A miniszterelnök szerint a homofóbtörvény a 18 éven felüliekre nem vonatkozik. Rámutatott: a törvény az ő életükbe a jogszabály nem akar beleszólni, a felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, hiszen ez egy szabad ország. Azonban a gyerekeket védeni kell – húzta alá Orbán Viktor. A gyerekek nevelése csak a szülőkre vonatkozik – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor a pedofiltörvényről: "Nekünk nem tűnik melegellenesnek, a melegeknek annak tűnik. Azt javaslom, olvassák el!"

Fotó: Facebook

Az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnyünk van az unió más országaihoz képest és az ország újranyitásában is élen járunk, de még mindig van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát, amivel valahol a németek és a románok között vagyunk félúton – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban, amelyet a közpénzekből működtetett hirado.hu idéz.

A vakcinák védenek a mutációkkal szemben, de nem tudni, mit hoz a jövő

A kormányfő elmondta, hogy a németek abban bíznak, hogy idővel meg tudják haladni a magyar oltottsági arányt, a románoknál erre esély sem látszik. Orbán Viktor elismételte, hogy az a hárommillió ember, aki nem oltatta be magát jó eséllyel meg fog betegedni, ezért arra kért mindenkit, hogy vegyék fel a vakcinát.

A miniszterelnök elmondta, hogy a szakemberek szerint az eddig ismert mutációkkal szemben az oltottak jó eséllyel védettek, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő.

– Meg kell békülnünk azzal, hogy aki nem oltatja be magát az potenciális súlyos beteg

– mondta Orbán Viktor.

"Nekünk nem tűnik melegellenesnek a pedofiltörvény"

A pedofil törvénnyel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, hogy nem tartja a homoszexuálisokat hátrányosan megkülönböztetőnek.

Hogy melegellenes-e a törvény? Legyünk annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít. Nekünk nem tűnik annak, a melegeknek annak tűnik. Azt javaslom, olvassák el

– mondta a miniszterelnök.

Emlékeztetett, hogy a jogszabály a 18 év felettiekre nem vonatkozik, a felnőtt emberek úgy élnek ahogy akarnak, de a gyerekeket védeni kell. – A gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik, ezt a jogot senki nem veheti el tőlük – mondta a kormányfő. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy nem fordulhat elő, hogy a szülők elképzeléseihez képest bármilyen intézmény másképpen nevelje a gyermekeit és a szülők jogait a kormánynak is tiszteletben kell tartani.

Orbán bejelentette: Magyarországon tízmillióan élnek

Általában minden törekvés, ami csökkenti a gazdaság rugalmasságát, az rontja a versenyképességet. Például Magyarország lélekszáma tízmillió fő. Ha csak számukra termelnénk, az életszínvonal alacsonyabb lenne. Azért vagyunk versenyképesek, mert nem csak ennek a tízmillió embernek állítunk elő élelmiszert, hanem másokat is el tudunk látni, olcsóbban, jobban, megbízhatóbban. Minden, ami ezt negatívan érinti, például az adó, amelyet Brüsszel tervez, csökkenti ezt a képességet. Ezt nem fogadhatjuk el. Az előttünk álló biztató jövőt a magyar adórendszer biztosítja, amit Brüsszel tervez, méreg a magyar gazdaságra tekintve – mondta a kormányfő.

Jó lenne, ha mi lennénk a hitelezők, és nem mi vennénk fel hitelt. Ide szeretné eljuttatni az országot Orbán Viktor. Ehhez az kellene, hogy a mérleg többletet mutasson és az államadósság is nulla legyen. Ez nem reális cél a következő években. Most egy világjárvánnyal is meg kellett vívni.

Sok liberális közgazdász szerint és most kell csökkenteni az államadósságot és tartalékot képezni, ezt nem osztja Orbán Viktor. Szerinte most kell visszaadni a gazdasági növekedés révén a befizetett adót, emelni a minimálbért, tehát most a helyreállítás időszaka van, nem a tartalékolásé.

