Három teszt szerint sem termelődött anyi ellenanyaga egy nyugdíjas orvosnak a kínai vakcina két dózisa után, ami elég lenne a védettséghez.

A 24.hu cikke szerint már négyezer tagja van annak a Facebook-csoportnak, amelyet azért hoztak létre, hogy azokat gyűjthessék össze, akiknél a két, kínai vakcinával történt oltásuk után nem, vagy csak elenyésző mértékben mutattak ki a védettséghez szükséges ellenanyagot a szervezetükből.

Elvégezte a Merkely Béla által ajánlott tesztet a kínai vakcinával oltott orvos, ott is az jött ki, hogy nincs a védettséghez elegendő ellenanyaga

Koronavírus elleni oltás beadása Gyöngyösön 2021. június 13-án

Fotó: Illusztráció/MTI/Komka Péter

A cikk szerint a csoport tagságának nagyobb része 60 év feletti. Közéjük tartozik Bodó Hajnalka nyugdíjas reumatológus is, aki összesen három tesztet végeztetett el azután, hogy márciusban megkapta a kínai vakcinát. A nő a vizságlatokra a férjét is rábeszélte.

A nyugdíjas orvos május 6-án írt levelet Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának, és arról érdeklődött, hogy a májusban elvégzett negatív eredményű vizsgálatot követően mi a teendőjük, védettek-e. Az orvos a levélben megemlítette Merkely azon kijelentését, miszerint még nem találtak olyan, a kínai vakcinával beoltott embert, akinek ne lett volna antitestje a két vakcina után. 

A lap szerint Merkely a válaszában azt írta, az oltás utáni ellenanyagmérésre nem mindegyik teszt alkalmas, az sem, amit a nő és férje csináltatott. A rektor a náluk használt tesztet javasolta, de közben az orvos és férje már egy másik laborban elvégeztette az ellenanyagvizsgálatot, és ott is negatív eredményt kaptak. A nyugdíjas reumatológus eztán újra Merkelyhez fordult és megkérdezte, hol lehet az általa ajánlott tesztet elvégeztetni. A rektor azt válaszolta, hogy a vizsgálatut a Semmelweis Egyetemen is el lehet végezni 8500 forintért – a történet szereplői eztán időpontot is kértek tőle a vizsgálatra.

A 24.hu cikke szerint az eredmény felemás lett: a nőnél a Merkely által a legalkalmasabb teszt sem mutatott ki a védettséghez szükséges antitestet, és bár férjének pozitív lett a mintája, az ő ellenanyagszintje is az alsó határhoz közeli csak.

Merkely rektor azzal nyugtatta őket, hogy önmagában az antitestteszt eredményeit nem lehet a koronavírus elleni immunitás vagy védelem meghatározott szintjének jeleként értelmezni. Emellett egy állásfoglalást is idézett az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóságtól, amely szerint a koronavírus elleni oltás nem minden antitestteszt esetében hoz pozitív eredményt.

A nyugdíjas orvos újabb levelet írt Merkelynek, hogy akkor milyen tesztet kell elvégeznie ahhoz, hogy kimutassák, védett, és azt is megkérdezte, hogy a hiten kívül mivel igazolható, hogy védett. Erre a levélre a cikk szerint már nem kapott választ.

