Szerinte vannak olyan informális tanácskozások, ahová nem lehet tolmácsot vinni, és így Karácsony hátrányba kerülhet.

A Miniszterelnökség budapesti és a fővárosi agglomeráció fejlesztésekért felelős államtitkára volt a vendég a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, ahol többek között arról beszélt, hogy nem kíván "spekulációkba" bocsátkozni, viszont lát arra esélyt, hogy Karácsony Gergely budapest főpolgármester nyeri meg az előválasztást, és így ő lesz Orbán kihívója – olvasható az atv.hu szemléjében. 

Fürjes Balázs beleszállt Karácsonyba: szerinte még egy bolti eladónál is elvárás, hogy tudjon angolul

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszél a budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződés aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budakeszin 2021. június 8-án. A kormány 586 millió forinttal támogatja a budakeszi buszsávok fejlesztéséről szóló tervezői szerződést

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Fürjes arra is kitért, hogy a Hegyvidéken nem ő számít papíron a legesélyesebbnek parlamenti képviselőjelöltként (hiszen ott 2018-ban az ellenzéki szavazatok összesítve többet adtak ki, mint a Fideszre leadott voksok), ám azt is hozzátette, hogy ami a matematikában összeadás, az a politikában kivonás is tud lenni.

A műsorban elmondta, Budai kérdések néven indított egy beszélgetéssorozatot a helyi ügyekről, az utcákon is kint vannak. Az államtitkárnak az a tapasztalata, hogy sokan szóba állnak velük, még azok is, akik nem értenek egyet a mostani kormánnyal.

Fürjes politológiai elemzéssel is próbálkozott, szerinte a baloldalon most az a komoly kérdés, hogy az emberek nehezen emésztik meg, hogy az ellenzéki összefogásban a Jobbik is ott van. Szerinte a "szélsőjobboldalt a baloldal viszi be a parlamentbe", de az is előfordulhat, hogy "kormányra is juttathatja" őket, amire "Európában nem volt eddig példa."

Azon kérdésre, hogy a 2022-es kampány az "üzenjük Pekingnek", vagy az "üzenjük Brüsszelnek" körül forog-e majd, Fürjes úgy válaszolt, hogy reményei szerint Magyarország lényegi kérdéseiről lesz szó. Saját kampányüzenetét is elmondta: "polgári Magyarország és budai megoldások."

Fürjes Balázs szerint becsülendő, hogy Karácsony a 2018-as miniszterelnök-jelöltsége után (amikor 11 százalékot ért el az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként) ismét megpróbálja, de az problémás, hogy úgy jelentkezett be az ország vezetésére, hogy az ezzel járó feladatkör "púp a hátán", és 

még angolul se beszél, holott ez ma már bolti eladóknál is elvárás.

Az államtitkár eztán azt a magyarázatot adta, hogy a "hiányos angoltudásával" önmagában nem lehet Karácsonyt megfogni, és senki nem is akarja, de szerinte egy miniszterelnök-jelöltnek – aki nem beszél angolul – érdemes azt számba vennie, hogy akadnak olyan zártkörű, vagy informális nemzetközi tanácskozások, ahová a tolmácsokat nem engedik be, de nagyon fontos dolgok dőlnek el ott.

