Boldog István és nyolc társa ellen tavaly emeltek vádat vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt. Az ügyben több embert is letartóztattak, köztük a Boldog jobb kezének tartott Fehér Petrát, erről itt írtunk korábban.

A fideszes képviselő asszisztense szerint természetes, hogy pártja vállalkozásokat hozott helyzetbe
Fotó:MTI/Kovács Tamás

Kiszivárgott a korrupcióval vádolt Boldog István fideszes képviselő asszisztensének vallomása, amit a Blikk dolgozott fel – írja a Telex.hu.

F. Petra elismeri: 

közreműködött abban, hogy bizalmi vállalkozók végezzenek el közérdekű munkákat, de közben azt is állítja, nem vetette latba befolyását a pályázatok nyerteseinek kiválasztása során. A kérdéses gyakorlatok szerinte nem bűncselekmények, hiszen fontos a lojális vállalkozói réteg megteremtése.

A lap a vallomáson alapuló beszámolója szerint a nő fiatal kora óta politikai pályára készült.

Hitt abban, hogy a Fidesz és a Fidelitas jót akar tenni, és annak részeseként ő is így cselekedhet. Legalulról indult, (…) aztán közelebb került a hatalmi döntést hozó szintekhez, belelátott a politikai közeg valódi működésébe, a hatalmi, gazdasági játszmákba. Ahogy egyre feljebb került, egyre jobban látta, hogy miként működik pártja helyi és országos szinten is, és mindezt álszent dolognak tartotta

F. Petra elfogadta a játékszabályokat, mert tisztában volt azzal, hogy ha nem így járna el, akkor a rendszer kivetné magából. Helyzetéből adódóan tudta, hogy nagyon fontos érdek a hatalomhoz lojális vállalkozói réteg megteremtése országos és helyi szinten is.”

Azt állította, a nyomozó hatóság által korrupcióként vizsgált gyakorlatok nem arról szóltak, hogy a politikusok zsebét tömjék tele pénzzel, emiatt

nem is értette, hogy a büntetőeljárásban mit akar az ügyészség felderíteni.

Ő természetesnek gondolta, hogy

a hatalmi kör vállalkozókat hoz helyzetbe,

mivel azok adott esetben a politikai tevékenységhez, az ahhoz szükséges források megteremtéséhez támogatás nyújthatnak.

A nő beszámolt az ügyészségnek arról, hogy nincs jelentős vagyona, nem él nagy lábon, autót is hitelre vásárolt, még egy hamis Rolex órát is beszerzett, hogy komolyan vegyék.

A Blikk úgy tudja:

F. Petra azt is megemlítette,

hogy jóval az elfogása előtt tudtak arról, hogy nyomozás folyik több ügy miatt. Azt pedig Boldog Istvántól tudta meg, hogy lehallgatják a telefonjaikat. Az országgyűlési képviselő egyszer Budapestről azzal jött vissza, hogy a telefonba ne hívják őt főnöknek és kilépett a Viber-csoportból is.

Forrás:Telex.hu
Címlapkép:MTI/Kovács Tamás

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A fideszes képviselő asszisztense szerint természetes, hogy pártja csaknem kizárólag fideszes vagy fideszes kötődésű vállalkozásokat hozott helyzetbe, mert a többi vállalkozást is helyzetbe hozta. Csak azok nem kaptak pénzt.
Emmersson71
Persze, mert azt hitte, ha a nagyoknak szabad, akkor nekik is.
human
A Fideszben lopni természetes. Mintha levegőt vennének.
teuton57
"Joaállam", ami arról szól, kinek van csak joga lopni...
human
@Horizont: Kell a szavazata a parlamentben Orbánnak. Addig húzza a bebörtönzését amíg tudja. :(
ómió
Efftársilag a vállalkozásokat csak ellehetetleníteni természetes?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.