Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők jövedelemadó-visszatérítését – közölte közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány szombaton.

Felmérték: egységesen támogatja a közvélemény az Orbán-féle választási osztogatást

A közleményben emlékeztettek: Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági konferencián bejelentette, hogy

amennyiben Magyarországnak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, a gyermeket nevelő szülőknek a kormányzat visszaadja az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót.

Az alapítvány telefonos, a felnőtt magyar lakosságot a fő demográfiai mutatók mentén reprezentáló közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a kedvezménnyel kapcsolatban társadalmi konszenzus alakult ki:

a megkérdezettek több mint háromnegyede egyetért a tervezett intézkedéssel, és csak a válaszadók 18 százaléka ellenzi azt.

Az szja-visszatérítés terve pártszimpátiától és gazdasági státusztól függetlenül magas támogatottságot élvez: a baloldali összefogás szimpatizánsainak 79 százaléka is a felvetés mellett áll, és valamennyi vizsgált kategóriában – aktív dolgozók, nyugdíjasok, tanulók, háztartásbeliek, munkanélküliek, gyesen, gyeden lévők – a megkérdezettek több mint 75 százaléka támogatja a kezdeményezést – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Fotó: Kormányinfó

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
jobb eredmény lenne..ha arról lenne közvélemény kutatás..hogy legyen alapjövedelem alanyi jogon?...gyanítom súrolná a 100 %-ot...csak a hülyéknek csinálnak ilyen dologról felmérést, parasztvakítás érdekében...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
jobb eredmény lenne..ha arról lenne közvélemény kutatás..hogy legyen alapjövedelem alanyi jogon?...gyanítom súrolná a 100 %-ot...csak a hülyéknek csinálnak ilyen dologról felmérést, parasztvakítás érdekében...
justhpeter
Mit mondhatna a századvég ? Merne mást mondani ?
Macskaszem
Ki az a hülye, aki nem szeret kapni? Az ilyen felmérés tök fölösleges.
fergeteg
Akkor mit irkáltak össze-vissza már megint a ballibsik,hogy nem?
érettségi ne
iskola ne
munka ne
foci nézők előtt ne
éttermek ne
szállodák ne
Kivéreztetést akart Gyurcsány házaspár a koloncaival együtt.
Béla333
Arrogáns Tóni minisztériuma felmérte. És? Annyitisér...
Legalább puha papírra írták volna... De így??!!
Clavigo
De ha nem éri el a növekedės az 5.5 %-ot annak a Gyurcsány lesz az oka...
tudode
Olyan egzotiKUS ez az egész felmérés, azaz az, hogy
.
(...)"""""Soros György 1986-ban ismerte a meg a fiatal ellenzékieket, akiket azonnal támogatni kezdett, így a Fidesz-alapítók zömét adó Rajk és Bibó szakkollégiumok az elsők között kaptak támogatást. A Rajk mintegy hatmillió forint támogatást kapott, ez mai értéken meghaladja a 120 millió forintot, míg a Bibó valamivel kevesebbet, 5,8 milliót, ami ma nagyjából 111 milliót ér.
..
A Bibó például ebből a pénzből alapította a Századvég című folyóiratot. """ (...)
-----------------------
.
Na ne!
.
Azok után odadobnak úgy, hogy kutyának tessék, nesze nektek!
.
----- Amíg Ön a járványra figyelt, a NER bevette az országot – leltár a „hazavitt” stratégiai ágazatokról
www.valaszonline.hu/2021/01/28/amig-on-a-jarvanyra-figyelt-a-ner-bevette-az-orszagot-leltar-a-hazavitt-strategiai-agazatokrol/
-----------------------------
.
!!!
balos