Forrás: atv.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azért bírom ezeket a fidesz patkányokat...legtöbb választójuk még magyarul is alig makog!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
azért bírom ezeket a fidesz patkányokat...legtöbb választójuk még magyarul is alig makog!!!
tudode
Az egy dolog, hogy Karácsony tud, vagy nem tud angolúl, de az kuriózum, zum, hogy a felcsűti nemzetvezető, és sleppje sem tud államigazgatásúl-, - háztartásúl
.
----- Egyetemre küldi Orbán a minisztériumi vezetőket és nagyköveteket (2017. augusztus. 31)
eduline.hu/felsooktatas/kozszolgalati_egyetem_allamtudomanyi_kepzes_CCS5VR
--------------------------------
.
Oszt' kijárta-e az oskolát ez a szakBARBÁR brigád, aki/amely KÁRöröm tanyát fabriKÁZOTT az államból, olyan vak fezet világtalan módjára!
134.bátor
@Pálinkás Pál: Nemcsak a választók,ők maguk is. Tállai, kósa, ès hát a főni,aki csak papírból tud felolvasni
colibri
Milyen érdekes, a Tarlósról soha nem hallottam, hogy csesztették volna nyelvtudás hiánya miatt! Vajon Tarlós hány idegen nyelven tud/ott megszólalni?
namihami
Egy újabb gyöngyszem!
""Utcaceprő kerestetik. Elvárás három idegennyelv felsőfokú ismerete."" -- Lendvay utcai zsenik
csapnivalo
A címre reflektálva: A bolti eladótól azt is elvárják, hogy ne lopjon.
Tehát ebben az olvasatban kormány versus Karácsony, a lopást nagyobb bűnnek tartom, minthogy valaki beszél angolul vagy nem, pedig közméltóság.
Eladott Ország
Fürjes, csak egy fideszes büdösbunkó, a csuti cigány csahos kutyája!
Pipás
Lehet, hogy nem jól beszél angolul, de legalább becsületes.
Sámannus
Akár milyen nyelvvizsgája van a geciknek, akkor is kikúrtak az országgal, mert megvették a lélegeztető gépeket, aminek az árából a teszteléssel kiszűrhettük volna időben a fertőzötteket, ráadásul mocskosul eladósítja az egészség ügyet, és a mai hiányt is százszorosan szárnyalja túl.
Ne agyaljál te gecikém elbasztatok mindent amihez hozzányúltatok.
Hiába van akkora pofája ennek a fatökűnek, amit építettek azt egy feneketlen hordó volt, mert minden két háromszoros áron készült el, és igen elfuserált gagyi kivitelben. A látványtervekhez képest mind teljesen kiábrándítóan sikeredett.
Qqberci
Fürjecske, csicseregj! Hány nyelven értett TaplóPiffti? Orrbánnak milyen is az angolja, elmehetne-e vele bolti eladónak?
zsupumi
Egy miniszterelnök becsületesen szolgálja a népet, ne lopjon, ne hazudjon, ne nézze az embereket hülyének. Hogy beszél-e idegen nyelvet az nem kardinális kérdés !! A tolvaj bandánál megakadt a tű a nyelvtudásnál. Inkább a 30 ezer elhunytról makogjatok valamit .
Gazella
@Pipás: Jobban beszél angolul Karácsony mint a zsírháj.
Gazella
Ez se nézett mostanában tükörbe!!! Jobb ha kussolnál zsírháj segges...gecike
jesz
egy ismert, nagyforgalmú élelmiszer-áruházban az egyik kasszánál ki volt írva, hogy a pénztáros angolul is beszél...a másiknál pedig spanyol nyelven is lehet beszélni a pénztárossal...
...nos ez működött is egy darabig, aztán egy hónap után eltünt a felirat, csak a pénztáros maradt...

Kérdezem, mi történt? -nem fizettek egy icipicivel sem többet, hogy folyékonyan beszélem az angolt, ezért elfelejtettem...
-és a spanyolos? Őt nem látom...-óóó, ő sem kapott plusz pénzt, megsértődött, és kilépett...

