Kedden még egy kicsivel alatta marad a 30 fokos hőmérsékletnek az időjárás, szerdán azonban már át is lépheti ezt a határt a levegő hőmérséklete.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden általában sok napsütésben lesz részünk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, de a Tiszántúlon több lehet a felhő. Egy-egy futó zápor csak az északkeleti, keleti határvidéken alakulhat ki. Az északias szél a keleti tájakon megélénkül, másutt jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 29 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Indul a kánikula, jönnek a 30 fokok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel egyre kevesebb fátyolfelhő lesz az égen, szerda reggelre nagyobb területen is kiderülhet az ég. Csapadék nem lesz, és a légmozgás is többnyire mérsékelt marad. Hajnalra 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán napos időre lehet számítani fátyol- és gomolyfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Nagy területen megélénkül, néhol megerősödhet az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.