Egyre többen fejezik ki elégedetlenségüket a kedden elfogadott homofób pedofiltörvénnyel kapcsolatban. 

„A magyar iskolák bántalmazó hellyé válnak majd” – A Magyar Helsinki Bizottság jogászát is aggasztja a homofób törvénymódosítás
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Helsinki Bizottság jogásza, Szekeres Zsolt a népszava.hu-nak nyilatkozott a törvénymódosításról, amelyet a Parlament tegnap megszavazott.

Tegyük fel, hogy egy középiskolában jár két meleg diák, akik összejönnek, ez kitudódik és valaki leköpi, vagy esetleg más módon bántalmazza őket. Az osztályfőnökük a törvény életbe lépése után még egy órát sem szentelhet az esetnek, hogy elmagyarázza, miért helytelen ilyet tenni, hiszen a jogszabály alapján akár a homoszexualitás propagálásának bűnébe is eshet és szankciókkal kell szembenéznie

– mondta a szakember.

A törvény hatályba lépésének nincs konkrét dátuma, de akár már egy hónapon belül megtörténhet.

Áder Jánosnak persze alkotmányos kötelezettsége lenne az Alkotmánybírósághoz továbbítani a törvényt, hiszen az nyilvánvalóan sérti a média-, a szólásszabadságot, az oktatás szabadságát és a gyermekek egészséges fejlődéshez való jogát, de nincsenek illúzióim a köztársasági elnök szerepfelfogásával kapcsolatban

– tette hozzá Szekeres.

Innentől kezdve, aki 18 éves kora alatt azzal szembesül, hogy meleg, leszbikus, transznemű, semmilyen segítségre nem számíthat majd az iskolájától, a pedagógusoktól, hiszen Magyarországon törvény lesz róla, hogy ez olyan, mintha pedofil lenne. A magyar iskolák bántalmazó hellyé válnak majd

– fejezte ki további aggodalmait. 

A jogszabály ráadásul több más törvényt is módosít, így a köznevelési törvényt és a médiatörvényt is. Szankciókat ezek alapján lehet kiszabni, de a tényállások elnagyolt módon vannak megfogalmazva – Szekeres Zsolt szerint éppen azért, hogy senki ne tudhassa pontosan, mikor lépi át a büntethetőség kereteit.

Ez alapján, ha bármely magyar tévécsatorna bemutatja például a Jóbarátok című filmsorozat első részét, már számíthat a médiahatóság büntetésére, mert abban egy leszbikus pár egyik tagja szül gyermeket, ami alkalmas lehet a homoszexualitás népszerűsítésére

– mondta Szekeres Zsolt.

Forrás: népszava.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Egy remek törvényt fogadtak el! Nehogy már a buziknak több joguk legyen,mint egy NORMÁLIS HETERO embernek!! Legyenek buzik Én nembánom, de az iskolába/ utcán ne kézenfogva járjon két fiú vagy 2 lány mert az nem normális és ha leköpik őket vagy fejbe lesznek rúgva az nem a NORMÁLIS ember hibája!E
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Nagy tévedés,mert majd átadják a vallásos kezekbe,ott majd jól elmogyórózzák,hogy mit illik,és mit nem!Ja nem tudják ott sem,mert a cölibátus az is kirekesztés!
vacsi
" Az osztályfőnökük a törvény életbe lépése után még egy órát sem szentelhet az esetnek, hogy elmagyarázza, miért helytelen ilyet tenni"
Ekkora baromságot! Miért kellene egyetlen szót is vesztegetni az ilyen perverz dolgokra? Ha ilyenek, akkor csinálják úgy, hogy senki ne vegye észre!
nemkati
Ez a rohadt gyűlölködő kormány nem csak a homoszexualitást mossa össze a pedofíliával és a szexuális bűncselekményekkel, hanem a felvilágosítást is a propagandával. Aki meg pontosan tisztában van a különbséggel, és nem ért egyet ezzel a szemétséggel, az nem tehet semmit, mert mostantól büntetik.

