Tegnapi cikkünkből már önmagában is aggasztó számok láttak napvilágot, ami az oltás és a védettség közötti összefüggést illeti, most pedig Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is rámutatott, hogy nem ilyen egyszerű a képlet. 

Egyre több a bizonyíték, hogy nem egyértelmű az összefüggés az oltás és az antitestek száma között

Fotó: Pixabay cco

Ennek egyik oka, hogy az antitestméréseket nem az oltások hatékonyságának mérésére találták ki, hanem az átfertőzöttség meghatározására – írja a 24.hu.

Nagyon fontos, hogy a két oltás legyen meg, ha megvan a két oltás, akkor a klinikai hatékonyság a súlyos lefolyású megbetegedéssel szemben százszázalékos, és ez a lényeg

– fogalmazott.

Hozzátette: az oltás után folyamatosan csökken az antitestszint, de továbbra is vannak úgynevezett memóriasejtek, amelyek „indítják a sejtes immunitást”, ha erre szükség van.

Azt a két oltást, azt meg kell kapni a vállunkba, ha megvan, hátra kell dőlni, és nem kell antitestet vizsgálni

– jelentette ki Merkely Béla.

A rektor felajánlotta, hogy ha valakinek nincsenek antitestjei a két oltást követően, akkor őt a Semmelweis Egyetemen – a kapacitásuk mértékéig – egy speciális teszttel ingyen megvizsgálják.

Száznegyven-ezer olyan ember lehet Magyarországon, akik nem vették fel a második oltást. Merkely Béla szerint az első oltás is véd, bár nem olyan hatékonyan, mint a kettő. Azt javasolta, hogy aki kihagyta a másodikat, pótolja azt akár 10-12 hét után is, de ősz előtt mindenképpen.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Jó lenne már ha ez az önjelölt virológus a szakmájával foglalkozna, mert a szív és érrendszeri megbetegedések halálozási statisztikáival is elég szarul állunk.
simmering73
Hátra kell dőlni - csak azok rettegjenek, akiket kínaival oltottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.