Szerinte vannak olyan informális tanácskozások, ahová nem lehet tolmácsot vinni, és így Karácsony hátrányba kerülhet.

A Miniszterelnökség budapesti és a fővárosi agglomeráció fejlesztésekért felelős államtitkára volt a vendég a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, ahol többek között arról beszélt, hogy nem kíván "spekulációkba" bocsátkozni, viszont lát arra esélyt, hogy Karácsony Gergely budapest főpolgármester nyeri meg az előválasztást, és így ő lesz Orbán kihívója – olvasható az atv.hu szemléjében. 

Fürjes Balázs beleszállt Karácsonyba: szerinte még egy bolti eladónál is elvárás, hogy tudjon angolul

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszél a budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budakeszin 2021. június 8-án. A kormány 586 millió forinttal támogatja a budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződést

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Fürjes arra is kitért, hogy a Hegyvidéken nem ő számít papíron a legesélyesebbnek parlamenti képviselőjelöltként (hiszen ott 2018-ban az ellenzéki szavazatok összesítve többet adtak ki, mint a Fideszre leadott voksok), ám azt is hozzátette, hogy ami a matematikában összeadás, az a politikában kivonás is tud lenni.

A műsorban elmondta, Budai kérdések néven indított egy beszélgetéssorozatot a helyi ügyekről, az utcákon is kint vannak. Az államtitkárnak az a tapasztalata, hogy sokan szóba állnak velük, még azok is, akik nem értenek egyet a mostani kormánnyal.

Fürjes politológiai elemzéssel is próbálkozott, szerinte a baloldalon most az a komoly kérdés, hogy az emberek nehezen emésztik meg, hogy az ellenzéki összefogásban a Jobbik is ott van. Szerinte a "szélsőjobboldalt a baloldal viszi be a parlamentbe", de az is előfordulhat, hogy "kormányra is juttathatja" őket, amire "Európában nem volt eddig példa."

Azon kérdésre, hogy a 2022-es kampány az "üzenjük Pekingnek", vagy az "üzenjük Brüsszelnek" körül forog-e majd, Fürjes úgy válaszolt, hogy reményei szerint Magyarország lényegi kérdéseiről lesz szó. Saját kampányüzenetét is elmondta: "polgári Magyarország és budai megoldások."

Fürjes Balázs szerint becsülendő, hogy Karácsony a 2018-as miniszterelnök-jelöltsége után (amikor 11 százalékot ért el az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként) ismét megpróbálja, de az problémás, hogy úgy jelentkezett be az ország vezetésére, hogy az ezzel járó feladatkör "púp a hátán", és 

még angolul se beszél, holott ez ma már bolti eladóknál is elvárás.

Az államtitkár eztán azt a magyarázatot adta, hogy a "hiányos angoltudásával" önmagában nem lehet Karácsonyt megfogni, és senki nem is akarja, de szerinte egy miniszterelnök-jelöltnek – aki nem beszél angolul – érdemes azt számba vennie, hogy akadnak olyan zártkörű, vagy informális nemzetközi tanácskozások, ahová a tolmácsokat nem engedik be, de nagyon fontos dolgok dőlnek el ott.

Forrás: atv.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azért bírom ezeket a fidesz patkányokat...legtöbb választójuk még magyarul is alig makog!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@gina: Szerintem most a török és a kínai van kiadva nekik gyorstalpalón.
Macskaszem
Nem azt várjuk egy miniszterelnöktől, hogy beszéljen angolul, hanem, hogy NE hazudjon, NE lopjon, Ne árulja a hazát se Kínaiaknak, se az oroszoknak, és senki másnak sem.
Eladott Ország
@NKF: = @ómió Fürjesnek inkább az ügyészségen kellene jelentkezni és elénekelhetné vajon miért növekedtek milliárdokkal az állami beruházások és vajon mennyi volt benne az állami illeték! Fürjes úr, olyan messze van ön a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Az úszópalota 40 milliárd Ft-ból lett 120 milliárd Ft, a Népstadion 50 milliárd Ft- ról - lett 200 milliárd Ft . Úgy hogy elég a sok halandzsából, önkritika nélküli bagázs. A kormány magán spórol? Saját magadat kineveted, olyan vicceset mondtál! Pubi, mit szedsz? Mert nagyon el vagy szállva és a valósággal köszönő viszonyban sincs, ami kijön a szádon.:
kissé felnőttem
@Macskaszem: hát macsek egyetértek veled,csak a selejtje az uralkodik nálunk, meg rajtunk, de már remélem nem sokáig ha meg lesz konzultáció én Jakabot nevezném ki a szegedi sitt élére kárpótlás képpen
kereső
Kik is hoztak rendeletet, hogy mindenféle nyelvvizsga nélkül is lehet diplomát kapni?
Oszi
A probléma nem itt van.
Ebben az országban él nagyon sok nyelvtudás nélküli becsületes ember.
Akinek meg van a józan paraszti esze.
És aki tudja hogy majmoljuk a nyugatot.
Ahol az ember nem számít csak a profit, a haszon és a vagyon.

A híres angol és amerikai polgár még azt sem tudja hol van Magyarország.
Soha nem járt it és soha nem is fog.

A madárnak (...) szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.
(Ábel a rengetegben.)

Tudja a politikus a kötelességét, képviselje a magyar állampolgárokat,
úgy mintha az a családja volna, az apja az anyja a testvére a gyereke.
Csak 9 milliónak kell nyugodt békés életet és jövőt teremteni.

Tanujon nyelvet aki akar, de azt azért tudjuk hogy a reál tudományok ismerete kell az élethez.
Enni inni aludni, jó munkát végezni, tisztességesnek lenni nyelvtudás nélkül is lehet.
És tudhat 10 nyelvet egy becstelen gerinctelen patkány is.
Attól még nem lesz ember...
Attól még nem kérek belőle...
Attól még meg dögölhetek tőle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.