A baloldali ellenzék sajtótájékoztatón tiltakozott a melegellenessé tett pedofiltörvény ellen, amit ma a Jobbik is megszavazott a parlamentben – írta meg a 24.hu kedd délután.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a pedofilokkal szembeni szigorúbb fellépést célzó, de később homofób rendelkezésekkel is kiegészített törvény elfogadásáról döntött a parlament kedden, a DK, a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd emiatt bojkottálta a szavazásokat. Gombnyomás helyett sajtótájékoztatót tartottak a parlament előtt – miközben a Jobbik megszavazta jogszabályt.

Szétszedte a baloldali ellenzék a Fideszt a mai tapsos szavazás után: "Ha Orbán nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor kérdezze meg Szájert és Kaletát"

Gurmai Zita. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gurmai Zita az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott:

Ha Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy homoszexuális ember és egy pedofil között, kérdezze meg Szájer Józsefet és Kaleta Gábort. Ők nagyon is el tudják magyarázni ezt a különbséget.

Hozzátette, ők Szájer jogaiért is küzdenek, amikor távol maradnak a szavazástól. Teszik ezt azért, mert „tisztességes emberek nem mennek olyan helyre, ahol gyalázatos és aljas dolgok történnek.” Gurmai hangsúlyozta, hogy a gyerekek védelme nagyon fontos pártjuknak, ezért adtak be már csaknem egy éve egy törvényjavaslatot a pedofilok szigorúbb büntetésérő.

Hadházy Ákos szerint az ellenzék többsége azért maradt távol a szavazástól, mert nem akarnak részt venni „abban a rossz színdarabban, amit a kormánypropaganda megírt, és nem játsszák el azt a szerepet, amit Rogán Antal szánt nekik. Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy „a Jobbik más utat választott tiltakozásul”, de a párt szerinte egyértelművé tette, hogy ha győznek a választáson, a törvényből kitörlik azokat a részeket, amik megbélyegzik a melegeket. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy ami ma a Parlamentben zajlik, az a parlamentarizmus megcsúfolása. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pedig úgy fogalmazott, hogy Orbán rárontott a nemzetére.

A 444.hu írta meg ennek kapcsán, hogy egyébként ma még a költségvetést is teljes csendben szavazták meg, de miután a pedofiltörvény a Jobbik és a független képviselőknek köszönhetően 99 százalékos többséggel ment át,

a kormánypárti képviselők megtapsolták saját magukat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a kormánypárti képviselők megtapsolták saját magukat."

Most már fel is köphetnek és aláállhatnak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a kormánypárti képviselők megtapsolták saját magukat."

Most már fel is köphetnek és aláállhatnak...
Csizmás Kond
A baloldal épp az ilyen buzeránsviselkedésével gondolkodtat el sok olyan szavazót aki amúgy nem a fideszre szavazna de a buzipártolókra sem fog.
Havanagi
Nagyon jó volt,Gurmai:)))))))))))))))))
Eladott Ország
A fideszes hatalom elmúlt tíz éves fennállásának sok aljas húzása között az egyik legaljasabb húzás, nevezzük nyugodtan az elmúlt évtized toplistás jogfosztásai sorában talán az egyik legaljasabb jogfosztásának : egybemosták a gyerekekkel szemben megbocsáthatatlan bűnöket elkövető pedofilokat, az LMBTQI-közösség tagjaival, vagyis a mássággal.
csak úgy....
@Csizmás Kond: fején tanátad a szöget cirmi,ez csak a hozzád hasonlók részére rendezett, müsoros délelött vót a fidesztöl! :)
verőce21
Az ellenzék ismét belesétált OV csapdájába...! :)
Szép volt fiúk! Most lássuk a magyar-portugál meccset...!
jesz
a gyermeket imádó, kedves pedofil készíti elő a fiatalt a buzi felnőttségre...
namihami
@jesz: Ez egy veretes baromság volt. Így, névtelenüi, a felismerhetetlenség áldása mellett leírhatod.
De nagyobb társaságba ne jelentsd íiyen formán ki, mert te leszel a társaság ""viccesembere"".
(tudnék más kifejezést is rá)
csak úgy....
még pár hónap és käsler apó már azon a legendán dógozik,hogy a két csuti kölök,lölö és viktor- közvetlen a csodaszarvas után piáltak a csodaforrásból ! :)
csak úgy....
@verőce21: tudok pár olcsó portugál telket,ha ráunnál tallinra.. :)
belöled ott,egy kiválló olajbogyó ültetvényes lehetne..
Duke Nukem
Vagy kérdezze azt a másik fideszes szardarabot, Fohsz Tivadart, aki rejtett kamerával kukkolta a nevelt lányát és képeket késztett róla.

