Jakab is reagált Orbán Viktor mai Kossuth-rádiós interjújára, amelyben elmondta, miért vagyunk mi, magyarok jobbak és sikeresebbek, mint mások.

"Orbán szerint előny, hogy a román minimálbér is többet ér, mint a magyar" – Páros lábbal szállt bele Jakab a reggeli Orbán-interjúba
Kép: Facebook/Jakab Péter

Mielőtt leírom, nézd meg a pénztárcádat, és magadtól is rájössz. Azért, mert mi olcsóbban dolgozunk. Na, ezért tartunk itt. Ezért tartunk ott, hogy a magyar bérszínvonal sereghajtó Európában. Olyannyira, hogy már a román minimálbér is többet ér, mint a magyar. Szerintem ez baj, Orbán szerint meg előny.

- kezdte bejegyzését Jakab Péter.

Magyarország lélekszáma tízmillió fő. Ha csak számukra termelnénk, az életszínvonal alacsonyabb lenne. Azért vagyunk versenyképesek, mert nem csak ennek a tízmillió embernek állítunk elő élelmiszert, hanem másokat is el tudunk látni, olcsóbban, jobban, megbízhatóbban. Minden, ami ezt negatívan érinti, például az adó, amelyet Brüsszel tervez, csökkenti ezt a képességet. Ezt nem fogadhatjuk el. Az előttünk álló biztató jövőt a magyar adórendszer biztosítja, amit Brüsszel tervez, méreg a magyar gazdaságra tekintve – mondta a kormányfő, amelyre szintén reagált a Jobbikos.

Ha Magyarország a Nyugat része, kelljen megfizetni nálunk is. Orbán szerint a keleti hitelek, a keleti egyetemek, a keleti vasutak után fizetésben is jó nekünk a keleti. Szerintem meg uniós tagként uniós bér jár minden magyarnak, uniós ügyészséggel, hogy a pénz ne azé legyen, aki ellopja, hanem azé, aki megdolgozik érte.

- tette hozzá.

Jó lenne, ha mi lennénk a hitelezők, és nem mi vennénk fel hitelt. Ide szeretné eljuttatni az országot Orbán Viktor. Ehhez az kellene, hogy a mérleg többletet mutasson és az államadósság is nulla legyen. Ez nem reális cél a következő években. Most egy világjárvánnyal is meg kellett vívni.

De a posztban Jakab a 2022-es választásokra is kitért.

Jövőre dönteni kell: rabszolgák maradunk a saját hazánkban keleti bérekkel, vagy megbecsült munkavállalók leszünk Európa közepén uniós fizetéssel.

Forrás: Facebook
Címlapkép: Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Most már egyáltalán nem kérdés, de a minielnöknél NAGYON-NAGY BAJOK VANNAK!!! (Voltak eddig is, de az állapota naponta ROMLIK!!!)

Ezzel nagyon egyetértek Jakab Péterrel és sok másal is!!!
"Jövőre dönteni kell: rabszolgák maradunk a saját hazánkban keleti bérekkel, vagy megbecsült munkavállalók leszünk Európa közepén uniós fizetéssel."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Most már egyáltalán nem kérdés, de a minielnöknél NAGYON-NAGY BAJOK VANNAK!!! (Voltak eddig is, de az állapota naponta ROMLIK!!!)

Ezzel nagyon egyetértek Jakab Péterrel és sok másal is!!!
"Jövőre dönteni kell: rabszolgák maradunk a saját hazánkban keleti bérekkel, vagy megbecsült munkavállalók leszünk Európa közepén uniós fizetéssel."
Macskaszem
Mindenben Európa LEG-je vagyunk:
LEGalacsonyabb minimálbér, LEGtöbb covid halott, LEGtöbb korrupció, LEGcsóróbb egészségügy, LEGhülyébbnek nézett nép.
csipetke
Meg se próbálom értelmezni,amit orbán mondott,mert akkora f@szság,hogy a fal adja a másikat. Aszongya,hogy az előttünk álló bíztató jövőt a magyar adórendszer biztosítja, amit Brüsszel tervez,méreg a magyar gazdaságra tekintve. Szerintünk pedig a fidesz,és orbán, ránk a méreg. De reméljük,jövőre lesz méregtelenítő kúra a választás után.12. éve nyomorítják az életünket,és még bíztató jövővel kábítaná a jónépet?Nekik,a fidesznek,a holdudvaruknak biztos lesz bíztató jövő,mert a 12 év alatt gennyesre szedték magukat a mi rovásunkra. Kár,hogy mikor (nagyon-nagyon ritkán) újságírók kérdezhetik orbánt,miért nem kérdezi meg valaki,hogy a fidesz kommunikációjával ellentétben,ami szerint mindenben baromi sikeresek vagyunk,miért áll az ország évek óta stabilan az Eu országok közül az utolsó előtti helyen. Erre volt képes orbán a 12 év alatt,lekormányozta az országot a gödörbe.
simmering73
@Macskaszem: És a leghülyébb nép, akik mindezt tűrik.
simmering73
Vitát nem nyitok, ez az ürge szellemileg teljesen leépült.
Aki Én
Most tanácstalan vagyok. Várom ómió vagy Verőce IQ 21 iránymutatását.
magyar1
Az ellenzék is volt már hatalmon eleget mi a f@szért nem lett uniós fizetés??? Ígérgetni tudnak, a fideszék is ígérgettek, utána meg nyomorgattak.
134.bátor
Olcsóbb,jobb minőségű,megbîzhatóbb a magyar termék??? Múlt hèten vettem egy 850 gr Magyar tejfölt, 06.22 lejárattal. Ma ki kellett dobni,besavanyodott az egèsz. ( hűtőben tároltam!) Magyar vaj...ehetetlen 200 gramm 770 Ft, hófehér,kenni nem lehet. Îr vaj 200 gramm 659 Ft gyönyörű sárga,illata van szinte,îzre is ègès föld!! Ez nèhány tejtermék csupán,de sajnos mindenbe kerülöm a drága ,rossz minőségű hazait..
Gazella
@Macskaszem: igazad van a magyar a leghülyébb és a legnaivabb nép.
justhpeter
Megvolt a mai "szentbeszéd" az eszement miniszterelnökünknek. Bármi, ami erről szól innentől felejtős.
ómió
Az éves román átlagbér 1200 Euroval alacsonyabb, mint a magyar (Eurostat), de az efftársilag nyilván "többet ér"!
kotos
Jakab legfeljebb abban téved, hogy nem csak az uniós, hanem a keleti (kínai) bérektől is jócskán le vagyunk már maradva.
csipetke
@kotos: 16:01 Már csak Bulgária van mögöttünk,de nem csodálkoznék,ha rövid időn belül az is beelőzne. Ez orbán híres kormányzása, meg se állunk a gödör aljáig,már csak néhány centi...
verőce21
"Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve" - mondta Ferenc József, de mondanám én is.
Mit érnénk az európai szintű magas minimálbérrel, ha emiatt nem lehetnénk összeszerelő ország? Elvinnék az autógyárakat, a kiszolgáló üzemeket és minden olyan termelő kapacitást, ami jelentősen emeli a gdp-t! ( Még írok, de mennem kell)
verőce21
"Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek nem jut kapanyél;
kinek bajszán nem billeg morzsa..." - írja József Attila.

