Fidesz és a kormánysajtó a főpolgármester elleni dugókampányba egy szinte ismeretlen civil szervezet, a Pesti Fiatalokért Egyesület.

A hvg.hu írta meg, hogy mindössze két mondat szerepel a Pesti Fiatalokért Egyesület szórólapján, mellyel Budapesten csütörtök reggelre teleszórták az Újlipótvárosban parkoló autókat:

Pesti fiatalok szálltak be keményen a kormány Karácsony Gergelyt lejárató kampányába

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"Karácsony Gergely üzenete a dugóban álló autósoknak: "Szálljon ki a kocsiból és menjen gyalog!"" A Karácsonytól vett idézet pontos, ám a másik mondat, amivel az egyesület segít kontextusba helyezni Karácsony üzenetét, már erős csúsztatás.

Karácsony nem általában a dugóban álló, autójukban araszoló budapestieknek üzent, hanem olyan kormánypárti politikusoknak, akik a Karácsony elleni kampányba dugóélményeikkel szálltak bele.

A főpolgármester szerint ugyanis “Budapesten sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni.” A főpolgármester megköszönte a városban közlekedők türelmét, hozzátéve: “A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog.”

Az idézetet továbbra is negatív kampányra használja a Fidesz és szatellitszervezetei is. A párt ifjúsági szervezete, a Fidelitas aktivistái például a Nyugati térnél ásványvizet osztottak az autósoknak, a palackokra pedig Karácsony fotójával és idézetével ellátott címkét ragasztottak.

Ebbe a sorba illik a Pesti Fiatalokért Egyesület szórólapos akciója is, amely ugyan az idézeteken kívül nem tartalmaz politikai üzenetet, tehát nincs például ráírva, hogy "ez felháborító", de feltételezhető, hogy az autósok Karácsony ellen fordítása a dolog célja, vagy legalábbis az, hogy minden autós magára vegye, amit Karácsony Holliknak üzent.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Gondolom az orbánjugend egyik szatellit szervezete ez a gittegylet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Gondolom az orbánjugend egyik szatellit szervezete ez a gittegylet.
Sámannus
Néktek má nem gyalog kéne menni, hanem elhúzni a jó kurva picsába. Hülye faszok.
vitriol
Sajnálatos, hogy a fidelitásznak van utánpótlása, pedig őket is meg kéne már szüntetni, vagy lehetőséget adni nekik a fejlődésre. A fidesz szárnyai alatt csak csökevényes agytekercsek fejlődhettek ki náluk. ezt minden megszólalásuknál meg lehetett tapasztalni. Ide vezet a fidesz oktatáspolitikája.
Klubtag
@Sámannus: ...csak sajnálni lehet őket, ezeknek un. fidesz-kdnp ősök jutottak...ugyan honnan is ismernék a magyar
rögvalóságot...
namihami
Ez a Pesti Fiatalokért Egyesület futott régebben Fidelitas néven? Akkor jó ötlet volt a változtatás. Azt már kellőképpen lejáratták mostanra.
gina
Még a választási kampányban sem tudnak gerincesek lenni a fidesz prolik, undoritó egy patkányok, csúszómászó OV seggnyalói, nem érdemelnek semmilyen győzelmet ,szokjanak hozzá 22 től megszünik a patkány uralom
gina
@Sámannus: Az anyáddal irj igy, proli nem tanitott becsületre te szemét buzi állat
gina
@Sámannus: Anyád volt egy repedrsarkú aki egy ilyen fattyút a világra hozott...
Gazella
Elmecsökkent gyöpösödött vakhithű fidelitasz...
Nessy
A dugók már sok éve keserítik meg az autósok életét. Apropó Pesti Fiatalok, emlékeztek rá, hogy ki rendelte el az ingyen parkolást, amit csak nem rég oldottak fel? Azért a hosszú ideig feleslegesen lehetetlené tett közlekedésért, parkolásért ne Karácsonyt ekézzétek.
Csizmás Kond
" A főpolgármester szerint ugyanis “Budapesten sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni.” "
Na és mi a dugót akart csinálni...angolt tanulni ?
Nessy
@Csizmás Kond: Hamarabb megszüntetni a feleslegesen elrendelt ingyen parkolást, amivel ugyan a kormány az önkormányzatokat akarta szívatni, de az emberek is szívtak!
Csizmás Kond
@Nessy: Szerintem is azt meg lehetne már szüntetni de ismételten, miért mindig mi kell megmondjuk hogy mit kell csinálni ?
Amúgy ha te is ingyen parkolhatnál nem hiszem hogy az abból megmaradt pénzt odaadnád valakinek...
Sámannus
@gina: Lehet hogy mellé ment?
@gina: Lehet hogy mellé ment?
csak úgy....
a fidesz tökélyre vitte a mások,ellenzékiek lejáratását mert ez tetszik,ez köll a prolinak!
cirkusz+krumli
human
Pesti Fiatalokért Egyesület
Ez olyan lehet, mint a fidesz által grundolt Alapjogokért Központ, aminek ha megszólal egy képviselője mindig arról beszél, hogy kinek mihez semmi joga és semmi köze. Szóval semmi köze a címnek a végzett ténykedéshez.
Csizmás Kond
@human: Minden egyesület szervezet azért alakul, hogy a tevékenységüket legyen ami mögé rejtsék, ugyanis magánemberként sokmindent nem tudnának megcsinálni de így igen...ide tartozik párt meg alapítvány meg minden...és ezt mindenki műveli nem csak egyik oldal.
ómió
Lejáratja Kamugeri saját magát! Nem kell ahhoz kampány!
human
@Csizmás Kond: De könyörgöm. Akkor ne azt a nevet válasszák, hogy Alapjogokért Központ. Legyen Illiberális Kutatóközpont vagy hasonló, ami nem áll ellentmondásban a ténykedésükkel.
Csizmás Kond
@human: ...-:)..máskor szólj be hogy te akarsz nevet adni...-:)
human
@Csizmás Kond: Költői volt a probléma felvetésem. Egyértelmű, hogy a névadással álcázni akarták a valódi tevékenységüket.
human
@Csizmás Kond: Nem vagyok Orbán Viktor, hogy szentnek hazudjam magam. De alapjában véve humánus vagyok kivéve ha kitör belőle a radikális zöld énem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.