

A migrációs politikának nem a migránsok befogadására kell összpontosítania, hanem az átmeneti segítséget nyújtani a bajba kerülteknek.. Ezért mondja a magyar kormány, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni. Ebben teljesít most rosszul az Európai Unió – fogalmazott a kormányfő.

A keresztény kultúrára hivatkozik

A keresztény kultúra alapvető kérdése, hogy tud létrejönni szolidaritás az emberek között. Számos történelmi eset bizonyítja, hogy a szűkösség nem elszigetelődést hoz, hanem az emberek között kapcsolatrendszer megváltozik – fogalmazott a kormányfő annak kapcsán, hogy a vállalkozók javaslatára bővülhet a Széchenyi-kártya-program, amely révén kedvezményes, hosszú távú, fix-kamatozású kölcsönöket vehetnek fel a kis- és középvállalatok.

Vannak, akik nem veszik fel a második oltást, nekik érvénytelen lesz majd a védettségi igazolványuk.

Felnőtt emberek vagyunk, a saját és a gyermeke sorsáért mindenki maga felelős. Van 137 ezer ember, aki nem vette fel az oltást.

Őket arra kérjük, hogy ezt tegyék meg, mert kénytelenek leszünk törölni a védettségüket. Természetesen ez azokra vonatkozik, akik nem egészségügyi okokból, orvosi tanácsra nem tudtak hozzájutni a második adag vakcinához – emelte ki a kormányfő.

Tíz nap fizetett többletszabadságra jogosultak a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő emberek a kormány szerdai döntésének értelmében. Ennek kapcsán a kormányfő elmondta, hogy mindenkit megviselt a válság, de főleg azokat, akik a frontvonalban dolgoztak.

A rendvédelmi, a szociális és egészségügyi dolgozók 16 órákat dolgoztak, hétvégenként is.

Nem volt mese, bele kellett állni”

Arra kérte, hogy őket, hogy vegyék ki ezt a tíz nap szabadságot, mert most megtehetjük, ahogy a járványhelyzet javul.

A miniszterelnök a minimálbéremelésről elmondta, 2010-ben a devizahiteles kétségbeejtő idő óta is nagyot emelt a kormány, de ez még mindig nem elegendő. Ha egy biztonságos kevésbé törékeny gazdaságot akarunk látni, akkor a családokat kell erősíteni első sorban, ezért a családokat kell megerősíteni.

Nagyon nehéz azonban azt az összhangot megtalálni, hogy magas minimálbért lehessen garantálni, de a kis és középvállalkozások ebbe ne menjenek tönkre. Könnyen vezethet a jó szándék ellenkező eredményre. Az ilyen vállalkozásoknál dolgozók elveszíthetik az állásukat egy komolyabb béremelésnél, ezért a hazai kis és középvállalkozók képviseletével először meg kell állapodni – húzta alá.

A kormány által megcélzott kétszázezer forintos határérték az, amire senki sem gondolt korábban, hogy Magyarország elérheti. Ha a minimálbér magasabb, akkor a szakmát végzett garantált bérminimuma is magasabb lesz, ezek együttesen pedig az országban mindenki fizetését feljebb tudják nyomni.

A pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy óriási teljesítmény, hogy ott lehetünk ezen az „összeurópai” játékon és azt is elmehetünk a mérkőzésekre.

Hangsúlyozta, hogy hogy nemcsak a járvány, de ideológia zűrzavar is fenyegeti a rendezvényt.

Kormányfő: a magyar labdarúgó ne essen térdre, és ha kell, állva haljon meg

A letérdelés kapcsán elmondta, hogy ez a magyar kultúrában egészen más jelent.

„A nemzeti mezt viselő játékostól nem azt várjuk, hogy megadja magát, hanem azt hogy harcoljon, és ha nem tud győzni, akkor állva halljon meg”

Véleménye szerint a térdeplés elhibázott ötlet, miközben a magja komoly, egy filozófiai, történelmi bajokból származó lelkiismeret furdalás a rabszolgatartó, gyarmattartó népeknek.

