Hiába a több tízezres tüntetés és a megannyi felszólalás, mégis átment ma az LMBTQ közösséget is megbélyegző törvény. Az ellenzék által benyújtott módosító javaslatokat kivétel nélkül nem tartotta fent az Országgyűlés. A Jobbik megszavazta a javaslatot, összesen 41-en nem szavaztak, az ellenzék egy része ugyanis bojkottálta a mai határozathozatalokat.

Kora délután a parlament 157 igen és egy nem szavazat mellett megszavazta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló törvényt, amit a múlt héten homofób módosítókkal egészítettek ki – írja a 444.hu.

Hiába minden, homofóbiával átitatott lesz a pedofil-törvény – ezután csak 18-as karikával lehet vetíteni a Jóbarátokat vagy a Harry Pottert is

Fotó: 123 RF.com

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők mellett hétfőn a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd bejelentette: bojkottálják a mai szavazásokat, a Jobbik viszont azt közölte, megszavazzák a javaslatot, mert a párt mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése.

A javaslat megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is.

Így tilos lesz 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (így reklámot is) elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”.

Iskolákban pedig csak olyan szervezet tarthatna szexuális felvilágosítást, amelyet egy állami szerv nyilvántartásba vett – mutat rá a 24.hu

A most elfogadott törvényjavaslat összemossa a pedofíliát a homoszexualitással

A 444.hu emlékeztet, bár eredetileg a Fidesz pedofilellenes törvénycsomagját az ellenzék is támogatta, de a Fudan-tüntetés után, június 10-én a kormánypártok olyan módosítót nyújtottak be hozzá, amikkel – orosz mintára- összemossák a homoszexualitást és a transzneműséget a pedofil bűnelkövetőkkel.

A szakértők szerint a javaslat így már a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza.

Az új törvény jelentős felháborodást váltott ki a közvéleményben, hétfőn este több mint tízezren tüntettek a Kossuth téren ellene. Ellenzéki pártok, civil szervezetek vagy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége mellett az RTL Klub is tiltakozását fejezte ki, ugyanis az új törvénnyel csak késő este, 18-as karikával lehet majd bemutatni a Szomszédokat, a Jóbarátokat vagy a Harry Pottert is.

Forrás: 24.hu, 444.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
lüke @Duke Nukem: maga megcsak sajna a bányába lent fartur ? azokba a szűk csillékbe ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
Lüke @Duke Nukem: Mert meg látván ? a bánya-bába magát születéskor csak a falhoz aplikálta ?
durbincs
@teuton57: lehet magának ez 1 picsányi ország ? ott lent az OLÁh hegy gyomrába 1111km-re,Bérköcsög ? de mi itt élünk ?
durbincs
@csak húgy...: Német lapok: Azért késelt a migráns,mert félt a náciktól ?Ja és azért kaptak ki 2:0-ra mert féltek a náciktól ? A Belgák is félnek a náciktól ? A Jakab névűtől meg kiváltképpen ? igaz @simmering73: a Bezzeg - Tahó ? Mert ez a maguk szintje ? ott lent az Oláh -hegy gyomrába ? soros zsetonért ? És ezért lett lent ? @silber13: a Diannás ?
durbincs
RonaGyuri: Már megent látszik abban a messzi bányás fiókban,bizony,messze-messze nem maga a legélesebb kés ?
de mivan mivan maguknál lent ? még a kőbalta divik ? + @tudode:aki @sgl: @FL4K:aki @dr. prédikátor:aki @karma1: ?@solidedge: @gina: @fideszes gyökér:@Nessy: @human:@Istenakinincsen: @Qqberci: @Emmersson71: @Clavigo:?
@T-Boly:@Horizont:@bakcsubakka:@Eladott Ország: @csak húgy...:@kula.:@RonaGyuri: @justhpeter: @namihami:?
durbincs
@fideszes gyökér: Mert maga is nagyon Gagyi ?
durbincs
@RonaGyuri: @Néro: @Nessy: Mert 50IQ-s létire ? kisköcsög ? már magát is kirángatták a denevérkaki alól ? seg-lény ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.