Májusban és áprilisban is 5,1 százalékos inflációt tapasztalhat a magyar lakosság - ilyen mértékű árdrágulás a járvány óta egyetlen hónapban sem volt. A Magyar Nemzeti Bank átmeneti állapotnak tartja a tavaszi drágulást, de ebből akár tartós tendencia is válhat elemzők szerint. A KSH legfrissebb, 2021. májusi átlagárakat mutató statisztikái szerint a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál, akárcsak áprilisban. Ez azért jelentős emelkedés, mivel márciusban még 3,7, februárban még 3,1 százalékos volt a mért infláció. Ráadásul novembertől januárig az infláció még ennél is alacsonyabb, 2,7 százalékos mértékű volt. Az idén májusban mért árdrágulás jócskán meghaladta még a tavaly nyáron elszabadult inflációt is: ez júliusban 3,8, augusztusban pedig 3,9 százalék volt. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen, Az élelmiszerárak viszont áprilisban "csak" 2,4, májusban 2,6 százalékos éves drágulást...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A KSH adatai köszönőviszonyba sincsenek a valósággal! A hatóságok a maffia állam szócsövei! Takarodjatok a 3,14csába, rohadt trógerek vagytok!
RonaGyuri
ezt ugye viccnek szántátok, mert közelében sincs a boltokban tapasztalható áraknak
Eladott Ország
A KSH adatai köszönőviszonyba sincsenek a valósággal! A hatóságok a maffia állam szócsövei! Takarodjatok a 3,14csába, rohadt trógerek vagytok!
csipetke
A boltok kénytelenek árat emelni,ha a termelő drágábban adja a portékát,vagy épp az üzemanyag ára nő. Jól seggbe kéne rúgni matolcsit,amiért szándékosan tartja a forintot a béka segge alatt, a gazdáját meg azért,mert hagyja. Nem véletlen,hogy nincs még eurónk,mert azzal a matolcsi-bankok nem tudnának úgy játszani,ahogy a saját önös érdeküknek megfelel. A bankjaik így tudnak százmilliárdos hasznot csiholni, tulajdonképp a mi bőrünkön. Jó lesz ha elhúz ez a maffiabanda a sunyiba,hogy az egyszerű dolgozó is fellélegezhessen végre.
Pokróc
amig az orbán xar van ,aztán már nem . remélhetőleg
csak úgy....
aki orbánt szereti az nem nézi az árakat ,mint lyány korában a rogán cili,-míg föl nem verekedte magát a tóniig és azon is túl! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.