A Portfólió ír arról, hogy módosult a védettségi igazolványokról szóló rendelet, és azok, akiknek lejárt vagy lejárat közeli a védettségi igazolványa, meghosszabbíthatják azt, hogyha igazolják, hogy a szervezetükben található megfelelő számú koronavírus-antitest. A módosítás péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben, és eszerint ha valakinek 14 nap van még az igazolvány lejáratáig vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja az igazolványt, ha igazolja, hogy szervezetében fellelhetők még koronavírus-antitestek. Ehhez végezni kell egy, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, Magyarországon működő egészségügyi szolgáltató által üzemeltetett laboratóriumban egy olyan vizsgálatot, amely igazolja, hogy az illető szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van, illetve az érintettről az EESZT-ben nem tartanak nyilván pozitív eredményű koronavírus kimutatására szolgáló antigén gyorsteszt vagy molekuláris biológiai vizsgálati eredményt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Macskaszem: De van, te nagyonhülye...
Macskaszem
És egyáltalán mikor jár le, mert csak az első oltás dátuma van rajta a jégkaparón.
nemkati
Akik megkapták a második oltást is – az ő esetükben az érvényesség kezdete a második oltás beadásának időpontja, lejárati idő viszont nem lesz, mert az egyes vakcinák által nyújtott védelem időtartalmáról még nincs pontos információ. (Akár egy év, vagy annál hosszabb idő is lehet.)
Akik koronavírusból felgyógyultak – az ő esetükben az érvényesség kezdőnapja a kórház elhagyásának napja, vagy a pozitív PCR-teszt utáni első negatív PCR-teszt. Akinek egy PCR-tesztje van, annak a pozitív teszt utáni karantén tizedik napja, a lejárati határidő pedig „fertőzésből történő felgyógyulásának napját követő hatodik hónap azonos napjával, ha pedig a hónapban nincs ilyen nap, a hónap utolsó napjával egyezik meg.”
Akik tünet nélkül estek át a betegségen az érvényesség kezdete a vizsgálat időpontja, lejárata pedig a vizsgálattól számított négy hónap lesz.

És ha valaki ezt nem tudja követni, az majd észreveszi, hogy nem érvényes az igazolványa. Vagy nem.
Valaki szól neki. Vagy nem.
Nessy
És ki fizeti a révészt? Kinek a költsége az antitest vizsgálat, miután kiadták az igazolványokat már az első oltás után?
Málna
@human: Beoltathatja magát ingyen. Akinek nem jó ez a verzió, az fizessen az ellenanyag-tesztért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.