Elkészült a beszámoló a Fudan Egyetemről szóló konzultációról, amit közel 30 ezren töltöttek ki – adta hírül a telex.hu.

Kiderült, mennyire akarják a budapestiek a Fudan Egyetemet
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Az aHang konzultációját június 4. és 13. között lehetett kitölteni online és több fővárosi csomópontnál. A telex.hu szerint a kitöltők majdnem száz százaléka nem támogatja a beruházást, és nem szeretné, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson az egyetem budapesti kampuszának megépítésére.

A főpolgármester, Karácsony Gergely azt ígérte, a veszélyhelyzet után országos népszavazási kérelmet nyújtanak be. Baranyi szerint visszavonhatatlanul bebetonozza a kormány a beruházást, ha elfogadják azt a két törvényjavaslatot, amelyről hétfő éjjel tárgyalnak a Parlamentben.

A konzultáció eredménye:

Egyetért-e azzal, hogy a Diákváros ne az eredeti tervek szerint és helyszínen épüljön meg? – 94,38% nem

Egyetért-e a kínai Fudan egyetem budapesti központjának létrehozásával? – 96,92% nem

Egyetért-e azzal, hogy a magyar állam hitelt vegyen fel vagy költségvetési forrást biztosítson a kínai Fudan egyetem budapesti központjának megépítésére? – 99,18% nem

Egyetért-e azzal, hogy Magyarországon olyan egyetem működjön közpénzből, amely nem nyújt ingyen képzést magyar diákoknak? – 98,74% nem

Karácsony Gergely szerint a demokrácia ünnepe volt a konzultáció, és egyértelmű eredmény születtek:

Budapest nem kér a beruházásból.

Azt ígérte, mindent megtesznek azért, hogy megakadályozzák a Fudant, és a Diákváros az eredeti tervek alapján épülhessen meg. 

Forrás: telex.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Semmi gond! Kell keresni egy vidéki kisvárost, ahol tárt karokkal fogadják! Miért kellene mindennek JUDAPESTEN lenni?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
@justhpeter: Néhány troll is szavazott, de szinte láthatatlanok lettek. :)
A normálisak azért szavaztak, hogy ne legyen Fudan Budapesten.
Nyírfa
Azért aktivizálhatták volna jobban is magukat a budapestiek.
namihami
94% nem akarj. De azért lesz.
Lesz, mert egy elmebeteg , akit az a kétmillió határonbelüli hülye és 400.000 határontúli potyás élősködő megszavazott, kerül, amibe kerül (neki püldául semmibe--sőt vagyonokat fog keresni rajta), mégis megengedi.
NKF
A demokráciában a többség dönt!Miért nyer Orbán mindig 2/3-al?Baloskáim nem ártana néha
gondolkodni is!
rokker33
@namihami: Ezt műveli 2010 óta.Stadionokat kisvasutakat épít. Beköltözött a várba.Úgy viselkedik, mint egy szellemi fogyatékos ,de még azoknak is több esze van, mert ha azt mondják nekik ,hogy nem akkor hallgatnak az okosabbra Ez az Orbán mint egy hülyegyerek úgy viselkedik!Szégyen!
134.bátor
@NKF: Szóval neked a 6% jelenti a többsèget?
Jellegzetes " jobboskás" gondolkodásmód.
Mindig èrdekelt,ki lehet az a pár százalèk,aki arra vágyik,hogy mèg az unokái is fizessèk a felvett kínai hitelt. Most már tudom,vannak ilyen mazochisták , " jobboskám"
Csizmás Kond
...szerintem a budapestiek felét sem kérdezték meg...
Emmersson71
@NKF: A vizitdíj esetében nem így volt! Na, AKKOR(!) valóban demokratikus döntés (még ha rossz is*) született egy népszavazás után!

"A szavazás nem várt magas részvétellel és mindhárom díj esetében az eltörlést támogató igen szavazatok 82% körüli győzelmével zárult."

