Megérte nyilatkozni: 8 hónapja nem ugrott ekkorát az Opus. Mészáros részvényei 6,3 milliárddal érnek többet, mióta kijött a reggeli interjú.

Ritkán szólal meg leggazdagabb magyar, ám most kivételt tett, aminek természetesen meg is lett a maga piaci hatása: Mészáros Lőrinc Index-interjúja után kilőtt az Opus árfolyama.

Pár óra alatt ez lett a hatása Mészáros Lőrinc szavainak

Fotó: MTI /Komka Péter

A Portfolio vette észre, hogy nem sokkal a Mészáros Lőrinccel készült interjú megjelenése után megugrott az Opus árfolyama. Az éppen házasodni készülő gázszerelő-üzletember az Index-interjúban elmondta, hogy szerinte a piacnak 350 forintra kellene áraznia az Opus papírjait, ezt erősíti meg az Equilor legutóbbi, áprilisi elemzése is, de hozzátette, hogy ő csak egy a részvényesek között. A társaság árfolyama jelentősen megugrott a nyilatkozatot követően, már több mint 8 hónapja nem volt ekkora elmozdulás.

Az Opus részvények árfolyama jelenleg 245 forint, vagyis ez azt jelenti, hogy a Mészáros Lőrinc által megadott célár több mint 40 százalékkal magasabb ehhez képest

- teszi hozzá a Portfolio. Ezzel messze az Opus ma eddig a legjobban teljesítő tagja a BUX indexnek.

A Blikk pedig délután azt is megnézte, az Opus részvénye a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedés reggeli kezdetén még alig 233 forintot értek darabonként, cikkünk készültének időpontjában pedig már 247,5 forintért jegyzik a papírt, tehát értéke reggel óta 14,5 forinttal emelkedett darabonként.

A Blikk felidézi, hogy Mészáros részben saját nevében, részben érdekeltségébe – illetve családi érdekeltségébe – tartozó cégein keresztül a pakett 62,51 százalékát birtokolja, a BÉT közlése szerint összesen 438 630 595 darab részvényt. Így a 14,4 forintos napi növekménnyel számolva a Mészáros-féle részvénycsomag péntek kora délután összesen

6 360 143 627 forinttal ér többet, mint ugyanaznap reggel.

Mészáros Lőrinc a mai interjúban számos területtel kapcsolatban nyilatkozott, amely a Mészáros Csoport érdekeltségeihez kapcsolódik valamilyen módon. Úgy gondolja, hogy nem igaz, hogy minden közbeszerzési eljárást ők nyernének el, hiszen ezeknek kevesebb mint 10 százalékát nyerték el vagy kizárólagosan vagy másokkal társulva. A csoport részesedése a hazai építőiparban alig 7 százalékos. Arról is beszélt még, hogy jól teljesítettek a mezőgazdasági érdekeltségek, amelyek megduplázták tavaly a bevételeiket. Nagy mérföldkő a Tigáz megvásárlása is, illetve a folyamatban lévő Titász-tranzakció.

A 100 leggazdagabb magyar legfrissebb kiadványa szerinti első helyezett többi között a Mészáros Csoportról, a Magyar Bankholdingról, válásáról és Várkonyi Andreához fűződő kapcsolatáról is beszélt az Indexnek. Orbánhoz fűződő viszonyát nem firtatták a cikkben, kínos kérdéseket sem tett fel a lap. 

Forrás: Portfolio, Blikk, 24.hu, Nuus.hu

Címlapkép: MTI / Komka Péter

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az Index alászállt a szakmai béka segge alá. Semmit nem kérdeztek és ők tudják a legjobban, hogy ezekre nem Mészáros válaszolt. Ez a kis szerencsétlen Győzike szintű kis genya azt se tudja eszik vagy isszák a tőzsdét. Én mindig jót röhögök amikor egy intelligens mindenhez értő gazdag vállalkozónak akarják a népnek eladni. Alul meg mackónadrágban meg gumicsizmában van. Szánalmas kis pöcs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Egy kormányváltás esetén pedig zéró lesz az Opus értéke. Hogy miért? Mert nincs mögötte teljesítmény, pusztán Orbán Viktor.
Yoda69
Es ugyanilyen rekord sebeseggel fog zuhanni a kovetkezo nyitaskor
moareka
Ez a világ megbolondult...ha egy ilyen üres fejű pénzeszsák megnyikkan,és rögtön emelkedik a részvényei árfolyama...Ha megérem,- (ennek a gázszerelőnek is gyatra volt)- bukását, fiesztát rendezek...
Dr. Proktor
Boldogok a lelki szegények mert azt hiszik, hogy övék a mennyek országa...
evacica
@Horizont: Teljesen igazad van! Ez az ember még értelmes gondolatot nem ejtet ki a száján, ugyan is képtelen!Ez a csoda gázszerelő Orbán hatalomra jutása előtt a kis gázos cégét is nehezen működtette, ma már a pénz piachoz is remekül ért!Nevetni kell! Tudjuk, hogy minden mögött az a szegény nincstelen miniszterelnök áll!
Horizont
@evacica: Szegény nincstelen miniszterelnökünk biztos hó végén kér egy 20 ezrest kölcsön Lőri szent barátjától, hogy a mosónőkinézetűAnikó tudjon kaját venni a Lidlben:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.