És végül egy kiadós migránsozás

Keresni kell a lehetőséget a magyar összetartó nemzetbe, hogy minél több kérdésbe bevonjuk az embereket, meghallgassuk a véleményüket. Van egy közhangulat a, amely szerint legyűrtük a vírust, de ebből nem következik, hogy minden ugyanúgy megy, mint előtte – emelte ki.

Ha más lesz a jövő, mint a járvány előtti időszakban, akkor új kihívások jönnek, meg kell erősíteni az országot. Fontos az egyetértést kialakítása arról, hogy melyek legyenek ehhez az alappillérek.

Két nagy kérdés van az asztalon a jövő heti brüsszeli csúcson. Az egyik, hogy átvegyék-e a déliek által befogadott migránsokat? Magyarország szerint ez nem jó irány. A migráció rossz, mert azt jelenti, hogy az ember nem tud boldogulni ott, ahova született. Ez nem egy megszokott rend. Nem az a cél, hogy idehozzuk őket, hanem az, hogy minél hamarabb visszatérhessenek oda, ahonnan jöttek. Ott kell megoldani a bajukat, és abban kell segíteni, hogy mindenki visszamehessen oda, ahova született – fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: hirado.hu, Index.hu

Címlapkép: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
A gyerekek nevelése csak a szülőkre vonatkozik – szögezte le a kormányfő.
Akkor miért pofáztok bele nap mint nap? csuhásokkal focitokkal még a mesék közt is ocsmány reklámotokkal Nemzethy Pedagógus Karotokkal mindennapi agymosással ...?
Menj a büdös pichába !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Mi várható el attól a párttitkártól, azaz un. közjogilag érvénytelen miniszterelnöktől, aki azt sem tudja hány magyart sanyargat:
.
.Magyarország állandó lakossága 2021. január 1-jén: 9 890 640 (férfi:4 771 677; nő: 5 118 963)
-------------------------------/
.
Ebben az órában: 9 654 348
---------------------------
.
Mi várható el attól az un. felcsúti nemzetvezetőtől, aki 12. éve választási üzemmódban szólhat azokhoz, akiknek még nem nyíilt ki a csipájuk, azzal szemben, hogy
.
------ Hat hónapra kerülhet börtönbe Nicolas Sárközy, volt francia elnök.
www.portfolio.hu/global/20210617/hat-honapra-kerulhet-bortonbe-nicolas-sarkozy-volt-francia-elnok-488626#
.
Miért is?
.
"""" A vádhatóság azzal gyanúsítja Nicolas Sarkozyt, hogy a kampányszámlákért felelős könyvvizsgáló többszöri figyelmeztetése ellenére hagyta, hogy a kampánystáb a megengedettél többet költsön el a nagygyűléseire."""
-------------------------
.
Szemben azzal, aki a kommunikációs izéjével százmilliárdokat költ közpénzből úgy, hogy azt sem tudja hány millió állampolgár életét keseríti meg úgy, hogy közjogilag
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
-------------------------
.
A hatalom, és a pénz bűvületében annyit ártva saját országának, elvégeztetve a piszkos melót azokkal, akik hajlandóak arra, amelyre talán nem volt példa a honfoglalás óta!
.
A többi az már lejtmenetben, 16 évi spéci uralkodás után csak részletkérdés!
rokker33
@Aki Én: Egyértelmű,hogy ez csak terelés, de ez volt a
cél. Most jól megkavarták a szart a fudan beruházást meg szépen megvalósítják!Nem olyan hülye ez a cigány,mint ahogy ezt sokan mondják.Lehet több esze van mint a gombnyomogató politikusoknak!
jesz
az elterelés rendben, de nem a fudanról...ugyanis nagyon úgy néz ki, Kína fogja megkapni 35 évre a magyar autópályák kezelése-építése-karbantartása gigant projektet(köszönhetjük az unijónak)...

A fudan ehhez képest lepkefing...
Aki Én
@rokker33: Van esze, de aljas, becstelen. Mások nem azért nem ilyenek, mert nincs eszük, hanem azért, mert kevésbé becstelenek, gátlástalanok.
ómió
A melegnyomulás ellenes, az már melegellenes?
bence
orbánnak erről a témáról talán a fiát kellene megkérdeznie !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.