Kormányzati vizsgálat indul az Antall József Tudásközpont gazdálkodásának ellenőrzésére, többek között az intézményt vezető Antall Péter tízmilliós utazásai miatt is – közölte ellenzéki felvetésre a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

Kormányzati vizsgálat indul Antall József fiának közpénzes luxusutazásai miatt

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Miniszterelnökség az állami támogatások felhasználásának törvényességét és célszerűségét ellenőrizné abban a vizsgálatban, melyet a kancelláriaminisztérium Ungár Péter LMP-s politikus jelzésére az Antall Péter által vezetett Antall József Tudásközpontnál (AJTK) indít.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő “Mi folyik az AJTK-nál?” címmel adott be írásbeli kérdést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Ungár ebben emlékeztetett azokra a sajtóhírekre, miszerint

“a milliárdos kormányzati támogatásokból működő Antall József Tudásközpont alapítványi vezetése és menedzsmentje közpénzből járja a világ luxusszállodáit, elszámolja a magáncélú utazásait és luxuskiadásait, színlelt szerződéseket számol el a Miniszterelnökség felé.”

Ungár kérdésére Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt írta,

“a Miniszterelnökség vizsgálatot indít annak feltárására, hogy az Antall József Tudásközpont számára biztosított állami forrásokat a szervezet hatékonyan és az alapítvány céljához méltó módon használta-e fel”.

Hozzátette: ez alapján döntenek a szervezet jövőbeni támogatásáról.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Mindig elindul valami bejelentésük szerint de útközben eltéved és sose érkezik meg sehová se. A lényeg a bejelentés , hogy úgy nézzen ki mintha. De ne legyek igazságtalan , hisz képviselő társuk bíróság helyett a par-lemetjükbe érkezett meg kifosztási Tür-vényük megszavazására. Ergo megérkezik ha kell.
namihami
Fúrja az oldalamat, hogy vajon mit véthetett?
Mert eddig ""a mi kutyánk kölyke volt"". És, ha nem is lesz bünti, azért ez a bejelentés csak takar valamit. Mit csinálhatott vagy követett el a Háziisten ellen?
Eladott Ország
Ez az ember tehát állítólag az édes jó apja konzervatív (!) örökségét gondozza, és konkrétan azért tartja fenn a Miniszterelnökség az adófizető évi 600 millió (havi 50 millió) forintból a família kft az Antall família független magánalapítványát, hogy a félművelt, írástudatlan suttyó, aki nem mellesleg cigányozós, homofób és szexista posztokat osztogat meg Facebook-oldalán minősíthetetlenül igénytelen helyesírás kíséretében, a szájbakúrt apai rendszerváltás után közel 30 évvel embereket fenyegessen és rúgjon ki szabad véleménynyilvánításért. Antall József szellemi öröksége? Örökség? Szellem? Hol? A tyúkszaros életében bármit felmutatni képtelen duplanulla, akit azért fizetnek közpénzből, hogy ne dögöljön éhen feleségestől; akinek egyedüli megvalósítása, hogy az apját Antall Józsefnek hívták; aki annyi pénzt kap a közösből, amennyi egyes települések egész éves költségvetése; akinek a segge alá toltak egy pénzszivattyúnak álcázott szemétdombot, hogy tehetség-műveltség hiányában legyen hol kapirgálnia.
oktatas.atlatszo.hu/2016/03/01/a-facebookon-ciganyozik-antall-jozsef-fia/
Béla333
Ha sokat cicóznak ezzel a Péter gyerekkel, megmondja, hogy neki megsúgta a Papa, hogy Orbán nem is az Antali eszme örököse és akkor mi lesz?!
szép új világ
"alapítvány céljához méltó módon használta-e fel" Teljes egészében, hiszen gyakorlatilag ellopják, vagy nem?
Toller Béla
No, ha itt végeztek, mehetnek tovább a többi alapítványhoz is ! Az MNB alapítványainál senki sem rázza erősebben a rongyot ! Kezdjék a wellness pincével, a Várban ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.