Én akkor támogatnám ezt a "faszságot" elvben,ha előtt azt a pár ezer milliárdót vissza adnák a "rabszolgáiknak"!Aztán lehetne beszélni arról,hogy mindenki annyit ér amennyit vissza adott az ellopott pénzből!
Peller Anikó
Ööö, már megint kifelejtettétek a nagyeffet.
RonaGyuri
s nem szakad rájuk az ég?? Na jó volt egy rendes égszakadás pár perce!!! =))
human
Persze hogy támogatjuk. Azt a pénzt legalább nem tudja Orbán ellopni.
Gazella
Egy sima parasztvakítás... főleg a narancs taplóknak.
Egyedül nevelem a gyerekemet.
Egységesen minden magyaron kell segíteni... nem csak egyes csoportokon... én nem kérem ha a nyugdijasok az többi ember nem kap.
Eladott Ország
Másfél évvel a járvány kitörése után pénzt osztani azoknak, akik a járvány ideje alatt is meg tudták tartani a munkájukat és volt megfelelő jövedelmük, legalábbis képmutató dolog. Hiszen éppen ők azok, akik erre nem szorulnak rá. Akik azonban jövedelem nélkül maradtak, vagy olyan mértékben csökkent a jövedelmük, hogy a családi adókedvezményt sem tudták kihasználni, azok semmiféle segítséget nem kaptak akkor sem, és nem kapnak most sem. Adót visszatéríteni csak azoknak lehet, akik adóztak, tehát volt munkájuk, vagy munka nélküli jövedelmük, mint pl. Orbánnak és sleppjének. A szerencsétlenek, akik munka és jövedelem nélkül maradtak, azok mit kapnak? Maximum gutaütést ettől a hatalmas segítségtől. Azok mi a fenéből adjanak enni a gyerekeiknek és miből fizessék a rezsit. Aki tudott az kölcsön kért, de azt is meg kell adni, akinek meg nem volt kitől, azt az egy évi bérkiesés már teljesen a padlóra küldte. De az nem számít, a lényeg az, hogy Mészáros ez alatt az egy év alatt 150 milliárddal tudta növelni a vagyonát. Bocs, Orbán vagyonát. Az is érdekelne, hogy hány százalékot tarthat meg magának.
namihami
Egységesen... A Kubatov lista ismét bevált. Nem elég a kérdést ""jól"" feltenni, a kérdezetteket is hasonlóan kell összeválogatni.
Persze, lehet, hogy az utcán szembejövőket kérdezte meg a Századvég. Persze, lehet...
(hasonló eset lehet azzal a bizonyos :: ""hány éves vagy te királyfi?"" esettel)
kereső
Akkor már nem is kell e konzultáció ugyanerről- 6 milliárdért.
Nessy
Akkor is meg lesznek vajh nagyon elégedve, amikor ennek a pénzügyi hatása megjelenik egy meglódult inflációban?
Csibi
@Nessy: Meglepő milyen látnoki képességekkel rendelkezel. Boros Imre közgazdász megemelheti a kalapját előtted.
Nessy
@Csibi: Miért lennék látnok? Csaba László mondta, és valahol igaza is van! Ő közgazdász, méghozzá ért is a szakterületéhez! A négy alapművelet egyébként alsó tagozatos számtan.
Duke Nukem
Fasiszta-populista tempó.
Megvesztegetés.
Ha nem jön be, jön a zsarolás, a megfélemlítés.
Hányszor eljátszotta már ezt O1G, és eddig mindig működött.

Kertész Ákosra egy dolog miatt vagyok (kicsit) mérges: Bocsánatot kért.
Miért is? Az igazság kimondásáért miért is kéne bocsánatot kérni?
Amíg nem szembesül/szembesítik az embert a hibáival, sosem fog a változás útjára lépni.
Yoda69
Ez kb 5-600 milliárd vesz ki a koltsegvetesbol. Az infláció, ami mar most is az egekben van, ennek arányában fog ugrani.
Yoda69
@fideszes gyökér: Ne adj ötleteket, mert meg jövő heten meg kineveznek egy nemzethy bukszagyarto államtitkárt, havi 5 milliós fizetésért.
RonaGyuri
Nem mondom, hogy precíz fogalmak lennének,

na de ennyire szabadon értelmezni még az illiberálisoktól is túlzás

Mottó:
Hiába, no: „Kérdezni tudni kell”
Allan Pease nagysikerű könyvén túl a klasszikus vicc is ezt mondja