Most senki nem tud külföldiül...
istván irén
@colibri: talán az orosz ott szerezte az áll diplomát
vitriol
@colibri: tarlósnak nem kellett megszólalni, ő mindig minden nyelven hitelesen tudott orbánnak bólogatni!
istván irén
Az igazi probléma az ,hogy ezek magyarul se tudnak az egész rohadt banda csak ööööö mire kinyögi mit akar mondani már nem is igaz vonatkozik ez szakértőkre tv bemondókra szóvivőkre sport riporterekre sorolhatnám
simmering73
"...lát arra esélyt, hogy Karácsony Gergely budapest főpolgármester nyeri meg az előválasztást, és így ő lesz Orbán kihívója". Magyar nyelven fogják felmosni a padlót a gazdáddal, te alfahülye.
szaboria1
Úgy tudom a budapestiek magyarok tehát nem angolul kell igazgatni a főváros ügyeit. Netán jön egy két külföldi vendég akkor tolmács is állhat a rendelkezésére.
134.bátor
@kishonda: Beszèd közben többször bealudt! Egy mondatot 10 percig mondott,kicsit le volt lassulva az öreg
vitriol
fürjes indokolatlanul aggódik Karácsony nyelvtudása miatt, pedig sokkal inkább saját magáért kéne aggódnia, mert a jövő évi választásokon olyanokkal kell megkűzdenie, akik a lakosság érdekeit fogják képviselni, s itt hazudozással nem megy majd semmire még angol nyelvtudással sem. Egy év múlva pedig még mindenki emlékezni fog arra, hogy Bp. fejlesztése ügyében minden megszólalása alkalmával lehazudta a csillagot az égről.
verőce21
Egyre többen döbbennek rá, hogy a Nyugat iránt rajongó és hangzatos, sokszor demagóg szlogeneket hangoztató "pártelnök" mögött nincsen valódi tartalom, nincsen egyéni gondolat.
csak úgy....
@verőce21: na nem keresem ki számodra a fölvételt,mikor maga orbán elmeséli el,hogy ö mitöl nyugatos és miért mutattatok ajtót a ruszkiknak és a kommunizmusnak! :)
te menthetetlenül imádod a szélkakas szószt ,közben mások pofájába vágod,hogy bezzeg az orbán! @verőce21: -te is egyhaszonélvezö jujj-fujj kategória..
solidedge
Akkor Tarlós bolti eladónak sem lett volna jó.
teuton57
@solidedge: Igy van, tarlos semmilyen nyelven nem tudott, de akkor ez nem volt baj a fidesznel. masban mindig a hibat keresik, a kakan a csomot. Ha mas nem, akkor az lenne a problema, hogy Karacsony szemüveges...
tothjani
Fürjes elvtárs hová töltötte fel a nyelvvizsga bizonyítványát??
Clavigo
@tothjani: Jönne egyből a frappáns válasz ,,Ő nem készül miniszterelnöknek...
Sámannus
Fósik le csüng a farka mint Lézer bunkónak. Ha kikap munkanélküli lesz, ezért csúcsrajár az aljasság.
NKF
Karácsony egy bábu Fletó bábuja egy előretolt sötét gyalog!
verőce21
Basszus akkor mégsem lesz miniszterelnök KariFeri? pedig biztosan beleélte magát amilyen hülye...
percsi
@sgl: OV-nek sincs nyelvvizsgája. Sorosnak köszönheti, hogy beszél angolul (fülsértően).
Mielőtt kikezdenek valakit, előtte nézzenek már körül a házuk táján. A vezetőink, képviselőink tanulmányai körül kellene vizsgálódni, kiderülne, hány tanulatlan irányítja az országot.
percsi
@Pipás: Ez nagy baj, mert a felső körben nem becsülik a becsületes embereket!
human
@percsi: Volt egy felmérés valamikor és nagyságrenddel kevesebb a nyelvvizsgával rendelkező a fidesz-kdnp frakcióban.
gina
Ugyan ez csak megint a szemét fidesz banda kitalációja, már unalmas,,aljas férgek,, érdekes az USA elnöke sem tud pl németül. agyhalott szemetek, nem fog sikerülni ez a provokáció, ez a kormány és bandája annyira proli és primitiv hogy átlátni .. nem nyertek 22 ben hiába minden !!
