A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig mintegy tíz Celsius-fokot emelkedik a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Mindjárt itt a kánikula, de vajon meddig tart? Így kalkulál a meteorológiai szolgálat

Azt írták: a kánikula kezdete – országszerte 30 fok feletti csúcsértékekkel – péntekre tehető, de már csütörtökön is sok helyen lesz 30-32 fok.

Az előrejelzés szerint a hétvégén már 35-36 fokos maximumokat is mérhetnek, és helyenként a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Meddig tart a hőség?

Vasárnap estétől, de még inkább hétfőtől felfrissülést hozó zivatarok érkezhetnek, de a frissülés mértéke még teljesen bizonytalan – írja a meteorológiai szolgálat. A szórás 15-17 fok, tehát 9-10 nap múlva ez alapján 21 és 38 fok között bármennyi lehet a maximum.

Magyarázat lehet a nagy bizonytalanságra, hogy a kontinens felett nagyon eltérő hőmérsékletű légtömegek helyezkednek majd el. Hogy ezen légtömegek határvonala hol fog húzódni, és a Kárpát-medence "melyik oldalra" kerül, csak a hét további napjaiban válaszolható meg biztosabban.

Forrás: MTI, Facebook/OMSZ

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Évek óta ezt a képet teszik ki a kánikula hírekhez. A lányok nem is tudják, hogy a csövik ott mossák a gombás lábukat, néha belehugyoznak és szarnak.
Jó pancsolást :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.