Kormányzati vizsgálat indul az Antall József Tudásközpont gazdálkodásának ellenőrzésére, többek között az intézményt vezető Antall Péter tízmilliós utazásai miatt is – közölte ellenzéki felvetésre a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Kormányzati vizsgálat indul Antall József fiának közpénzes luxusutazásai miatt

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Miniszterelnökség az állami támogatások felhasználásának törvényességét és célszerűségét ellenőrizné abban a vizsgálatban, melyet a kancelláriaminisztérium Ungár Péter LMP-s politikus jelzésére az Antall Péter által vezetett Antall József Tudásközpontnál (AJTK) indít.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő “Mi folyik az AJTK-nál?” címmel adott be írásbeli kérdést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Ungár ebben emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, miszerint

“a milliárdos kormányzati támogatásokból működő Antall József Tudásközpont alapítványi vezetése és menedzsmentje közpénzből járja a világ luxusszállodáit, elszámolja a magáncélú utazásait és luxuskiadásait, színlelt szerződéseket számol el a Miniszterelnökség felé.”

Ungár kérdésére Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt írta,

“a Miniszterelnökség vizsgálatot indít annak feltárására, hogy az Antall József Tudásközpont számára biztosított állami forrásokat a szervezet hatékonyan és az alapítvány céljához méltó módon használta-e fel”.

Hozzátette: ez alapján döntenek a szervezet jövőbeni támogatásáról.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Fúrja az oldalamat, hogy vajon mit véthetett?
Mert eddig ""a mi kutyánk kölyke volt"". És, ha nem is lesz bünti, azért ez a bejelentés csak takar valamit. Mit csinálhatott vagy követett el a Háziisten ellen?
Eladott Ország
Ez az ember tehát állítólag az édes jó apja konzervatív (!) örökségét gondozza, és konkrétan azért tartja fenn a Miniszterelnökség az adófizető évi 600 millió (havi 50 millió) forintból a família kft az Antall família független magánalapítványát, hogy a félművelt, írástudatlan suttyó, aki nem mellesleg cigányozós, homofób és szexista posztokat osztogat meg Facebook-oldalán minősíthetetlenül igénytelen helyesírás kíséretében, a szájbakúrt apai rendszerváltás után közel 30 évvel embereket fenyegessen és rúgjon ki szabad véleménynyilvánításért. Antall József szellemi öröksége? Örökség? Szellem? Hol? A tyúkszaros életében bármit felmutatni képtelen duplanulla, akit azért fizetnek közpénzből, hogy ne dögöljön éhen feleségestől; akinek egyedüli megvalósítása, hogy az apját Antall Józsefnek hívták; aki annyi pénzt kap a közösből, amennyi egyes települések egész éves költségvetése; akinek a segge alá toltak egy pénzszivattyúnak álcázott szemétdombot, hogy tehetség-műveltség hiányában legyen hol kapirgálnia.
oktatas.atlatszo.hu/2016/03/01/a-facebookon-ciganyozik-antall-jozsef-fia/
Béla333
Ha sokat cicóznak ezzel a Péter gyerekkel, megmondja, hogy neki megsúgta a Papa, hogy Orbán nem is az Antali eszme örököse és akkor mi lesz?!
szép új világ
"alapítvány céljához méltó módon használta-e fel" Teljes egészében, hiszen gyakorlatilag ellopják, vagy nem?
Toller Béla
No, ha itt végeztek, mehetnek tovább a többi alapítványhoz is ! Az MNB alapítványainál senki sem rázza erősebben a rongyot ! Kezdjék a wellness pincével, a Várban ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.