Fidesz és a kormánysajtó a főpolgármester elleni dugókampányba egy szinte ismeretlen civil szervezet, a Pesti Fiatalokért Egyesület.

A hvg.hu írta meg, hogy mindössze két mondat szerepel a Pesti Fiatalokért Egyesület szórólapján, mellyel Budapesten csütörtök reggelre teleszórták az Újlipótvárosban parkoló autókat:

Pesti fiatalok szálltak be keményen a kormány Karácsony Gergelyt lejárató kampányába

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"Karácsony Gergely üzenete a dugóban álló autósoknak: "Szálljon ki a kocsiból és menjen gyalog!"" A Karácsonytól vett idézet pontos, ám a másik mondat, amivel az egyesület segít kontextusba helyezni Karácsony üzenetét, már erős csúsztatás.

Karácsony nem általában a dugóban álló, autójukban araszoló budapestieknek üzent, hanem olyan kormánypárti politikusoknak, akik a Karácsony elleni kampányba dugóélményeikkel szálltak bele.

A főpolgármester szerint ugyanis “Budapesten sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni.” A főpolgármester megköszönte a városban közlekedők türelmét, hozzátéve: “A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog.”

Az idézetet továbbra is negatív kampányra használja a Fidesz és szatellitszervezetei is. A párt ifjúsági szervezete, a Fidelitas aktivistái például a Nyugati térnél ásványvizet osztottak az autósoknak, a palackokra pedig Karácsony fotójával és idézetével ellátott címkét ragasztottak.

Ebbe a sorba illik a Pesti Fiatalokért Egyesület szórólapos akciója is, amely ugyan az idézeteken kívül nem tartalmaz politikai üzenetet, tehát nincs például ráírva, hogy "ez felháborító", de feltételezhető, hogy az autósok Karácsony ellen fordítása a dolog célja, vagy legalábbis az, hogy minden autós magára vegye, amit Karácsony Holliknak üzent.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Gondolom az orbánjugend egyik szatellit szervezete ez a gittegylet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Lejáratja Kamugeri saját magát! Nem kell ahhoz kampány!
human
@Csizmás Kond: De könyörgöm. Akkor ne azt a nevet válasszák, hogy Alapjogokért Központ. Legyen Illiberális Kutatóközpont vagy hasonló, ami nem áll ellentmondásban a ténykedésükkel.
Csizmás Kond
@human: ...-:)..máskor szólj be hogy te akarsz nevet adni...-:)
human
@Csizmás Kond: Költői volt a probléma felvetésem. Egyértelmű, hogy a névadással álcázni akarták a valódi tevékenységüket.
human
@Csizmás Kond: Nem vagyok Orbán Viktor, hogy szentnek hazudjam magam. De alapjában véve humánus vagyok kivéve ha kitör belőle a radikális zöld énem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.