Mint ismert Orbán a minap belengette, hogy „a kormány terve az, hogy ha a gazdasági növekedés 2021-ben meghaladja az 5,5 (más források 5-öt írnak) százalékot, jövőre minden gyerekes adófizető között 550 milliárd forintot osztanak szét”, adóvisszatérítés formájában.
A dolog persze még nem túl kiforrott, legalább is nem tudni róla sokat. Azonban a derék Századvég már azonnal kinyilatkozott egy kutatásra hivatkozva: „Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők jövedelemadó-visszatérítését”.
Nem volt rest a Napi.hu és a Pulzus Kutató sem ők a legújabb reprezentatív felméréséből arra jutottak, hogy: „Elutasítja az Orbán-kormány új pénzosztását a magyarok többsége”!
Nos még nem olvastam a számokat arra gondoltam, hogy G.Fodorék csak a szokásos orbáni szlogen mentén okoskodnak (az érvényes szavazatok nem egészen a felével több mint 2/3 többség), azonban mindkét fél írt számokat is.
A Pulzusék szerint „A magyar választókorú lakosság 52 százaléka valamilyen megfontolásból, de ellenzi a javaslatot”!
Míg a Századvég: „a megkérdezettek több mint 75 százaléka támogatja a kezdeményezést”!!!
Amit külön árnyal az a megjegyzés, hogy szerintük: „a baloldali összefogás szimpatizánsainak 79 százaléka is a felvetés mellett áll”! =))
A vicc: Két rabbi-növendék beszélget,
az egyik panaszkodik, hogy rosszul viseli, hogy a rengeteg imádkozás miatt csak ritkán tud rágyújtani!
Miért nem gyújtasz rá – kérdi a másik,
Mert megkérdeztem a rabbit, s azt mondta, hogy szentségtörés lenne imádság közben rágyújtani!
Aha, - hangzik a válasz: én is megkérdeztem: Mond Rabbi dohányzás közben szabad imádkozni???
Gazella
Századvég összpontosította!! saját maguk véleményét!!
csipetke
Persze hogy támogatja a javaslatot mindenki,ha már a járvány alatt lesz@rta a kormány a fél országot,(bár segítették a családokat, a saját és a holdudvaruk családjait) de ettől még ezt a amaffiakormányt semmibe se nézzük,pláne,hogy mindenki tudja,ez csak egy választási beetetés .Most azt a lóvét osztják szét,amit a járvány alatt kellett volna. De ez mondhatjuk,hogy diszkrimináció.mert akinek nincs gyereke,vagy már felnőtt,az ugyanúgy megérdemelné,hogy a befizetett adójából kapjon vissza valamennyit
Duke Nukem
Rövid párbeszéd:

- Kapsz pénzt. Csak úgy.
- Jó.
csipetke
@Clavigo: 17:25 ...és Soros,Brüsszel,a migráncsok,és különben is,és egyáltalán...A sorrend tetszőleges
solidedge
Ha az infláció 5 %-os, ennek az ÁFA tartalma is az államé. Tehát Orbán összegyűjti a pénzt tőlünk, majd egy-két társadalmi csoportnak visszalök valamennyit.
ómió
Az efftársak meg a böszmei fosztogatást!
kereső
@Duke Nukem: Az a középosztálybeli dolgozó,(mondjuk egy pedagógus) aki 3 gyermeket nevel, mennyi szja-t kap vissza? De legyen csak kettő!
Eladott Ország
@kereső: Maximum 800 ezer forint kapható vissza, ez az éves átlagbér adótartalma - két kereső esetén pedig 1,6 millió forint jár vissza - Portfolio. Ha valaki például 1,5 millió forintot keres havonta, akkor annak az adótartalma több, mint a maximálisan visszakapható 800 ezer forint, de ő ebben az esetben is csak legfeljebb 800 ezer forintot kaphat vissza. "Nix ugri bugri." De ha a fidesz nyer akkor valószínűleg még karcsúsítanak rajta.
Giovanni Alba
@Eladott Ország: ma, 10:23
propeller.hu/itthon/3666507-tallai-andras-nagyjabol-240-ezer-ember-mentesulhet-iden
"A legtöbben a családi kedvezménynek köszönhetően mentesülnek az adófizetés alól. 2019-ben több mint 115 ezren nemcsak szja-t, hanem járulékot se fizettek, ezek a szülők majdnem a teljes bruttó keresetüket készhez kapták – tette hozzá."
"Felidézte, hogy 2020. július elsejétől tovább bővült a családi kedvezmény-rendszer, ugyanis azóta a társadalombiztosítási járulék teljes összegéből le lehet vonni a családi kedvezményt. Ezáltal másfél százalékponttal nőtt a szülőknél hagyható összeg, több tízezer alacsonyabb keresetű szülő viheti haza a teljes munkabérét adómentesen – magyarázta Tállai András."
csak úgy....
"amennyiben Magyarországnak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést..." hangsúly az amennyibenen!:) 5,4 lesz ,ezt elöre kiszámolták..
Eladott Ország
@Giovanni Alba: ma, 10:50 ♦ Ha nem fizettek adót, akkor nem kapnak semmit sem vissza. Rózsa Sándor, állítólag, amikor kirabolt valakit, mindig adott a szegényeknek is belőle. Ezért a szegények szerették, és rejtegették a törvény elől. Orbánt is szeretik a "népek". Igaz, hogy a famíliája 7 év alatt 15 milliárddal biztosan gazdagabb lett, ameddig a családok fizetéstől fizetésig nevelték a közjószágaikat. A jó vezér ad az ő szeretett népének, kézzelfogható százezreket, szerencsésebbeknek milliókat. Hogy ezt a pénzt tízszer kivette már a zsebéből, és Döbrögi gyanánt majd még jó sokszor leveri az ő szeretett népén.
tothjani
(Pesti napló, 1914, augusztus)
" A német szociáldemokrata-párt beszüntette működését
A szociáldemokrata-párt birodalmi szövetsége beszüntette tevékenységét. Ezt az elhatározást tekintettel az egész német nép által pártkülönbség nélkül tanúsított áldozatkészségére, örömmel vették tudomásul. E határozat arról tanúskodik, hogy Németországban nincsenek pártok, csak egy akarattól áthatott nép, mely utolsó csepp véréig védelmezi hazáját. Egyúttal azonban igazolja e határozat a még netán kételkedő külföldnek, mily hiú az a számítás, mely pártpolitikai megbontásokban bízik. "
És a következményeket ismerjük, jöhet a harmadik??
kissé felnőttem
felmérés volt orbánnál lázmérés aztán 98 % -lett ja osztogatás kabaré mint a kádár villa is ugye? viktoria
Eladott Ország
@Pegero: Az Örökké Élő Géza az egyik ’90-es évek eleji kabaréjában az ilyen újsütetű keresztény-nemzeti-konzervatív-demokratákról azt mondta, hogy “Te! Most már ott tartunk, hogy lassan a szar húzza le a vécét!” … Hát már ott tartunk. … A szag is olyan. … Bennem meg elmúlt a Daedalon hatása, így e posztnak most itt a vége!
vacsi
Először is, tisztázzunk valamit: ez nem osztogatás! A szülők a már befizetett jövedelemadójuk terhére kapnak vissza - tehát ők már tettek valamit a kalapba! Aki semmit nem tett bele - azaz nem volt jövedelme, nem (esetleg feketén) dolgozott, és így nem fizetett adót - mégis, mit vár? Mellesleg, aki így él, az nagy valószínűséggel a gyereknevelésben sem jeleskedik. A gyereknevelés ugyanis nem azt jelenti, hogy megszülöm a gyereket, hanem azt, hogy tisztességes felnőtté nevelem, iskoláztatom, szakmát adok a kezébe.
nemkati
@vacsi: Igaz. És akinek azért nem volt keresete, mert megszűnt a munkahelye, és nem kapott munkát, az ne kapjon semmit, az dögöljön meg. Akinek meg volt munkája, és keresett, az kapjon még többet. Igazságos Mátyás király egy szívtelen dög volt igazságos Viktor királyhoz képest.
vacsi
@nemkati: Már írtam, hogy volt ilyen Orbán első miniszterelnöksége alatt is - három gyerekre a befizetett jöv. adó egy részét vissza lehetett igényelni. Aki nem dolgozott, az kapta a munkanélküli segélyt, vagy, ha az lejárt, a szociális segélyt, plusz a 3 gyerekre a családi pótlékot - ne mond, hogy ebből nem lehet túlélni addig, míg rendeződnek a viszonyai. És a gyerekeknek apja és anyja is van...
És, mint már írtam, itt nem arról van szó, hogy ki mit kap. Aki már betett a kalapba, annak ismerik el a gyereknevelését azzal, hogy az általa már befizetett jövedelemadóból visszatérítenek - és csak a jövedelemadóból, ez is fontos!
nemkati
@vacsi: Ez akkor is igazságtalan. Az kap visszatérítést - jutalmat - , aki olyan szerencsés volt, hogy nem vesztette el az állását, dolgozhatott és volt jövedelme. Aki nem volt ilyen szerencsés, az csak a munkanélküli járadékot kapta, azt is csak 3 hónapig, aztán semmit. Ha ők a járvány okozta munkanélküliségük idejére kaptak volna igazi segítséget, akkor nem szólnék semmit.

