Mert hogy a magyar tengerre rátekerte a csápjait a Fidesz-polip.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok – jelentette be Kálmán Olga, a párt elnökségi tagja vasárnap online sajtótájékoztatón.

Kálmán Olga és a Demokratikus Koalíció követeli, hogy ingyenesek legyenek a balatoni strandok

Fotó: Facebook/Kálmán Olga/részlet a videóból

A politikus elkeserítőnek nevezte, hogy a mai fiataloknak, gyerekeknek szinte már elképzelhetetlen élmény a balatoni családi nyaralás, mert az egekbe szökő árakat a legtöbb család képtelen kigazdálkodni.

Sok családnak már az is elérhetetlen álom, hogy akár vonattal egy napra strandolni menjen a tóhoz – mondta.

"Ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett: lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőjegyekkel" – fogalmazott.

Kálmán Olga szerint "a Fidesz rátekerte a csápjait a Balaton-partra is", és eljött az ideje annak, hogy ezeket lenyessék.

Azt ígérte, hogy egy 2022-es kormányváltás után visszaadják a Balatont, a Velencei- és a Fertő-tavat az embereknek, minden olyan közös természeti kincset, amelyre "a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, és végezetül még ahhoz is van arcuk, hogy belépőt kérjenek mindezért".

A politikus azt mondta senki nem felejti el, hogy "felparcellázták a komplett Balatont, és fideszes üdülőtelepet építettek ki a saját társaságuknak".

Felidézte: a balaton.hu portál összesítette a strandbelépő árakat, és Tihanyban "Mészáros Lőrinc strandja már korábban is kiverte a biztosítékot az áraival, idén is ők a legdrágábbak a Balatonnál a 6 ezer forintos beugrójukkal". Hozzátette: a strandra sem saját napernyőt, sem saját nyugágyat nem lehet bevinni, ételt és italt sem, és labdázni sem lehet, viszont a VIP-fekvőhelyekért 40-60 ezer forintot kell fizetni.

"A forgatókönyv mindenhol ugyanaz: a közpénzen hízlalt oligarchák nyomott áron felvásárolnak mindent, kempinget, szállodát, kikötőt a Balatonon, aztán vissza nem térítendő állami támogatásból felújítják az ingatlanokat, végül még egy bőrt lehúznak a nyaraló emberekről" – fogalmazott.

Az Orbán-kormány 50-70 százalékot vállal át "a cimborák turisztikai beruházásaiból" – mondta Kálmán Olga, aki sajtóhírekre hivatkozva azt állította: a Balaton körül "ma már átlagosan 5 kilométerenként van valamilyen érdekeltsége Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istvánnak, Garancsinak vagy Csányinak".

Szerinte ugyanezt csinálják a Velencei-tóval is, ahol helyi beszámolók szerint sorra adják el a szabadstrandok területét, valamint a Fertő tóval is, ahol elbontották a nyaralótelepet, hogy egy természetvédelmi területen luxusszállodát építhessenek – mondta a politikus.

Forrás: mti.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A Házon kívül műsorában azzal foglalkoztak,hogy a fidesz-közeli oligarchák, és a fő-stróman lölő,és a nemzeti töklámpás vejkó hogy teszik tönkre a Balaton,és a Velencei tó környezetét a ménkő-nagy luxus-szállodákkal,vágják tönkre a partot,ha éppen jacht-kikötőre szottyan kedvük.Sorolták vég nélkül,hogy a nemzeti vejkó,és lőrinc hány milliárd vissza nem térítendő pénzt kaptak a járvány/válság alatt. Ugyanakkor a kkv-k vehettek fel 10 milliós KÖLCSÖNT, de ezt olyan későn találták ki,hogy sokukon ez már nem segített,csődbe mentek, sokan pedig nem mertek belevágni kölcsönt felvenni. Bár az EU irgalmatlan-nagy pénzt adott arra,hogy segítsen az embereken,vállalkozásokon. De ugye orbán ingyen nemigen ad pénzt, (csak a saját pereputtynak,és a haveroknak) tönkre is ment rengeteg vállalkozás,segítség híjján. Ezek az emberek gondolom,nem felejtenek,és tudják majd,hogy hova húzzák az X-t jövőre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@percsi: A Feri első privatizálók között volt, aki elvette a dolgozóktól az olcsó üdülési lehetőséget!
percsi
@verőce21: Nem a Ferinek a tulajdonában van a fél Balaton. Az első privatizálók között volt Viki apja is.
Rendszerváltás óta eltelt 32 év. Én úgy gondolom, hogy mivel ebből 26-27 évet nem a Feri volt a nagyfőnök, így máshol kell kapirgálni. Pl. azt kéne kérdőre vonni, aki 16 évet, mint miniszterelnök és 16 évet, mint kemény ellenzéki volt.
1980-90-s évek fiatal KISZ és párttagjait, mondhatni a rendszerváltás úttörőit, akik jelenleg is hatalmon vannak, Viki, Jani, Józsi, Laci, Tomi, Lali, Zsóti stb... kellene kérdőre vonni. Miért hagyták-hagyják a privatizációt-korrupciót hosszú éveken át virágozni.
Málna
@percsi: Az állami üdülőket hiányolod 32 évvel a rendszerváltás után? Kicsit lassan alkalmazkodsz...:-)
És az ott lakók miért ne tudnának megmártózni a Balatonban? Van szabadstrand bőven.
percsi
@Málna: Én csak a verőce21 hozzászólására reagáltam, ő nosztalgiázott. Sajnálom, hogy neked csak ennyi jött le a mondandómból ☹
Ha már a lassú alkalmazkodásomat szóvá tetted, igen, a 32 évvel előtti állami üdülőket hiányolom, mert 32 évvel ezelőtt több millió magyar ember megtehette, hogy a munkában lehúzott évet két hét pihenéssel kompenzálja a Balaton partján.
A Balaton nem pár ember tulajdona, sajnos a főkolompos így értelmezi, mi meg hagyjuk, hagy élvezkedjen-gazdagodjon rajtunk. A mészáros-tiborc féle luxus üdülőket az átlag magyar nem tudja igénybe venni, pedig a luxusüdülők felépítése-felújítása az ő pénzükön történik.
Kellenek luxus üdülők is, de ha már az állam (magyar nép) pénzén épül, akkor miért nem állami?
Igen akad még szabadstrand, de ha ilyen ütemben halad a törvénytelen kisajátítás, akkor nem sokáig.
Érdemes elolvasni az ottani lakók véleményét is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.