Bár korai még találhatásokba bocsátkozni, a kampány nem hivatalosan már javában dúl. 

Az Idea Intézet 2021. május 27. és június 8. között készített közvélemény-kutatása kétféle módon is vizsgálta az ellenzéki pártok (és azok közös) listájának és a Fidesz–KDNP listájának támogatottságát. A mérés alapján bármelyik mérőeszközt is alkalmazták az ellenzék három százalékponttal vezet a kormánypártok listája előtt.

A legújabb felmérések szerint az ellenzék elverheti a Fideszt a választásokon

Fotó: 123 RF.com

A hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes, választókorú népességen belül három százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt. Az ellenzék 40, a kormánypárt pedig 37 százalékon áll – írja a 24.hu.

A választáson biztosan résztvevő preferenciával rendelkezők körében a parlamenten kívüli kisebb pártok együttes támogatottsága 5 százalék, úgy, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 3 százalékkal rendelkezik.

Ha az egyes pártok támogatottságát külön-külön vizsgáljuk, kitűnik, hogy a Fidesz–KDNP 32 százalékon áll, ami egy százalékponttal magasabb, mint egy hónappal korábban. A biztos szavazó pártot választók körében 46 százalékon áll, ami változatlan támogatottsági szintet jelent május elejéhez képest.

További grafikonos elemzéseket a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

Címlapkép: 123 RF.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@NKF: igen, hisz az ukrán szavazatokat, a krumpli szavazatokat nem tudják mérni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@NKF: igen, hisz az ukrán szavazatokat, a krumpli szavazatokat nem tudják mérni.
evacica
Bár az Isten beszélne belőlük! Ennek a hazaellenes mocskos, hazug korrupt kormánynak és Orbánnak buknia kell!Ébredj magyar!
Aki Én
@NKF: a fidesz trükkös csalásait nehéz pontosan kiszámolni. Meg azt sem tudni még, hogyan változnak addig a választási szabályok. A felmérések a valós támogatottságról szólnak.
ómió
Bizony! Rengeteg már a súlyos gázáremelés-elvonás szindrómában szenvedő "haladó"!
Béla333
Nyilván így van, ahogy ez a hír és adat hamisító sugallja, csak előbb még meg kell emészteni az előválasztóknak, hogy nincs mit választaniuk, helyette a sok ügyes, mutyis ellenzéki politikus már kiválasztotta, hogy ki lesz az az 1, aki nekik megfelel. Kérdés, hogy ehhez mit szólnak az előválasztók?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.