Tartok tőle, hogy külföldön (is!) egyre kevesebben szeretik Magyarországot.
NKF
Nekem nem lesz valami bajom,hogy nem vagyok buznyák?Nem büntet meg Magyar Helsinki
Bizottság?Rohadjonak meg!
Nyírfa
Mikor lesz már 2022? Nem lehetne előrébb hozni? Esetleg egy dimenzióváltás? Valami?
Nyírfa
@nemkati: Vagy akár 30-at. Sőt, ezer éve képtelen ez a nép a fejlődésre. Egyszer utána néztem a hírességeink származásának. Egy idő után feladtam, mert a többségük erdélyi, illetve szláv volt.
rokker33
Egy remek törvényt fogadtak el! Nehogy már a buziknak több joguk legyen,mint egy NORMÁLIS HETERO embernek!! Legyenek buzik Én nembánom, de az iskolába/ utcán ne kézenfogva járjon két fiú vagy 2 lány mert az nem normális és ha leköpik őket vagy fejbe lesznek rúgva az nem a NORMÁLIS ember hibája!E
Csizmás Kond
Tegyük fel, hogy nem a törvény mossa össze a buzit a pedifiliával hanem épp azok akik ebben szenvednek, mert ki más gondolná hogy kiskorúak buziznak nyiltan az iskolában és azt más leköpné ?
vacsi
@Shikari: Egyetértek, bár az utolsó mondatot cizelláltabban fogalmaznám.
verőce21
@Nyírfa: A magyarok képtelenek a nyugat felé orientálódni ezer éve, ahogy írod. Más alkat, gondolkodás, és nem olyan rafinált jellem.

Ez sajnos így is marad, mert ezek miatt, a befogadásuk is korlátozva van. Az oroszokból már megjöttünk, marad tényleg a távol-kelet és az ősi rokonság törökökkel, türkökkel, kazahokkal...
A genetika kódolja ezt a népet...! Evvan.
Bástya Béla Elvtárs
Egyébként meg túl sokat foglalkozunk a témával... globálisan is!
Nyírfa
@verőce21: Rettenetes rafinált, sunyi, számító, hátba támad, elárul - még nem felderített, hogy miért.
Belegondoltál már abba, hogy ok nélkül - és most felejtsük el, hogy idáig lettünk zavarva -, nem jöttünk volna Európába? Az életben soha semmi nem történik véletlenül, mindennek van látható, tetten érhető, és rejtett , csak később kiderülő célja,
Valamiért egy kulturálisan fejlettebb közeghez akartunk tartozni, ez nyilvánvaló. De megtanulni nagyobb közösségben élni, alkalmazkodva érvényesülni, ez egyelőre nem megy.
Valamilyen tehetséget kellett, hogy hozzon ez a népcsoport, hogy ne csak elvegyen, hanem adjon is, de jól titkolja, hogy mi az. Egyébként valószínűleg ez lehet a kulcs, a fejlődés beindítója: nemcsak elvenni, hanem adni is - egyensúlyba kerülni.
Csak ébredne rá végre ez a társadalom! Csak engedné végre ki szabadon a belső erejét, a valódit, hogy ne izomból akarjon létezni!
tudode
Mit tenne az un. közjogilag érvénytelen kormányFŐ, ha nem lenne családbarát?
.
Azok után, hogy
--- leszállíttatta az iskolakötelezettséget 16 évre, és 18 éves kariKÁT kell kitenni, vagy mi a bánatot,
--- iskolarendőrséggel tarttat fegyelmet az iskolákban,
-- 15 évtől dolgozhatnak a gyerekek - közmunkásként
-- a gyöngyöspatai szegregált fiataloknak nem szándékozik kifizetni a kártérítést
.
stb., stb.
.
Lássuk csak mit ír az újság mogyoróhéjban:
.
------ A kormány megint büntetésben gondolkodik problémamegoldás helyett
hvg.hu/itthon/20200603_A_kormany_megint_buntetesben_gondolkodik_problemamegoldas_helyett
.
„”””Szeptembertől iskolaőröket küld 500 általános és középiskolába a kormány,
.--------------
.
---A tankötelezettség csökkentése óta 187-szer több a fiatalkorú közmunkás
eduline.hu/kozoktatas/A_tankotelezettseg_csokkentese_ota_187szer__6BS3VT
---------------------------------
..
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog2103.html
A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 72,5% volt, ami a februári értéknél 0,7 százalékponttal, míg az előző év márciusinál 1,2 százalékponttal magasabb volt.
2012-ben még csak hat 17 év alatti közmunkás volt az országban, de az iskolaelhagyást mérséklő programok állami finanszírozásának csökkentése, valamint a tankötelezettség leszállítása miatt megugrott a szám.