Forrás: 24.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Olyan ez a kínai vakcina, mint a homeopátiás szerek, minél kevesebb antitest mutatható ki "annál jobb" lesz, csak erősen kell hinni benne, mint ahogy hisznek az üzletet megkötő "szakemberek" is benne, (Orbán és a Szíjártó). Azok a "hülye" orvosok meg csak méricskéljenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Béluska, most kell azt mondanod, hogy: "exceptio probat regulam"!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Meg, hogy a PC-nél csak a szakmai korrektség ártalmasabb!!! =))
Pálinkás Pál
merkely egy csicska hernyó ...elérte hogy a világ egyik legjobb szívsebészéből seggnyaló patkány lett...béla...elvesztetted a hitelességedet..,mit látsz a tükörben?
dr. prédikátor
nna szóval az occo pici kínai vaccina SZART SE ÉR!!! csak a zselés geci nyert rajta!!!
human
Úgy néz ki csak a nER teszt mutatja ki ellenanyagot kínai oltás esetén. Nahát!
Qqberci
Merkely megdolgozik a Kossuth-díjáért... Azt persze nem értem, hogy ha van teszt, amiről tudják, hogy nem jó, akkor hogy mernek pémzt kérni érte?...
simmering73
Van oltóanyag dögivel. Ha ennyire bizonytalan ez a kínai lötty, miért nem adnak ezeknek az embereknek egy harmadik oltást is.
simmering73
"Az inaktivált vírust tartalmazó Sinopharm-vakcina kapcsán Rusvai Miklós úgy fogalmazott, azokban az esetekben, amikor az oltóanyag nem vált ki megfelelő immunválaszt, érdemes a harmadik oltásra más vakcinát alkalmazni. Azok számára viszont, akiknél elegendő ellenanyag termelődik, adható újra és újra a kínai vakcina."
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/rusvai_szukseg_lenne_harmadik_oltasra/20210611154235?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200520
nezelodo
Olyan ez a kínai vakcina, mint a homeopátiás szerek, minél kevesebb antitest mutatható ki "annál jobb" lesz, csak erősen kell hinni benne, mint ahogy hisznek az üzletet megkötő "szakemberek" is benne, (Orbán és a Szíjártó). Azok a "hülye" orvosok meg csak méricskéljenek.
sokanvagyunk
...sok mindent nem tudni - lehet hogy a mintavételben lévő ellenanyag (is) kiszökött a laborból? :)
ómió
Ilyen a "lankadatlan oltáspártiság"!
magyar1
Minden ember egyedi, más, másként reagálhat mindenre. Ezt számításba kell venni.
Nessy
Úgy kell nekik! Miért a teszteknek hisznek, miért nem a két fő virológusnak! ( Orbán - Szijjártó)! Pedig Orbánék már stratégiai szövetséget is kötöttek a vírussal! Megbeszélték, hogy még maradjon, mert még van pár tisztességtelen törvény, amit a járványveszély égisze alatt be kell vezetni!
Nessy
@magyar1: OK! De ahogy más országokban, úgy nálunk is legyen ingyenes a valós teszt! És ha kell, a harmadik Pfizer oltás! Mert így csak oltást kaptak nem kevesen, de védettséget nem!
kereső
@Nessy: Egyébként is itt a foci EB, a virusnak kuss- szurkoljon inkább a magyar válogatottnak.
kereső
@Qqberci: 08:11. Azért még nem, de egy SOTE alapitványi kuratóriumi tagság már biztos.
jesz
...nincs védettséghez elegendő ellenanyag mmég a második kínai bakcína után sem...