„Milyen jó, hogy legalább ez a baj elkerült bennünket, ez mi sohasem tartoztunk ezen országok közé”

– mondta.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: pixabay.com

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ajaj, jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok! Szép ez "a helyben segítsünk" szlogen! Csak az a gond, hogy sok helyen ez a pénz úgy jár, mint nálunk az uniós támogatás! Zsebre teszik a haverok! Meg azt hiszem, egy szegény településnek nem templom építéssel lehet segíteni. Az Afrikai egyezmény meghosszabbítását, ami pont a migráció féken tartását jelentette,vétózta meg egyedűl Orbán! Nem lehetne egy hangyafülnyi következetességet elvárni egy miniszterelnöktől??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a magyar labdarúgó ne essen térdre", hanem csak Putyin elvtárs előtt térdeljen le, ahogy én szoktam! (O1G)...
csak úgy....
"A magyar álláspont az, hogy a bevándorlás támogatása helyett segítse mindenki boldogulását ott, ahova született" - és hány ezren vándoroltak ki magyarországról ,te észlény? a miniszterelnök efftársnak csöppöt gubancos az elméje..
kereső
Ok! De akkor pizecskéért se! És ne legyenek tele a foci klubbok "migráns" -okkal.(még fizetünk is érte - havonta egynek-egynek 10 milliót.
tudode
Megismétlem a korábbi lemezt, migráncsot egyet cse, megjátszva a jóllakott csecsemőt!
-----------------------------
.
Röhej ez, hogy a pandémiát követően ismét a migrációs veszéllyel eteti az országot az, aki miatt legalább 2024-ig le kell pengetnie a nehezen dolgozó kisemberek adójából százmilliárdokat
.
----- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
---------------------------
.
Ebben az évben 12. 27 határidővel, majd folyamatosan , a kibocsájtáshoz viszonyítva öt évente!
.
Minősíthetetlen az, amivel ismét előrukkolt az, aki, és sokan másOK még a pandémiának is nyertesei, az az egy százalék, akikről ír az újság, többek között
.
------- Mészáros Lőrinc tavaly 351 ezer forinttal gazdagodott percenként, és félmilliárddal naponta
hvg.hu/kkv/20210610_Meszaros_Lorinc_tavaly_351_ezer_forinttal_gazdagodott_percenkent_es_felmilliarddal_naponta
---------------------------------
.
És az országnak már nincs hova hátrálnia abból a helyzetből, amelybe az un. közjogilag érvénytelen sarzsival, a laikus állampolgárokat szirénhangjával ámító kergette, azaz a diktaTŰRHÁJÁVAL
.
----- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=576s
-------------------------
.
!!!
kereső
@durbincs: mostan nagyon durva leszek félhalfarok. Most már tényleg menj abba a nagyon rücskös, redves orbáni pichába.
csak úgy....
@kereső: ez a 1/2 hal egy fizetett provokátor! nem kell komolyan venni.
Nessy
Ajaj, jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok! Szép ez "a helyben segítsünk" szlogen! Csak az a gond, hogy sok helyen ez a pénz úgy jár, mint nálunk az uniós támogatás! Zsebre teszik a haverok! Meg azt hiszem, egy szegény településnek nem templom építéssel lehet segíteni. Az Afrikai egyezmény meghosszabbítását, ami pont a migráció féken tartását jelentette,vétózta meg egyedűl Orbán! Nem lehetne egy hangyafülnyi következetességet elvárni egy miniszterelnöktől??
csak úgy....
adolf totális háborút hirdetett! a totálisan leépült vezérek imádják a totális dógokat..
csak úgy....
a hibbant szavazóik imádják ezt a migráncsos gumicsontot!
tothjani
Tudta?? A minimálbér adatait??
2010 = nettó 63236 a munkavállaói járulék 13264 !
2020 = nettó 107065 a munkavállaói járulék 53935 !
Vagyis a bér majdnem duplájára az elvonások négyszeresére emelkedtek !!!
És olyan sokan keresnek még mindig minimálbért, hogy ennek az emelése Orbán szerint csődhullámot indít el ha nem kompenzálják.
Duke Nukem
A harciszellemet fenn kell tartani. Nincs hatra dőlés, egy percnyi pihenő sincs szektatagok - ha megszólal a kűrt Orbán fejében.
balos
@Nessy: Kedves!Ez a "magyar-geci-hitler-paródia"!Ezért sikeres a turul basznádról ide "rongyolt" kipcsákók kőrében!Viszont miniszter álnok a felcsúti címe!
balos
@Duke Nukem: Hát azt a kürtöt valami nagyon elhangolta,nagyon fals "dallamot"hallik a hol-lik!
Néro
Őszintén nem hallgattam és nem olvastam el mit hablatyolt össze megint a Nagy Megmentő mert nincs értelme.
Csak a címre reagálok.
Akkor hazazavarod a több tízezer behozott migráncsodat és a saját zsebedből kifizeted a nekik járó lóvét ?
Nikola Gruevszki-d is takarodik vagy a tolvajok országában egy tolvaj nem migráncs hanem menekült kebelbarát ?
justhpeter
Orbán ahogy minden pénteken, ma is igazolta, hogy az agyhalál lábon vanőban kihordható !
Clavigo
Gondolom,,ez nem vonatkozik a kötvényesekre...
Eladott Ország
Ilyen büdös gazembert még nem hordott a hátán a föld! Egyszer remélem kifehéredsz mint Michael Jakson de remélem vízszintesen. Üdvözlettel: a patológus. Röhej ez a seggdugasz! Leírt szöveg felolvasásán kívül , saját kútfőből csak parasztviccek felböfögésére képes. Szellemi toprongy , egy faluvégi senkiháziból sunyi párttitkárrá felkönyökölt faluszégyene. Apjával együtt egy rakás geci .Okádék erkölcsileg, szellemileg, jellemileg, a magyar nemzet szégyene!
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
Szögezzünk le valamit! Mondjuk a koporsód tetejét!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154864413_1584850668385031_707309723015070641_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=ME0jk9IaHIIAX8t5eSi&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=974dbb803cb4703a89e9260ed92b593c&oe=60C8B10B
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/161736454_120131000127188_7114528391206078490_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=ewKscu8kqiQAX9DEUXO&_nc_oc=AQn8fLbOLn8iW5CSIPBi7S2nNXNsFZuqaaedABIF3JfNv2k7xUsdEfyVK6A1UYmcObw&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7f472053fa8ff451dfd8aec7a5bbc39f&oe=60C895D2
Duke Nukem
Orbán: "Itt úgyse jössz át!" migráns, még egyszer mondom lassan, tagolva és hangosan magyarul (mert, ha a magyart lassan, tagolva és hangosan mondod, akkor egy világnyelv, mert mindenki megérti): Itt úgyse jössz át!

