Czeglédy Csaba utasításának megfelelően a vádlott társak egymás után vonják vissza vallomásaikat – jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék előtt a Humán Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet tárgyalását megelőzően.

Budai Gyula: „szorul a hurok a maffiabaloldal ügyvédje, Czeglédy Csaba körül”Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A fideszes politikus az ügy hatodrendű vádlottjának szerdai vallomására utalva elmondta:

a férfi az ügy koronatanúja, mert ő volt az, aki teljes mértékben feltárta az iskolaszövetkezetek működését, a Makói Járásbíróság előtt pedig terhelő vallomást tett Czeglédy Csabára és bűntársaira, az egész bűnszervezet működésére, ezért nem maradt más út számára, mint az ügyészséget kényszervallatással megvádolni.

A hatodrendű vádlottat, közvetve a Human Operator Zrt. alvállalkozójaként dolgozó Kopernikusz Iskolaszövetkezet egyik korábbi vezetőjét, 2020 februárjában a Szegedi Ítélőtábla bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás és a számviteli rend megsértése miatt bűnösnek találta. A Szegedi Törvényszék első fokon meghozott ítéletét azonban hatályon kívül helyezte, mivel a férfival szemben szintén költségvetési csalás miatt egy másik vádemelés is történt, és a két ügy olyan törvényi egységet képez, hogy az ítélőtábla új eljárás lefolytatását és az ügyek egyesítését rendelte el.

A hatodrendű vádlott a Kecskeméti Törvényszéken szerdán tett vallomása során elmondta: korábbi, a jogerős ítéletet megelőző vallomásait már nem tartja fent, mivel azokat kényszerből – a mielőbbi szabadulása érdekében, az életét féltve és ügyészségi nyomásra – tette.

Budai Gyula emlékeztetett: a hatodrendű vádlott aztán változtatta meg vallomását, miután a szegedi „Csillagbörtönben” súlyosan bántalmazták.

Egyértelműnek nevezte, hogy Czeglédy Csaba megpróbálja az egész büntetőeljárást „koncepciós eljárásként, magát pedig mártíráldozatként” beállítani.

Arról is beszélt, hogy szerinte Czeglédy Csaba célja egyértelműen az, hogy a büntetőeljárás elhúzódjon, ne szülessen jogerős ítélet, hogy Szombathelyen elindulhasson a DK jelöltjeként a választásokon.

A Csongrád Megyei Főügyészség a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében – Czeglédy Csabával és húsz társával szemben – költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt még 2019 februárjában emelt vádat a Szegedi Törvényszéken.

A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

A Human Operator Zrt. két generál alvállalkozó közbeiktatásával – melyek teljesítési segédként nyolc iskolaszövetkezetet vontak be – jelentős létszámú munkaerőt közvetített Magyarországon működő cégeknek. A foglalkoztatottak után fizetendő adókat és közterheket a dolgozókat névleg alkalmazó szövetkezetek nem, vagy csak részben vallották be, és elmulasztották befizetni.

A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakcsubakka
gyulabátyám ! Aki hurkot emleget,az jobb,ha már most kiműtteti a nyakát a feje és a válla közül.mert az ilyet nem a nyakánál akasztják,csak a derekára kötik és a nép rájárhat a fejére szarni.
gyulabácsi is sorra fog kerülni remélhetőleg a választások utáni névsorolvasáskor,mint x számú fogvatartott.
A fotón jól látszik a büdös tolvaj cigóval haverkodik. gyulabácsi ! A flórinak mi járna az ellopott százmilliókért?
durbincs
@Eladott Ország: Csak mert A csehek szarrá verték ezt a hollandus Pedofiló térdeplös csürhét , a Puskás Arénába ?
durbincs
RonaGyuri: Már megent látszik abban a messzi bányás fiókban,bizony,messze-messze nem maga a legélesebb kés ?
de mivan mivan maguknál lent ? még a kőbalta divik ? + @tudode:aki @sgl: @FL4K:aki @dr. prédikátor:aki @karma1: ?@solidedge: @gina: @fideszes gyökér:@Nessy: @human:@Istenakinincsen: @Qqberci: @Emmersson71: @Clavigo:?
@T-Boly:@Horizont:@bakcsubakka:@Eladott Ország: @csak húgy...:@kula.:@RonaGyuri: @justhpeter: @namihami:?
durbincs
@RonaGyuri: @Néro: @Nessy: Mert 50IQ-s létire ? kisköcsög ? már magát is kirángatták a denevérkaki alól ? seg-lény ?
durbincs
@csak húgy...: Azt maga + hivatalos Diesel autó levizelő lesz ? ennél a Geri Pukkancsnál ? 52.vizelő tanácsadó?státuszba ?
csak 5IQ-s ? Bányás bérvizelő ?
namihami
Hányadszor halljuk ezt már ettől az agyalá-Gyulától. Legfeljebb periódukusan a nevek cserélődnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.