Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó mondta be a számokat a közmédia műsorában.

Tavalyhoz képest többszörösére emelkedett a magyar határokon elfogott illegális migránsok és embercsempészek száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Tényleg vége a járványnak, a kormány újra elővette a migránsokat

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Flickr/Rebecca Harms

Bakondi György úgy fogalmazott, fokozódott a nyomás; idén már 40 500 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt és 365 büntetőeljárás indult embercsempészés miatt.

Kitért arra is, hogy a balkáni útvonalat érintően új jelenségek figyelhetők meg. Eddig a török területről alapvetően a görög szigetekre érkeztek a migránsok, ez a mozgás viszont a görög partiőrség és a Frontex fellépésének köszönhetően szinte megszűnt. Intenzívebbé vált ugyanakkor a mozgás a görög-török szárazföldi határon, továbbá egyre nagyobb számban indulnak útnak hajók Törökországból és Szíriából – Görögországot kihagyva – egyenesen Olaszország felé.

Bakondi György szerint a fokozódó migrációs mozgás miatt várható, hogy több érintett ország – mint Olaszország, Görögország és Spanyolország – sürgetni fogja az Európai Unió döntéshozóit, hogy a tagállamok között osszák szét az érkező migránsokat.

A magyar kormány álláspontja e tekintetben 2015 óta világos és változatlan: távol kell tartani a határoktól az illegális határátlépéssel próbálkozókat, akik minden okmány nélkül, az európai uniós, illetve a nemzeti jogszabályok semmibevételével, sokszor a szervezett bűnözéshez kapcsolódó embercsempészek segítségével próbálnak bejutni Európa területére – hangsúlyozta.

Az illegális migránsok érkezése közbiztonsági kockázatokat, terrorveszélyt is jelent – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Miközben efftársilag "migráncs nincs is"?
nezelodo
Nehezen felejtik el azt a szabad utat a migránsok, amit Magyarország ellenőrizetlenül biztosított nekik, amig Merkel egy negyedórás miniszterelnökünknél tett látogatása vágott el, (a rossznyelvek szerint egy hatalmas sallerrel ért fel), és másnap már Gyórben minden Bécs felé induló vonatról százasával szedték le az érvényes menetjeggyel utazni akaró, az országon szabadon átengedett migránsokat. Na innen volt szép ám kialakítani Orbánnak önmagáról azt a képet, hogy ő menti meg Európát a migránsoktól!
Pálinkás Pál
@Horizont: és te láttál tőlem olyat hogy helyeslem a kötvényeseket?...csak annyit mondtam, azzal te sosem fogsz találkozni, ellentétben a migráns csürhével,meg a cigányhordával...
Sámannus
Csak óvatosan ám az elbizakodottsággal. A járvány is fordulatot vett ám>
Pálinkás Pál
@Horizont: álnaívkodsz?...de gondolom cigókkal azért igen...?...róluk minden nap olvashatsz..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.