ok.
..és akkor most mi fog történni? Innentől kezdve ki mer a szemébe nézni a beoltott, de mégis védtelen embereknek? Aki oltott? aki beszerezte? Aki a mai napig dícséri milyen jó is az vakcína, és büszke, hogy van több millió a raktárakban..(amiket előbb-utóbb ki kell dobni)..
A félmillió kínaival beoltott ember honnan tudja meg, hogy ellenáll-e a szervezete ennek a vírusnak?(természetesen díjmentesen)
nezelodo
Ha lenne hajlandósága a hatalomnak nagyszámú mérést végezni, talán el lehetne oszlatni a hamis biztonság okozta találgatásokat! Úgy tűnik ez nem érdeke a Kínával már megkötött "eljegyzés" miatt az elsőszámú vezetőnknek. A hamis biztonságérzet remélem nem lesz újabb járvány katalizátora.
Emmersson71
@magyar1: De azért van "néhány" egyező pont a humanoidok között. Általában négy végtagjuk van, egy fejük stb. A kutatások is arra irányulnak, hogy ezen azonos mutatókat célozva egy általános anyaggal kezeljék a hasonló tüneteket produkáló betegeket.
A vakcinák is ilyen anyagok. Nyilván vannak kivételek, de ez nem azt jelenti, hogy mind másként reagálunk egy oltásra!
Macskaszem
Merkely csak a fidesz narratívát közvetíti, ez a feladata, és mivel kardiológus, nem is hiteles vírus ügyben.
Pl, olyanokat mond,hogy az antitest mérés nem alkalmas semmire. Hinni kell abban, hogy védett aki be van oltva. Én nem vagyok szakértő, de úgy tudom, a hit még senkit nem védett meg a vírustól.
magyar1
@Emmersson71: Akkor helyesbítek: hasonlóan reagálunk legtöbben de sok a kivétel.
Nessy
A hab a tortán, hogy megveszi a kormány az új vakcina gyárba a kinai vakcina licencét, és gyártósorát!
kereső
@Macskaszem: Június 12.-i hir: Antitest vizsgálat/szűrés kell a védettségi igazolvány meghosszabitásához(aki átesett a betegségen). Ezek szerint van értelme- csak azoknál nincs akiket a kormány zsarolással/fenyegetéssel rávett a Sinopharm felvételére- jellemzően a 60+ korosztály, és a krónikus betegek.
kereső
@Nessy: Még nagyobb hab, hogy azért mondta vissza a kormány a Pfizer további adagjait, mert hozza a Sinovacot- amely még gyengébb mint a Sinopharm, és Brazilok már befürdöttek vele. Tudatos népirtás?Vagy van még másik ok is? Jól lehet vele "keresni" az alkotmányos kőccségen- csak gründolni kell egy társaságot.
Macskaszem
@kereső: Pontosan. Egyik szavukat vágják agyon a másikkal, de ez őket egy cseppet sem zavarja.
Szevasztok
Még egy csont a hülyéknek.Nemjóakeletivakcina 1200-ik rész.(Bukkik Orbán)
Eladott Ország
Merkely Béla a fidesz pártlapjában a kínai vakcina védelmére kelt úgy, hogy korábban a kormány minden tudományosságot nélkülöző, hiányos, manipulatív és súlyosan félrevezető, a nyugati oltóanyagokat a keletieknél kedvezőtlenebb színben feltüntetni, kvázi lejáratni kívánó táblázatával kapcsolatban nem érezte szükségét megszólalni. Teljességgel érthetetlen, hogy egy elismert, kiváló kardiológusnak mi szüksége van arra, hogy politikai megrendelésre kvázi ócska propagandistává váljon és szakmai tekintélyét önként tapossa sárba. A mai nyilatkozata után azt hiszem, már nem is akarom érteni. Merkely megdicsérte az Orbán-kormányt a keleti vakcinabeszerzésért, üdvözölte a kínai vakcina WHO általi engedélyeztetését, külön magasztalta a legutóbb érkezett 1,2 milliós Sinopharm-szállítmányt, és lényegében azt mondta, hogy a médiának és a közösségi felületeknek (az oltásellenes baloldalig nem süllyedt) a felelőssége, hogy a lakosság kivár az oltakozással, és emiatt lesznek további megbetegedések.
Eladott Ország
@Szevasztok: ma, 09:38 ♦ Szevasz! Ha még nincsen ilyened, veszélyben a jövőd 2022 után, elvtárs atya, 你好, "bégettségi" igazolvány.
uploads.disquscdn.com/images/0b469b829840932a3c8667a72b0fcc8d652d71348927c1bb6d5f08983a3422ab.jpg?w=800&h=651
Orbán: Ez az ami szart sem ér, de az én találmányom, ezen is kaszáltam rendesen, mint a lélegeztető gépeken. Ezen is jól kereset az utcaharcos és sleppje !
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/193434007_1118409371972302_7882497807580404370_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=UuGLj5wB7MYAX8ixBIp&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=1e6d9b4969fdde8125e2ec9cc9508b43&oe=60CC0AE9
Szevasztok
@Eladott Ország: Aszt hittem, te nem vagy hülye.
nezelodo
@Manhattan: Azt is harsogták a fiúk, azokat az országokat kell támogatni, ahonnan kiindul a migráció, hogy helyben maradjanak. Vajon megszavaz Orbán és a papagájkórusa Brüsszelben egy ilyen szándékot? Hát nem, a szlogen csak az M1 és a hasonló csatornák hívőinek szól.
Az pedig, hogy itthon az ellenkezőjét mondja mint amit Brüsszelben megszavaz, aki figyelemmel kíséri az eseményeket, már meg sem lepődik. Persze ő maga mondta, ne azt nézzük mit mond, hanem azt amit tesz. Tehát maga mondta saját magáról, hogy hazudik. Okunk sincs felháborodni.
Eladott Ország
@Szevasztok: ma, 10:12 ♦ Már Ukrajnába sem engedik be a magyarokat, akit Szputnyik vakcinával oltottak be! B@zdmeg a bűnöző román cigányod közpénz milliárdokat szórt el a keleti vakcinákra, ami annyit ér mint a szenteltvíz, csak az volt a lényeg, hogy minél többet tudjon lopni! Több százezerre tehető már azok száma akinknél nem képződött ellenanyag, hogy szart sem érnek a keleti vakcinák és a pofádat jártatod, te fideszes seggfej! Felelni fogtok, a qrva anyátokba! Takarodj a 3,14csába hülye barom és még te ugatsz genyóláda!
gina
Merkey egy féreg lefizetett gátlástalan szemét, seggnyaló proli mint a cigány fönöke
gina
@magyar1: Ezt neked OV cigány súgta??
division
@gina: Merkely egy kiváló szívsebész, akinek nem kellett volna beleavatkoznia a vakcina ügybe. Ettől még összetennéd a két kezed, ha negyed annyi eszed lenne mint neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.