Miközben a Fidesz telesírta a saját újságjait azzal, hogy a Lánchíd budai hídfőjében a híres virágágyást "ledózeroltatta" Karácsony Gergely főpolgármester, csak egyvalamit nem vettek észre: hogy Tarlós István vezetése alatt is történt ilyen.

A Telex szedte össze, hogy mióta kedden megírták, hogy lebetonozták a Lánchíd budai hídfőjénél az ikonikus virágágyást, azóta körülbelül minden napra jut a kormányoldali médiába egy olyan cikk, ami ezért Karácsony Gergely főpolgármestert kárhoztatja – és nyilván ebből a "buliból" a fideszes politikusok sem maradhattak ki.

Karácsonyt ekézi a Fidesz a Lánchídnál eltüntetett virágágyás miatt, de már Tarlós idejében is felszántották a területet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A virágágyást azért szüntették meg a BKK válasza szerint – írja a lap –, hogy egy kisebb körforgalmat alakítsanak ki, ami azért szükséges, hogy a Lánchíd június 16-tól induló lezárása és felújítása alatt is zavartalan lehessen a forgalom a többi útvonalon. A felújítás alatti forgalmi és közösségi közlekedési változásokról ebben a cikkben lehet bővebben olvasni.

Mint a cikkben olvasható, a legmesszebb Dömötör Csaba államtitkár ment szombaton, aki szerint 1956-ban még a szovjet tankok sem tiporták le a virágágyást, túlélte a kommunista évtizedeket, de nem élte túl a "baloldali zöldpolitikát".

A nagy kormányoldali Karácsony-ekézésbe azonban hiba csúszott, ugyanis a Telex egy 2015-ös fotóval mutatta meg, hogy Tarlós István városvezetése idején is ledózerolták a virágágyást, mikor a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagutat építették át a budai fonódó villamosprojekt miatt.

Forrás: telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
De hát hogyan lehet olyant elvárni a KESMA-s újságíróktól, hogy, arra emlékezzenek mi volt 2015-ben!? Önálló gondolkodásra és véleményalkotásra nem kaptak engedélyt!
csak úgy....
az a rendszer,ahol elszaporodnak a hollikok és a dömötör csabik...stb,az bukásra van ítélve!
bencemacska
De hát hogyan lehet olyant elvárni a KESMA-s újságíróktól, hogy, arra emlékezzenek mi volt 2015-ben!? Önálló gondolkodásra és véleményalkotásra nem kaptak engedélyt!
Duke Nukem
Úgy látszik a sánta kutya megint gyorsabb volt, mint Dömötör Csaba.
csak úgy....
@Duke Nukem: sajnos a szellemileg sánták csak csabi és a párt szavában hisznek .
tudode
Mint a szenilis vénasszonyok, nem esik le a tantuszuk, hogy a nehezen összekóldult lóvéból a Lánchíd felújításáház munkterületet kell biztosítania a fpvárosnak!!!
.
Az bezzeg nem bántja őfélesége ventillátorainak a kényes ízlését, hogy csak úgy kapásból
.
----- Miért gyűlöli a Fidesz a fákat?
greenfo.hu/hir/miert-gyuloli-a-fidesz-a-fakat/

„”””A madarak és fák napján szembe kell néznünk a ténnyel: Magyarországon jelenleg a klímaváltozás mellett a legnagyobb veszélyt a fákra a Fidesz jelenti.””””
-----------------/
..
---- Kiakadtak a pécsiek, hogy az önkormányzat kivágatná a belvárosi ősfák egy részét egy felújítás miatt
szabadpecs.hu/2018/02/kiakadtak-a-pecsiek-hogy-az-onkormanyzat-kivagatna-a-belvarosi-osfak-egy-reszet-egy-felujitas-miatt/
----------------/
.
----- Egészséges fákat vágtak ki Kőbányán, mert kellett a hely a parkolónak
444.hu/2019/05/07/egeszseges-fakat-vagtak-ki-kobanyan-mert-kellett-a-hely-a-parkolonak
-----------------/
.
----- Kinyírták az egyik legidősebb erdőnket a Bükk-hegységben
greenfo.hu/hir/kinyirtak-az-egyik-legidosebb-erdonket-a-bukk-hegysegben/
.
A környezetvédelmi hatósági eljárás ellenére is vágják a fákat Keszthelyen
444.hu/2018/06/28/a-kornyezetvedelmi-hatosagi-eljaras-ellenere-is-vagjak-a-fakat-keszthelyen
--------------------
.
5. Fakivágások a Normafánál
hegyvidek.ezalenyeg.hu/publi/5-fideszes-hazugsag-a-hegyvideken-21433
Bár Pokorni Zoltán azt ígérte, hogy 60 fát vágnak ki a Normafánál, ez sajnos nem volt igaz. Kovács Gergely önkormányzati képviselő kikérte a Hegyvidéki Önkormányzattól, hogy a "Normafa Projekt" megvalósítása során eddig hány fát vágtak ki.
.
Megjött minden adat az önkormányzattól. Már majdnem 500 fát vágtak ki a Normafánál - írja a Facebookon az MKKP XII. kerületi szervezete.
--------------------
.
Jó tanács
.
---- Szörényi Levente - Ne vágj ki minden fát
www.youtube.com/watch?v=CTscQF0qdE0
.
!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.