Hétfőn még a hidegfront nyomán hűvösebb napra lehet számítani élénk légmozgással. Kedden már naposabb lesz az idő, a hőmérséklet a 30 fokot is megközelítheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúlon kevés felhőre, sok napsütésre lehet számítani, a Dunától keletre azonban több gomolyfelhő képződhet, sőt a Tiszántúlon néhol átmeneti jelleggel erősen felhős időszakok is lehetnek. A Dunától keletre néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően már csak élénk lesz az északi szél, a keleti megyékben viszont ismét megerősödik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 20 és 25, késő este 12 és 17 fok között alakul.

Szeles idővel indul a hét, 25 fok is lehet hétfőn

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Estére a felhők feloszlanak, jobbára felhőtlen, csapadékmentes éjszaka várható. Az északi szél is mérséklődik, csupán a Bodrogköz térségében maradhat élénk. A hőmérséklet késő este 12 és 17, hajnalban általában 8 és 14 fok között alakul, de az Észak-magyarországi medencékben ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Kedden sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. A keleti határvidéken egy-egy zápor esetleg kialakulhat, másutt csapadék nem lesz. Élénk lökések kísérik az északi szelet. A délutáni órákban 25, 29 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.