Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó mondta be a számokat a közmédia műsorában.

Tavalyhoz képest többszörösére emelkedett a magyar határokon elfogott illegális migránsok és embercsempészek száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Tényleg vége a járványnak, a kormány újra elővette a migránsokat

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Flickr/Rebecca Harms

Bakondi György úgy fogalmazott, fokozódott a nyomás; idén már 40 500 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt és 365 büntetőeljárás indult embercsempészés miatt.

Kitért arra is, hogy a balkáni útvonalat érintően új jelenségek figyelhetők meg. Eddig a török területről alapvetően a görög szigetekre érkeztek a migránsok, ez a mozgás viszont a görög partiőrség és a Frontex fellépésének köszönhetően szinte megszűnt. Intenzívebbé vált ugyanakkor a mozgás a görög-török szárazföldi határon, továbbá egyre nagyobb számban indulnak útnak hajók Törökországból és Szíriából – Görögországot kihagyva – egyenesen Olaszország felé.

Bakondi György szerint a fokozódó migrációs mozgás miatt várható, hogy több érintett ország – mint Olaszország, Görögország és Spanyolország – sürgetni fogja az Európai Unió döntéshozóit, hogy a tagállamok között osszák szét az érkező migránsokat.

A magyar kormány álláspontja e tekintetben 2015 óta világos és változatlan: távol kell tartani a határoktól az illegális határátlépéssel próbálkozókat, akik minden okmány nélkül, az európai uniós, illetve a nemzeti jogszabályok semmibevételével, sokszor a szervezett bűnözéshez kapcsolódó embercsempészek segítségével próbálnak bejutni Európa területére – hangsúlyozta.

Az illegális migránsok érkezése közbiztonsági kockázatokat, terrorveszélyt is jelent – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: mti.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Csak óvatosan ám az elbizakodottsággal. A járvány is fordulatot vett ám>
Horizont
@Pálinkás Pál: Akkor egyértelműbben kell fogalmaznod:
"a kötvényes az más liga...aki kicsenget 300 ezer eurót egy papírért...az nem vágja el a torkod egy csirkéért /" Ebből azt lehet érteni hogy ők szerinted oké, mert nem fognak legyilkolni. Én mondjuk a migránsokkal se találkozom.
Pálinkás Pál
@Horizont: álnaívkodsz?...de gondolom cigókkal azért igen...?...róluk minden nap olvashatsz..
Horizont
@Pálinkás Pál: Nem álnaívkodás már bocs. Miért ne hihetném azt, hogy más kategóriába teszed a kötvényeseket??? Tök hihető lenne. Igen a városunkban (Gyöngyös) nagyon sok cigány él.
Rendes is meg nem rendes is. Ahogy a magyar magyarok között is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.