A bíróság elítélte a Magyar Nemzet szerzőjét és főszerkesztőjét, számol be róla Szabó Tímea nyomán a Népszava.

Elítélte a bíróság a kormányközeli Magyar Nemzet két munkatársát, 1-1 év próbaidőt kaptak – ez volt az oka
Kép: Facebook/Szabó Tímea

A vád szerint Szikszai Péter álnéven írt tavalyi cikkével, Toót-Holló Tamás pedig az írás közlésével Szabó Tímea ellenzéki politikus becsületébe gázolt.

Becsületsértés vádjában bűnösnek találta hétfőn a fő kormánypárti lap, a Magyar Nemzet főszerkesztőjét, Toót-Holló Tamást és Szikszai Péter szerzőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Mindkettőjüket egy évre próbára bocsátotta a bíróság

– közölte Szabó Tímea országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

Szerinte az írásnak szinte semmi köze nem volt a képviselői munkájához,

az öncélú gyalázkodáson túlmenő tartalma alig volt kivehető.

A cikk azt követően jelent meg a Magyar Nemzetben, hogy Szabó tavaly áprilisban arról kérdezte az Országgyűlésben a kormányt, van-e elég védőfelszerelés a járvány elleni védekezéshez, illetve hova kerültek a maszkok, majd megjegyezte, érdekes, hogy a határon túlra, Erdélybe, Horvátországba küld belőlük a kabinet.

A cikk amelyet egy Zummer Fülöp nevű szerző jegyzett a kormánylapban arról értekezett, Szabó Tímeát egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből hozták létre

majd az MSZP behurcolta az Országgyűlésbe, ahol szétfröcskölte a baktériumait.

A feljelentés nyomán a rendőrség nyomozást indított, és kiderítette, hogy a Zummer Fülöp álnév a Hír Tv volt vezérigazgató-helyettesét, Szikszai Pétert takarja. A rendőrség megnevezte a cikk megjelenésére engedélyt adó szerkesztőt is, Toót-Holló Tamást.

Egy másik perben pedig a Fővárosi Ítélőtábla 1,3 millió forintos sérelemdíjat ítélt meg a párbeszédes politikusnak, s végleges eltávolításra ítélte az írást az online térből. Az Ítélőtábla Szabó beszámolója szerint megállapította:

alig van olyan mondata, amely ne lenne jogsértő, illetve olyan nyelvi eszköztárhoz nyúlt, amely egy, a világtörténelemben elítélt ideológia eszköztára volt.

Most pedig a feljelentés nyomán indult eljárás ügyében született ítélet első fokon. Szabó hétfői bejegyzésében az olvasható, Szikszaiék azzal védekeztek a bíróságon, az írás csak egy szatíra. Szikszai mindig is a Fideszhez kötődő média egyik meghatározó figurája volt, több orgánumnál töltött be vezető pozíciót. Jelenleg is az egyik legbefolyásosabb személyiség a Mediaworksnél:

az összes megyei napilapot, számos bulvárterméket, kormánypárti hírportált, magazint, rádiót, tévét fenntartó óriásvállalat hírcentrumának igazgatója.

Forrás: Népszava.hu 
Címlapkép: Facebook/Szabó Tímea 

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig, tényleg, az a Szabó efftársnő egyébből se áll ki, mint "becsületből"! Kár, hogy mindig hazugságba ágyazza!
Peller Anikó
@ómijó: gondolom ez a tahóság is megért neked egy ezrest. Vagy nem fizet ilyen jól a lakáj?

Elég sok szar ember puffogtat itt a propin, tánte vagy a vezetőjük vagy tán sevagy.
Clavigo
@ómió: Anyád még máig szégyenli ,hogy a világra szart téged,,büdösbogár...
namihami
Ez a büntetés biztos elrettentő hatással lesz erre is és a többi fideszmédiumra is!?!?!?
A rémület cikázik a KESMA birodalomban...
ómió
@Clavigo: Saját tapasztalataidat hazudnád rám, bolsiék idiótája!? Akkor, azért hagyja máig is, hogy a bolsi latrinában "tempózgass"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.