A Független Egészségügyi Szakszervezet felmérésére 1200 szakdolgozó válaszolt. Június 15-től újra fel lehet mondani az egészségügyben. Márciusban, az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésekor mintegy ötezren hagyták el a pályát.

A Népszava cikke szerint a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) felmérésére 1200 egészségügyi dolgozó válaszolt, a válaszokból pedig az derült ki, hogy 8 százaléknyian a nyugdíjazásukat, 48 százaléknyian pedig a felmondásukat tervezik, ahogy lejár a novemberben életbe léptetett korlátozás, és július 15-től újra fel lehet mondani az egészségügyben.

A megkérdezett egészségügyi szakdolgozók közel fele tervezi a felmondást

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint márciusban, mikor bevezették az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, mintegy 5000 egészségügyi dolgozó élt azzal a lehetőséggel, hogy elhagyják a pályát. 

A FESZ felméréséből az is kiderül, hogy a távozásukat tervezőknek kevesebb mint a fele maradna az egészségügyben – ők vagy egy másik állami intézményben, vagy magáncégeknél, esetleg külföldön vállalnának munkát. A többség viszont a pályát is elhagyná. 

A Népszavának Soós Adrianna, a FESZ elnöke elmondta, az elmúlt hónapokban sok megkeresést kapott a szakszervezet arra vonatkozóan, hogy miképp is lehetne elhagyni az ágazatot. Az elnök szerint az alacsony bér, a szolgálati jogvisszonnyal járó hátrányok a leggyakoribb oka a tervezett távozásoknak. Soós Adrianna szerint az is sokakat zavar, hogy a másodállásások munkáltatói engedélyezésénél túl részletes, olykor a magánéletükre is kiterjedő adatokat kérnek be.

Forrás: nepszava.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Majd a doktorbácsik és nénik fogják pelenkázni és gyógyszerezni a betegeket?
Ez lett az eredménye a kaszt egy részének kiemelt megkülönböztetése által. Azt hitte a Füsti, ha az orvosok bérét drasztikusan emeli, azt a kisegítőszemélyzet csak úgy lenyeli?
ómió
Eszerint optimisták a tervezett privát-praxisra várható "vásárlóerő" tekintetében!
Nessy
Már így is gond esetenként az osztályon beosztást készíteni, vagy a műtős és műtősnő hiány miatt egy műtéti teamet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.