www.youtube.com/watch?v=C2OuGaTMkp8
.
.
.
.
.
"Fussatok bolondok!'
silber13
@balos: Azt mondod, fals a dallam O1G fejében??Nem fals,hanem igaz kakofónia, vagy fehérzaj
silber13
Csak rá kell nézni a fényképére, hogy meglásd: ilyen egy igazi kretén!!
kissé felnőttem
és a kötvényeseknek a visszafizetgetés is aki akkor kapta az fizeti vissza is ?? vagy majd a rabszolga magyar nép? ezt miért nem hirdetted meg?
Pálinkás Pál
@csak úgy...: naaaa... bánná tököm ha kulturált emberek vándorolnának Európába...de zömében csak ázsiai,afrikai félmajmok özönlenének...többségük muszlim...ilyen emberfélékre itt nincs szükség..
gina
OV téged kellene betiltani, nálad undoritóbb migráns, hazug és veszélyes virus nincs a világon
gina
Aki állva haljon meg az te vagy, és
Magyarország végre szabad lenne
simmering73
A fénykép alapján már nem fogják vállalni Grazban a kezelését.
gina
@Pálinkás Pál: De szar aljas magyarra igen, hát inkább 1000 menekült mint egy ilyen mocskos fidesz állat mintte vagy , vagy szöröstalpú cigány OV d. és még ö beszél migránstól a putris proli
Pálinkás Pál
@gina: ne ugass nekem ribanc...orbánnál jobban csak a hozzád hasonló hülyéket utálom...
ómió
Ezt, bizony, még a vírus is "támogatja"!
verőce21
Dánia nem akar több migránst!