*hvg.hu/gazdasag/20170215_revesz_vizitdij_evfordulo_egeszsegugy
Emmersson71
@Csizmás Kond: Minden budapestit megkérdeztek, de ennyien szavaztak!
Tudod, a nem jelenlévők és tartózkodók nem számítanak be a válaszadók körébe és a végeredményt nem árnyalják :P
simmering73
Na ugye hogy (k)ondóék is shikarival egyetemben nemmel szavaztak.
gina
@NKF: Sajnos a gondolkozáshoz agy is kell de nektek fidesz csürhe sajnos 2 elemitek sincs, ha lenne egy kis agy ,akkor biztos nem szavazna senki erre az elmebetg agyhalott zsiros cigány disznó OV ra,
kereső
Közvéleménykutatási mintavétel.A századvég 1000 fős mintával szokta igazolni a fideSS intézkedések 112%-os támogatottságát.
Ez valamivel nagyobb minta.Kár, hogy csak a Bpesti lakcimmel rendelkezők szavazhattak- nem tudom miért zárták ki ebből a vidéket, hiszen az ott élőket még inkább érinti a Diákváros ügye (nem a pestiek laknak kollégiumokban, és kényszerülnek albérletbe egyetemi éveik alatt). Arról nem is szólva, hogy az egész ország fizeti ennek az eszementségnek a költségeit. Karácsony, ha miniszterelnök akar lenni, akkor úgy kéne gondolkodnia- nem Bpest miniszterelnöke lesz, hanem egy egész országé.
Aki Én
@NKF: Azt sejtem, hogy ha Gyurcsánynak lenne olyan kétharmada, mint orbánnak, értenéd mi a gond. Meg, hogy hogyan.
orbánnak egyébként sosem volt valós többségi támogatása. Még 2002-ben is több szavazattal bukott meg, mint amennyivel később kétharmados lett.
,,Baloskáim nem ártana néha
gondolkodni is!"
nemkati
@Csizmás Kond: Mint most az összes budapestit, a nemzeti konzultációkon az ország összes szavazóját megkérdezték. Csak egy kis részük válaszolt.
Aki Én
@sgl: És ki akar különbséget tenni orbán és a fidesz között? Min változtat amit elmondtál?
Csizmás Kond
@Horizont: ...és még azt sem értem, hogy a egyetem sorsa miért csak a budapestiek ügye ?...más az országból nem mehetne oda ha megépül, vagy ha nem tetszik más nem nyilatkozhat ?...ezt is elkapkodták Gerőék.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerinted hány világ van ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...tehát akkor aki pl a ceut akarja az gerinces aki meg monyuk a kínait az nem ?
simmering73
"Egy kínai matematika professzor elvágta a Fudan egyetem sanghaji campusán az egyetem párttitkárának a torkát. Mint köztudott, a Fudan egyetem a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt áll, a kínai kommunisa diktatúra ideológiáját képviseli és közvetíti, azt kéri számon a diákoktól. Mindennek teljesítését és az egyetemen oktató tanárok hűségét és megbízhatóságát a Kínai Kommunista Párt egyetemre delegált párttitkárai ellenőrzik. Így lesz ez Budapesten is, ha megvalósul a helyi Fudan egyetem."
nepszava.us/egy-professzor-elvagta-a-fudan-egyetem-parttitkaranak-torkat/
Csizmás Kond
@Horizont: Ez ma a baloldali hivatalos duma, viszont azt nem hangoztatja senki, hogy ki építene ma Magyaraországra a saját pénzéből egy egyetemet, mert hogy azt a kínai mittudommi fogja mittudommicsinálni attól még az egész egyetem a velejáró mindenfélével ugyanúgy fog szolgálni mint bármely más egyetem amelyeknek zöme külföldi diákokkal működik...na de biztos vagyok benne, hogy te jobba tudod, hogy az nem az Orbán apja bányaköveiből fog épülni, nem a Mészáros bankjai és szerelő emberei fognak közreműködni stb hanem kínai tégla és bambusz...na meg rizsliszt a kötőanyag...és mindezt feltúrbózótt decibellel hangoztatjátok...és tökig vagytok sértődve ha valaki felhívja a figyelmeteket hogy hülyeség amit összezagyváltok...és nem mond se lassan se sehogy inkább mielőtt belefogsz az ilyen kampánykalamajkába gondolkodj hogy ne nézzenek hülyének
...persze most jön, hogy modortalan balfasz vagyok...
Csizmás Kond
@Horizont: ...lemaradt...mielőtt válaszolnál keress véleményeket régebbi baloldali értelmes emberekről az egyetemmel kapcsolatban ...mert azok nem a jakab meg a déklára hulámhoszán osztják a süketséget...
Csizmás Kond
@Horizont: Hát hogy fog működni baszki ?, honnan tudsz te mindent pontosan baszki ?
Bástya Béla Elvtárs
Semmi gond! Kell keresni egy vidéki kisvárost, ahol tárt karokkal fogadják! Miért kellene mindennek JUDAPESTEN lenni?!
Clavigo
@Csizmás Kond: Többet kellene olvasgatnod...aztán utána hepciáskodjál...kandurka..
surdilloFUJT
@Csizmás Kond: te igenhülye 1 bites,KÉMKEDÉST!!!
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 20.28

