A páros még februárban ölt meg egy férfit és sebesített meg életveszélyesen egy nőt Kanadában, azóta bujkáltak. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint egy Budapesten bujkáló gyilkos párosra sikerült lecsapnia a KR NNI fejvadász csapatának szombat este a VI. kerületben.

Bujkáló kanadai gyilkosokat fogtak el a rendőrök Budapesten

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint a kanadai hatóságok azzal gyanúsítják a 28 éves, szlovákai születésű kanadai állampolgárt, valamint 26 éves, kanadai barátnőjét, hogy idén február 28-án a kanadai Hamiltonban megöltek egy 39 éves férfit, illetve több lövéssel életveszélyesen megsebesítették annak 26 éves barátnőjét.

"A bűncselekménnyel gyanúsítható páros – Oliver K. és Lucy L. – a bűntettet követően elmenekült, és hónapok óta illegalitásban élt, kivonva magukat a felelősségre vonás alól.

A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát, és Európában próbál elrejtőzni, ezért ellenük nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, és sajtófelhívást tettek közzé"

- áll a közleményben.

A rendőrségi kommüniké szerint a páros bujkálásának a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vetett véget, akik együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, több hónapnyi hajsza után június 12-én este a VI. kerületben, az utcán csapott le a két szökevényre.

Oliver K.-t és Lucy L.-t azóta őrizetbe is vették, kiadatásukról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.