gina
@NKF: Te meg még egy sakk paraszt sem vagy panelproli, menj a kocsmádba egyhalott
gina
@verőce21: Még angolul sem tudsz de itt ugatsz a te nyelved román meleg cigány - azt nagyon jól tudod büdös paraszt...ne éld bele magad jövőre mehettek a fidesz bandáddal kapálni !!! Te éld csak bele magad bunkó
gina
És ki az a Fürjes B. ? egy paraszt ..remélem tud németül és oroszul de legalább a Kinai kell a fidesz patkányoknak
verőce21
@gina: Bele fogsz őrülni egyszer gyűlölködésbe, te buta liba! Valószínűleg olyan környezetből jöttél, mint a leírásaid.
Te saját magad származását gyűlölöd...!
Yoda69
furjes, inkabb arrol enekelj hogy mar 2 eve tudtok a fudan budapesti terverol, de egy szot se szoltatok rola, sot ugy targyaltal Karacsonnyal a Diakvarosrol, hogy az fullra meg tud majd epulni. hazug geci vagy te is mint a fonokod.
puszt
Csak én emlékszem arra, h pár éve a Fidesz akarta kiszorítani az oktatásból az angol nyelvet?
ómió
Hagyjuk már a Pesti Mekkmestert! Budapestnek ő a mindene!
Emmersson71
@gina: Szerintem most a török és a kínai van kiadva nekik gyorstalpalón.
Macskaszem
Nem azt várjuk egy miniszterelnöktől, hogy beszéljen angolul, hanem, hogy NE hazudjon, NE lopjon, Ne árulja a hazát se Kínaiaknak, se az oroszoknak, és senki másnak sem.
Eladott Ország
@NKF: = @ómió Fürjesnek inkább az ügyészségen kellene jelentkezni és elénekelhetné vajon miért növekedtek milliárdokkal az állami beruházások és vajon mennyi volt benne az állami illeték! Fürjes úr, olyan messze van ön a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Az úszópalota 40 milliárd Ft-ból lett 120 milliárd Ft, a Népstadion 50 milliárd Ft- ról - lett 200 milliárd Ft . Úgy hogy elég a sok halandzsából, önkritika nélküli bagázs. A kormány magán spórol? Saját magadat kineveted, olyan vicceset mondtál! Pubi, mit szedsz? Mert nagyon el vagy szállva és a valósággal köszönő viszonyban sincs, ami kijön a szádon.:
kissé felnőttem
@Macskaszem: hát macsek egyetértek veled,csak a selejtje az uralkodik nálunk, meg rajtunk, de már remélem nem sokáig ha meg lesz konzultáció én Jakabot nevezném ki a szegedi sitt élére kárpótlás képpen
kereső
Kik is hoztak rendeletet, hogy mindenféle nyelvvizsga nélkül is lehet diplomát kapni?
Oszi
A probléma nem itt van.
Ebben az országban él nagyon sok nyelvtudás nélküli becsületes ember.
Akinek meg van a józan paraszti esze.
És aki tudja hogy majmoljuk a nyugatot.
Ahol az ember nem számít csak a profit, a haszon és a vagyon.

A híres angol és amerikai polgár még azt sem tudja hol van Magyarország.
Soha nem járt it és soha nem is fog.

A madárnak (...) szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.
(Ábel a rengetegben.)

Tudja a politikus a kötelességét, képviselje a magyar állampolgárokat,
úgy mintha az a családja volna, az apja az anyja a testvére a gyereke.
Csak 9 milliónak kell nyugodt békés életet és jövőt teremteni.

Tanujon nyelvet aki akar, de azt azért tudjuk hogy a reál tudományok ismerete kell az élethez.
Enni inni aludni, jó munkát végezni, tisztességesnek lenni nyelvtudás nélkül is lehet.
És tudhat 10 nyelvet egy becstelen gerinctelen patkány is.
Attól még nem lesz ember...
Attól még nem kérek belőle...
Attól még meg dögölhetek tőle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.