„””””A kormány fokozatosan elvonta az Út a középiskolába és az Út az érettségihez programok állami finanszírozását - írja a 168 Óra. Az iskolaelhagyás mértékének növekedése az idő elteltével egyre több adattal kimutatható. A tankötelezettség 16 évre való leszállítását követően mára 1123 gyerek dolgozik közmunkásként a Belügyminisztérium lapnak küldött tájékoztatása szerint, ami a 17 év alatti munkavállalókra vonatkozik.””””
.
---- Lehet, hogy ki sem fizetik a gyöngyöspatai roma diákok kártérítését?
hvg.hu/itthon/20200111_hollik_gyongyospata_szegregacio_karterites
--------------------
.
???
Duke Nukem
Az igazi cél: Mindenki mindenki ellen. Mindenki gyanús - csak a kormány a fix pont.
Hát nem látjátok, hogy Orbán TÉNYLEG mindenre képes?
Ez a mérvű sötétség már őrület!
verőce21
@Nyírfa: Az, aki a forgóajtónál utánad be..., de előtted ki - az biztosan nem "szittya" magyar. Az inkább erdélyi szász, vagy lembergi zsidó...(magyar)!

Írod, a "Rettenetes rafinált, sunyi, számító, hátba támad, elárul - még nem felderített, hogy miért." - ugyanezekből a rátapadt népekből kerülnek ki! De "magyar"! Legalábbis így tartják nyilván őket a világban, hogy a cigány népek... Itt a "cigány" inkább a viselkedésmódot hordozza magában.

A "cigány" mikor akart itt a hazájában is, "alkalmazkodva érvényesülni"? Az igazi magyarok itt is kiközösítik ezeket, nyugatabbra méginkább észreveszik.
Sokat lehetne erről..., de elmondták már okosabbak is, hogy a magyarokat a levakarhatatlanul reájuk tapadt nemzetiségek húzzák le, és elég kis nép ahhoz, hogy ez élesen megkülönböztethető legyen... :)
Nyírfa
@verőce21: Lembergi zsidó, cigány...egyszer biztosan belátom, hogy nincs értelme érdemben dialógot kezdeményezni.
Málna
@rokker33: Egy normális ember már eleve nem rúg fejbe vagy nem köp le valakit csak azért, mert meleg. Sőt, egy normális ember soha, senkit nem köp le és nem rúg fejbe. Én legalábbis még nem tettem ilyet és nem is tervezem.
verőce21
@Nyírfa: Nem azt hallottad, amit szerettél volna?
ómió
Bántalmazóhellyé, efftársak, éppen a buzifób törvény nélkül válhattak volna!
Nyírfa
@verőce21: 13.41

Hibát követtem el azzal, hogy válaszoltam.
verőce21
@Nyírfa: Én nem hiszem, hogy hiba volt..., úgy gondolom, azért válaszoltál, mert nagyon közel állnak a nézeteink...

Legfeljebb valamelyik kifejezésem sérthetett, amelyért elnézést kérek, de az európai beilleszkedési nehézségeink alapvetésben egyetértünk.
Nyírfa
@Nyírfa: 10.21

Részletekben tudtam csak meghallgatni, de nem veszítettem el egyetlen percet sem. Számomra az intelligens, értelmes ember definícióját adja Kardos József. Nagyon jó volt figyelni rá, ilyen emberekkel szeretem körülvenni magam.
Bár sokan kattintanának a videóra!
Nyírfa
@csak úgy...: 10.05

Ezt elnéztem: a 16.42 neked szól! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.