Nagyot ment ma a Fidesz: a homofóniával átitatott pedofil törvény után a Fudan egyetemnek is zöld utat adott az országgyűlés.

A Fudan egyetem is zöld utat kapott a mai országgyűlési szavazáson

Jámbor András, a tüntetés főszervezője, józsefvárosi-ferencvárosi ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Könnyedén átment a parlamenten a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának projektjét előkészítő fontos törvénycsomag. A "lex Fudan" kétharmados többséget érintő részeit 134 igen, 25 nem és 0 tartózkodás mellett fogadta el a kormánypárti többség, míg az egyszerű többséget igénylő részek 133 igen, 25 nem szavazattal, szintén tartózkodás nélkül mentek át – írja a HVG.hu 

A fővárossal és Ferencvárossal egyetértésben előkészített Diákváros projekt kárára megvalósítani tervezett, mintegy 500 milliárd forintos beruházást még a kormánypárti szavazók egy jelentős része is ellenzi.

Forrás: HVG.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor miről fog szólni a Fudan egyetem esetében a népszavazás?! Vörös Imre alkotmánybíró: Ha azt mondjuk hogy 2010 után önkényuralom épült ki, akkor fel kel tennünk a kérdést, hogy be kell -e tartanunk a nem jogállam törvényeit?!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/186508265_1110182329461673_6245607252246722201_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=vv_LT5JMsx8AX8P-Zpf&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=92bfd185de45536b3111af5a5a52ee22&oe=60CE02E9
A jelenlegi felállás szerint, azt is megszavazhatták volna fideszék, hogy csak 100 év múlva tartanak országgyűlési választásokat! Vajon az vajon törvényes lenne?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nyírfa: tegnap, 16:03 ♦ Mert ha a fidesz azt terjesztené be, hogy 100 év múlva legyen az országgyűlési képviselők választása Magyarországon, akkor az is simán átmenne kétharmaddal az országgyűlésen, és az nyilván törvénysértő lenne.
Aki Én
@Málna: ...én meg neked segítettem. Megint.
Duke Nukem
Biztos, hogy nem fog megépülni ez a kommunista eszmét, világrendet terjesztő trójai faló.
Én még nem lázadtam tettlegesen, de az BIZTOS, hogy ezt nem engedem meg - lázadni fogok TETLEGESEN !!!

Én, a liberális harcolok a kommunizmus terjedése ellen, míg a fideszesek védik ezt?
EZ ŐRÜLT, BASZD MEG !!!
Nyírfa
@Eladott Ország: Jó példa. Csak attól félnek a jogászkodók, hogy jövőre az új kormányzat által megsemmisített, felfüggesztett, hatályon kívül helyezett törvények, rendelkezések, szerződések - nemzetköziek is - ürügyet adnak orbánnak fegyveres felkelés szítására. A félelem jogos, de, aki politikai pályára lép, közéleti szerepvállalásra készül, az legyen felkészült az ilyen helyzetek kezelésére is.
Nem vagyunk egyedül, EU- és NATO-tagként számíthatunk a szövetségeseinkre.
ómió
Akkor Böszme efftársnak érdemes volt államközi szintre emelnie a témát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.