Nem arról van szó, hogy a gyereket nevelők ne kapjanak időnként pénzt, az mindig jól jön, gondolom, a milliós fizetésű szülőknek is. Hanem arról, hogy a legrászorultabbak rendre kimaradnak a pénzosztásokból.
Duke Nukem
@Pegero: június 13., 21:31

Nagyon vérszegények és bénák a küldött képeid - az érdemi tartalmuk meg nulla. És túl sokszor ismétled önmagad.
Szerinted mi az oka, hogy az orbánisták humorérzéke a bányabéka segge alatt van?
Egy görcsbe állt láb az egész banda...
De hát ti nyertek állandóan, akkor miért vagytok görcsben?
vacsi
@nemkati: Igaz! De nem is fizetett adót...
Eladott Ország
A többgenerációs bűnöző román cigány és politikai prostituált bandája/szektája ennek már többszöröst ellopta a magyar néptől! Gondoljunk csak az egykulcsos adórendszerre, az oligarchák kitömésére, a világbajnok magas ÁFA-ra stb...
Duke Nukem
@Pegero: Úgy látom még mindig nem vágod a különbséget aközött, amkor a jó akaratú építeni vágyó emberek kiakadnak a rossz akaratú emberekre, akik csak rombolni tudnak.
Persze, a csak rombolni tudó emberek is kiakadnak a jó akaratú építeni vágyó emberekre, mert zokon veszik, hogy báncsák őket.
A lényeg a lényeg, marhára nem mindegy, hogy a jók akadnak ki a rosszakra, mert rosszak, vagy a rosszak akadnak ki a jókra, mert számon merik kérni a rosszaságukat... a jóság hiányát.

Az orbánista oldalnak van egy nézhetetlen, hallgathatatlan, qrvára nem vicces Bagi-Nacsa duója - éééééés ennyi!
Kérlek, javíts ki, ha tévedek.
karma1
A lenyegrol senki sem beszel: a kormany "adoVISSZAteritesrol" beszel, ami oriasi kulonbseg egy masfajta, tenyleg a gyereket nevelo csaladoknak adando juttatashoz kepest!
Ugyanis egy csaladnak eloszor kell, hogy megfelelo JOVEDELME legyen , ezutan adot fizessen, amibol aztan az allam visszaterit valamennyit. Mar ha visszaterit! De mi van azokkal a rendkivul nagy bajbajutottakkal, akik az elmult idoszakban (vagy mar korabban is) elvesztettek a munkajukat, igy nemcsak, hogy adot nem tudnak fizetni, de jovedelmuk sincs egy vas sem??? Azoknak mit ad a kormany?
Szoval megint a nagykeresetuek, a fideszes csokosok jarnak jol - szoval orban megint szembekopte azokat, akik nap mint nap az igat huzzak
Duke Nukem
@Pegero: "Ez a báncsák nagyon csípi a szemem" - pont erről beszélek!

Szóval Bagi-Nacsán kívül van még valaki - van vagy no one?
csak úgy....
osztogat a fosztogató,aztán 4 évig semmi! oszt mibe kerül 1 db. buta magyar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.