Hiába a több tízezres tüntetés és a megannyi felszólalás, mégis átment ma az LMBTQ közösséget is megbélyegző törvény. Az ellenzék által benyújtott módosító javaslatokat kivétel nélkül nem tartotta fent az Országgyűlés. A Jobbik megszavazta a javaslatot, összesen 41-en nem szavaztak, az ellenzék egy része ugyanis bojkottálta a mai határozathozatalokat.

Kora délután a parlament 157 igen és egy nem szavazat mellett megszavazta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szóló törvényt, amit a múlt héten homofób módosítókkal egészítettek ki – írja a 444.hu.

Hiába minden, homofóbiával átitatott lesz a pedofil-törvény – ezután csak 18-as karikával lehet vetíteni a Jóbarátokat vagy a Harry Pottert is

Fotó: 123 RF.com

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők mellett hétfőn a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd bejelentette: bojkottálják a mai szavazásokat, a Jobbik viszont azt közölte, megszavazzák a javaslatot, mert a párt mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése.

A javaslat megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is.

Így tilos lesz 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (így reklámot is) elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”.

Iskolákban pedig csak olyan szervezet tarthatna szexuális felvilágosítást, amelyet egy állami szerv nyilvántartásba vett – mutat rá a 24.hu

A most elfogadott törvényjavaslat összemossa a pedofíliát a homoszexualitással

A 444.hu emlékeztet, bár eredetileg a Fidesz pedofilellenes törvénycsomagját az ellenzék is támogatta, de a Fudan-tüntetés után, június 10-én a kormánypártok olyan módosítót nyújtottak be hozzá, amikkel – orosz mintára- összemossák a homoszexualitást és a transzneműséget a pedofil bűnelkövetőkkel.

A szakértők szerint a javaslat így már a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza.

Az új törvény jelentős felháborodást váltott ki a közvéleményben, hétfőn este több mint tízezren tüntettek a Kossuth téren ellene. Ellenzéki pártok, civil szervezetek vagy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége mellett az RTL Klub is tiltakozását fejezte ki, ugyanis az új törvénnyel csak késő este, 18-as karikával lehet majd bemutatni a Szomszédokat, a Jóbarátokat vagy a Harry Pottert is.

Forrás: 24.hu, 444.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Biztos, hogy a Szájer megint rosszfát tett a tűzre. A sarokba nem mehet, hát büntetésből kap mpst egy törvényt
Nessy
@namihami: A hívek úgy sem értik miről szól ez a törvény, hol van benne a medvecsapda! Ők most boldogok!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 14:06
Még ezt a törvényt is egy buzira a csokis mátéra bizták,hogy nyújtsa be.
Mivel elfogadják,hogy pippantod le a vezéred.kinos lesz elmagyarázni,nem vagy buzi.Egy szopás után.
rokker33
Na végre! Hülye buzik remélem a prájdot is betiltják meg a szivárványos fos zászlót is,ha már a horogkereszt meg a náci jelképek illegálisok,akkor ez a moslék is legyen az !!! A buzik meg mehetnek melegebb éghajlatra xD xD
csak úgy....
"A javaslat megtiltja a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is."
emlékszem jól,-mikor az iskolákban szigorúan tiltották a dohányzást ,minden kamasz szájába ott lógott a bagó! -ezzel a "törvénnyel" is az ellenkezöt érik el, akinek eszébe sem jutott ,most kipróbálja..
csak úgy....
@rokker33: mi lesz veled ha egyszer megnösülsz és születik egy fiad,aki 18-20 éves korában bejelenti,hogy ö nem a lányokat szereti? nejem egyik kolléganöje járt így a napokban..
csak úgy....
@fideszes gyökér: hagyd,neki mindíg viszket a popesz.
simmering73
A parlamenti közvetítésekre is kérjük kitenni a 18-as karikát.
csak úgy....
@simmering73: föleg ha a sexi bajszi izélgatja a jakabot..
rokker33
@csak úgy...: A legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék ilyet. Szörnyű érzés lehet,hogy a saját fiam egy fiúval kézenfogva jön hozzám és bemutatja az új " barátnőjét " vagy ami ennél rosszabb hogy bemutatja az új pasiját! Nincs olyan normális ember a világon aki ezt elfogadná! Valószínűleg Te sem örülnél neki!
szegfue
@rokker33: 15:02 Nem hiszem, hogy bárki örülne ennek... de ettől még a gyereked marad, vagy "kitagadod"? Nekem volt egy ismerősöm, akit kitagadott a családja, mert a saját nemét szerette. Halála előtt kórházba került, de még ott sem látogatták meg a szülei, rokonai. Az az ember, aki vele élt, szinte állandóan a kórházban volt vele: olvasott neki, beszélgettek, stb. Halála után a család, mint a hiénák, rávetették magukat a lakására, kocsijára és az értékeire, a társát pedig 24 óra alatt kirakták a személyes holmijával együtt a lakásból. Persze igy is lehet, de ez hol van a másik ember tisztelete, szeretete?:(
Csizmás Kond
Szerintem ez az egész egy felfújt kampányhiszti.
ómió
Az efftársak mindig összemossák a homofóbot a buzifóbbal?
Aki Én
@Shikaratyi: esetleg visszatennéd a f@szt a pofádba, te korcs buzi?
Duke Nukem
Jakab Péter egy náci. Kibújt a szög a zsákból.
Az ellenzéknek ezután a Jobbik nélkül kell terveznie, felépíteni önmagát.
A Fidesszel együtt szavazó Jobbikra már nem számíthatunk.
Duke Nukem
Ezt a választást bukj. Megint. A Jobbik miatt. De talán 2026...
A jobbikot ignorálni kell és el kell érni, hogy teljes mértékben a fideszhez csatlakozzon (válassz oldalt geci, és ragszaszkodj az elveidhez!)
Duke Nukem
Akkor tegyük ki a templomokra is a 18-as karikát. - hisz nem tudjuk melyik pap BUZI vagy PADOFIL.
Duke Nukem
A templomok dugig vannak buzikkal és pedofilokkal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.