Többek között Hadházy Ákos és Szél Bernadett is jelezte, hogy bojkottálni fogják a keddi szavazást. A Jobbik azonban másként gondolkozik – adta hírül az alfahir.hu. 

A Jobbik meg fogja szavazni a kormány homofób elemekkel kibővített pedofiltörvényét
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egyre több politikus lép fel a Kocsis Máté által beterjesztett törvény ellen, a Jobbik azonban támogatni fogja azt. A döntésük okáról a párt sajtóosztálya többek között elmondta, a Jobbik következetesen mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése – írja az alfahir.hu.

Így üdvözlünk minden szigorító kezdeményezésnek ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni. Politikai közösségünk konzekvensen követelte a pedofil ragadozók elleni kíméletlen fellépést és az ilyen bűncselekmények súlyosabb szankcionálását, azonban az Orbán vezette Fidesz még tárgysorozatba sem vette azokat

- idézte fel a párt.

Hangsúlyozták azt is, abban is következetes az álláspontjuk, hogy iskolákban – amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás „népszerűsítése”. 

Ezzel szemben azt is elismerték, hogy számukra is egyértelmű, hogy a párt igyekszik összemosni a két egymástól teljesen elkülönülő témát. Ennek ellenére kiállnak a törvény és annak módosításai mellett is.

Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza. A választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással – „alkalmassá tenné” bármely magyar állampolgár megbélyegzésére

- zárta válaszát a párt.

A törvényjavaslatról a zárószavazást kedden tartják.

Forrás: alfahir.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: 7.41

A zsidó Mária és a zsidózó shikari...nem hiszem, hogy elér a tudatáig az összeférhetetlenség.
verőce21
Az ellenzék ismét besétál Orbán Viktor csapdájába...
kereső
@Shikari: Nerm is érted amit irtam, csak ontod itt a habony propaganda -és a "mihazánk"- butaságait. Mert ez már nem "hülyeség", hanem butaság- amelyen már a tanulás sem segit.
csak úgy....
@Shikari: tibi a nagy gondolkodó! :) oszt sikerült tegnap behapsiznod,te melegek gyöngye!?
Duke Nukem
Együtt szavazni a Fidesz-KDNP-vel, ráadásul valami nagyon aljas dologban? Ezzel nálam ki is esett a Jobbik a kosárból!

És mire hivatkozik Jakab?
"következetesség"
Háááát... Inkább bele sem kezdek - mindannyiunk érdekében!
ómió
Megvan rá az engedély a Böszmétől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.