olkt.net/wp-content/uploads/2020/09/34521803_2643151_90bd26086e4a6a5d5b5d6d492bbdf003_wm.jpg
Nessy
A királyi médiában hetek óta a vezető téma a "buzizás".. Ha egy kamaszt eddig nem érdekelte a téma, akkor most felkeltette "sikeresen" az érdeklődését a jobboldal. Ha olyan a kapcsolata a szüleivel, értelmesen elmondják ami a korának megfelel a témát illetően. Ha nem, maradnak a haverok, az internet, meg még ki tudja ki, mi. Ezt már elérték! Innen tovább lehet szövegelni a 18 éves korhatárról! Halottnak szemüveg! Ez tényleg tapsot érdemel!
Aki Én
@verőce21: 17:53 ...láttuk.
Ha magunktól nem is, a portugálok letérdeltettek.

08:48 Az csakis a fantáziájukon múlik, meg az addig átírt választási törvényen.
Ha a valós támogatottság döntene, talán bent maradnának a parlamentben.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Na, akkor még egyszer a cím: "Ha Orbán (vagy bárki, pl TE!) nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor kérdezze meg Szájert és Kaletát"
verőce21
@Aki Én: A fantázián is múlik, de az része annak, hogy valójában folyamatosan érnek be annak az eredményei, hogy az Orbán-kormány 2010 óta következetes gazdaságpolitikát folytat.
És ennek 2/3-os a támogatottsága, mint látjuk.
Csizmás Kond
@Emmersson71: Lehet beszélni különbségről de lehet hasonlóságról is...tehát mégyegyszer...ott ahol hasonlóság van fölösleges különbségről vitázni. A törvény pedig se nem különböztet se nem hasonlít, azt csak a baloldal találta ki ...valamiért...kampánylecsóként...vagy hogy magára értette.
Aki Én
@verőce21: Igen, látja a többség, hogy ti mit láttok. De főleg azt, mit fogtok fel ebből. És ez lesújtó. Ezért is van szükség ezermilliárdos propagandára.
De te ezt nem érted, sosem fogod érteni.
verőce21
@Aki Én: Próbálj meg - legalább néha -, értelmesen hozzászólni, hátha egyszer komolyan vesznek faszkalap.
Aki Én
@verőce21: ...nem kérdeztem, mondtam, hogy lófaszt sem értesz, te szánalmas lúzer.
ómió
A "haladók" mára már nemcsak efftársak, de buzik is?
kokopelli
@csak úgy...: ( 13:16 ) ...azért harcolt a trafikokárt a "dr.Miniszerelnök úr"-nál ill. hivatalánál!?
Yoda69
"Ha Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy homoszexuális ember és egy pedofil között, kérdezze meg Szájer Józsefet és Kaleta Gábort. Ők nagyon is el tudják magyarázni ezt a különbséget."

Ez nagyon eltalált mondat. Több ilyet kérünk
NKF
Valamit nem értek?Ha egy törvényjavaslat 99%-al átmegy,akkor az a 1%-os szaregylet mit akar?
zsupumi
@NKF: Milyen kifinomultan beszéltek ti nemzeti keresztények. A kommentjeitekből ítélve gondolom valahogy átcsúztatok a szakmunkásképzőn.
ómió
@zsupumi: Nem! A bolsi tetübandádra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.