Forgalomkorlátozásokra kell számítani a magyar-portugál Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés miatt ma Budapesten, a rendőrség a honlapján térképpel segíti az autósokat abban, hogy hol milyen változásokra számíthatnak. Néhány útvonalon módosulhat az autóbusz- és a trolibuszjáratok közlekedése is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatsűrítésekkel készül a mai mérkőzésre. A szurkolókat arra kérik, hogy lehetőleg közösségi közlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát, aki viszont nem a meccsre vagy a szurkolói zóna helyszínére megy, kerülje el ezt a két helyszínt. A szurkolói zónához és a stadionhoz való eljutáshoz a szokottnál sűrűbben közlekedő M2-es és M4-es metrókat, valamint az 1-es villamost ajánlja a közlekedési társaság.

Forgalomkorlátozás, sűrített járatok – ezek lesznek a változások a Puskás Aréna környékén a mai magyar-portugál meccs előtt

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

A BKK arra is figyelmeztet: jó néhány járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

Közleményük szerint a forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 14 órától változásokra kell számítani

• a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es, 133E autóbuszjáratok,

• a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,

• továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

"A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park és a Stefánia út / Thököly út megállókban is"

- áll a közleményben, amelyben a BKK Futár alkalmazás használatát javasolják a közlekedőknek.

Forgalomkorlátozás, sűrített járatok – ezek lesznek a változások a Puskás Aréna környékén a mai magyar-portugál meccs előtt

Fotó: BKK (Jobb egérgombbal az új lapon való megnyitással nagyítható a fotó)

A Puskás Aréna környékén – várhatóan 14 órától – lezárják a teljes Verseny utcát, a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között, a teljes Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

(Kékkel a megállni tilos helyeket, narancssárgával a szakaszos és időszakos lezárásokat jelölte a rendőrség.)

A Hungária körúton is számítani lehet időszakos korlátozásra az Egressy út és a Stefánia út között, a Hősök tere környékét, a Dózsa György utat és a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.

Az autósok a labdarúgó Európa-bajnokság idején, a következő két hétben a rendőrség folyamatosan frissülő honlapján követhetik figyelemmel az aktuális forgalmi változásokat.

Forrás: mti.hu, bkk.hu, police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Előtte városlezárás---utána nemzeti gyász.
Duke Nukem
"Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van élet és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Most épp olyan sok kreativitással, amit talán elképzelni sem merünk, mégpedig a zseniális John Cleese jóvoltából."

John Cleese – Csak kreatívan! Vidám kalauz az alkotómunkához

hvg.hu/elet/20210615_Foci_helyett_Keruljunk_kozel_a_tudattalanunkhoz?s=hk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.