Biztosan nagyon elégedett magával, hogy most jól lezsidózta egész Budapestet. Megmutatta. És tényleg, hiszen mindenkinek a védjegye a saját mondanivalója.
Nyírfa
@Horizont: Egyre többen zsidóznak, ugyanazzal a kéjes élvezettel, mint anno, amikor már nem védte törvény sem a zsidóság javait, sem a jogaikat, sem az életüket.
Igen, a propi a kormány egyik propagandaeszköze, s az, hogy mi itt elmondhatjuk a véleményünket, egyrészt fedősztori, másrészt monitorozás, mit és hogyan gondol az ellen, kik is ők...név szerint.
Orbán nem véletlenül teper a kínai módszerek átvételével, úgy át vagyunk/leszünk világítva mint ahogy átverik ma a Parlamenten a világ szégyene törvényüket.
Nyírfa
@Horizont: A gonoszság olyan mint az örvény, beszippantja azokat, akik a közelébe mennek, és magával rántja azokat is, akik nem ismerik fel a természetét.
Ha Jakab Péter ma nem eszmél rá , hogy csapdába lép, és lemoshatatlan bélyeget ragaszt magára és a pártjára, akkor számoljon a következményekkel: ugyan lehet, hogy néhány elbizonytalanodott jelenlegi és volt jobbikos visszatalál a közösségéhez, akár a mihazánktól is történhet visszaszivárgás, de hitelében , erkölcsileg lenullázódik.
Clavigo
@Shikari: Gondolom,kizárólag a moslékért akarsz majd odajárni...Esetleg. klozettbe pipázgatni.,,csak ne fogazzál ,mint a Lendvay utcában...Te gyökér...
sokanvagyunk
Ez a "beruházás" egyáltalán nem csak budapesti téma, az 500 milliárd az egész országot érinti.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem drukkolok én senkinek, soha nem is volt szokásom, még a sportban sem. Aki drukkol az önző.
Na de egyetem...szóval ha elmondták akkor miért nem értetted meg ?...túl magas volt ?
...és hány egyetemet tudnál felsorolni itt Magyarországon amit valamelyik külföldi állam épített nekünk ?...mert az egész baloldalad azt sugallja...de megemlíthatsz külföldit is amit más épített...
Nyírfa
@Horizont: El. Ugyan respektálnám, ha visszakozna, de a bizalmam már elveszítette.
Szóval, az első szavadtól az utolsóig egyet értek.
ómió
Szóval, Böszme efftárs ezért lobbizott érte!?
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Ha ettől leszel boldog! Megkapod! LIKE
Eladott Ország
@Szevasztok: Szevasz! Egy fidióta fejlődése az Orbán érában a keresztény kultúra nélkülözhetetlen tartozékai, az erkölcstelenség, pedofília, hazudozás, elnyomás, és természetesen egy kis kokó és alkohol is jár hozzá, egyfajta bónuszként. És akkor a seggnyalást még nem is modelleztük!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/127246992_1001282963684944_6939748631607820717_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vqibPlUmEU8AX8-92op&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=90183cd7ae9285d42dccbf6de13b3247&oe=60CDD47D
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Nagy tudású barátom! Te csak káromkodni, meg gyilkolni tudsz?!
Nyírfa
30506. Ez a végeredmény. Lehetne több, sokkal több, de azért annyira nem kevés.
Nyírfa
@Horizont: 11.41

Nem találja a kiutat a labirintusból. Pedig ő kreálta. :)
Bástya Béla Elvtárs
@Horizont: Szegény és sivár a te lelkivilágod! A szerencsétlen te vagy!
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: bezzeg a fidesz érzelmüeknek tarka és virágos,-mondhatnám szivárványos! :) hinnye a réz angyalát..
csak úgy....
@Shikari: a nejed tudta a potenciális zavaraidat értelmezni?- van vagy 10 éve,hogy elege lett a lankadt tibijéböl..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.