A baloldali(!) kormány döntött így a parlamentjük indítványára! - "Legtöbbjük az Európai Unió területére sem léphetett volna, nemhogy menekültjogot kérjen!"
Na lipsik lehet Orbánt szidni, elmarasztalni!
Yoda69
"A migrancsok mar a spajzban vannak!"

Latom O1G mar készíti a propaganda dumat az 1 bites fideSS-fanoknak a jövő évi választásokra.
istván irén
Mindenkinek ott ahova született, hogy is van ez akkor Erdély Felvidék ...???. Olyan hülye migráncs nincs aki itt akarna élni, csak át akarnak utazni Magyar országon távozni a szar nyugat felé. Az itt élő rohadt kínaiaktól kéne inkább félni
vitriol
orbánnak nem jött be a gyurcsányozás, hát visszatért a migráncsokhoz! zseniális társaság: ő és a tanácsadói
simmering73
És mi lesz az általa támogatott, itt lebzselő migránsokkal? Mert normális migráns messze kerüli ezt az országot.
gina
Ha migrációról papolsz te aljas mocsok, akkor te már régen eltünhetnél a volt cigány putridban valahol román hazádban-- aljas elmebeteg betolakodó
gina
@verőce21: Te elmebeteg menj vissza román cigány OV ddal ahonna jöttél. legalább jobb levegő lenne itt szarházik !!!
kereső
@csak úgy...: 06,11én.09:20."Jerrold Post: Kimutatható a mindenkori diktátorok, terrorvezérek, maffiafőnökök pszichéjének négy alapeleme. Az első: a messianisztikus küldetéstudat, amely az átlagemberéhez képest hatványozott énközpontúságot takar. A második szimptóma: a paranoia egy fajtája - a diktátortípus az őt ért legkisebb kudarcért is másokat (néha „felsőbb erőket”) okol, és folyton ellenséget keres vagy épít. A harmadik alapvonása: a normális emberéhez képest beszűkült lelkiismeret, az ennek hiányából származó gátlástalanság. Ez az esetek többségében infantilizmusból, illetőleg nevelésbeli, gyerekkorból húzódó, kezeletlen problémákból ered. A negyedik elem: a legszűkebb környezet tagjainak agya, lelke feletti uralom megszerzésének és birtoklásának különleges képessége."
nezelodo
@vitriol: Ha a Fletóra se harapnak, jöhet újra a Soros! A szavazók pedig a tavasszal elköszönnek, "helló röfi"
vacsi
@istván irén: Márpedig itt ez a népség ne utazzon át!
verőce21
A Soros-szervezetek ismét aktivizálták magukat, a tegnap esti tüntetésen...

A "Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató rendezvényt az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg."
magyar1
Igen, igaza van, a rasszizmus ma már azt jelenti, hogy a fehérek térdre ereszkedjenek más bőrűek előtt, nem fordítva. Talán lehetne békésen egymás mellett élni nem elnyomni a fehéreket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.