Mert Ö még a munkában látta a megélhetést.
Mégha az szerény megélhetés is!

De azóta nagyot változott a bolsevikok sorsa! Jobb a másé! Belekóstoltak..., ízlett!
Ugyanúgy a lipsik, akiknek a munka nem kell, csak más pénzéből szeretnének jól élni. Lehetőleg nyugat-európai színvonalon! Munkát nekik aztán ne ígérjen senki...! Feltétel nélküli alapjövedelem! Az kellene nekik. Tenni érte valamit? Ugyan hova gondol az O1G?

Innováció? Az meg minek? Majd ad az IMF! Olyan innovációt, hogy újra csak egy nemzeti kormány tudja majd kifizetni. Aztán majd ismét követelőzik a tetű banda...
Így menne ez a körforgás...
magyar1
@verőce21: József Attila idejében is volt már akinek nem jutott még kapanyél sem. Most meg a robotok sok munkát elvesznek és nem kell nekik adózni. Tb,-t nyugdíjjárulékot sem kell utánuk fizetni.
Málna
@ágimami: Meg is tudod indokolni a véleményedet, vagy csak úgy írtál valamit?
verőce21
Jövőre azt kell eldönteni a választáson, hogy a Soros által szánt sorsot járja-e be Mo., vagy a saját nemzeti útját...!
ágimami
@Málna: Nem szoktam csak úgy irogatni, de neked biztos nem indokolom meg a véleményemet!!!
Számtalanszor kértelek már, hogy NE okoskodj bele a hozzászólásaimba (ÉN SEM TESZEM A TE REAKCIÓIDRA!!)
Úgy látom süket fülekre talál, de most már tényleg FELEJTS EL (én is azt tettem veled kapcsolatban és tartsd tiszteletben a kérésemet!!!:DDDDDDDDDDDDDD
Clavigo
@Málna: Esetleg a friss betonba kellene belekötnöd,,,csupán a valtozatosság kedvéért...
Málna
@ágimami: Sejtettem, hogy nem tudod megindokolni. Azt persze igen, hogy miért nem...:-)
Málna
@Clavigo: Olvasd már vissza a kommentjeidet! Más se csinálsz, csak kötözködsz. Primitíven, ész nélkül.
ágimami
@Málna: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
verőce21
Itt Mo.-on csak akkor lesznek nyugati bérek, ill. jövedelmek, ha a kínaiak mellérendelt srtómanjai leszünk Európában! Kőgazdag strómanjai, mészároslőrincei. Akiknek a kegyeit fogják keresni, Európa "világszép nádszálkisasszonyai".

Nyugat-Európa, élén Sorossal, nem ezt a szerepet szánja nekünk, hanem egy feketékkel kevert, erőtlen társadalmat, ahol futószalag melletti összeszerelő ország leszünk az elkövetkező beláthatatlan időkre. Olyan ország, ahol semmiről nem döntenek, hanem a fejünk fölött dőlnének el a dolgaink, valahol Brüsszelben, vagy az USA-ban. Ezt már Kossuth, vagy Széchenyi sem akarta volna! Főleg nem az Árpád apáink!

Meg kell akadályozni ezt a liberális csürhét, hogy átjátsszák az országot nyugatnak és kápóként viselkedjenek a benne élőkkel! Takarítsuk el őket véglegesen ebből az országból...! Ez a jövő évi parlamenti választás tétje!
Ne hagyjuk, hogy az ezeréves hazánk martalékává váljon a szivárványos, neoliberális nyugatnak! Maradjunk meg a nemzeti keresztény hagyományainknál.
istván irén
@134.bátor: kurva drága kurva szar de legalább nemzeti meg magyar, hát zabálja az aki csinálta nekem jó a nyugati is csak a minőségi legyen
istván irén
Legalább annyira sikeresek mint válogatott
Pipás
@verőce21: Hát nem te vagy a legélesebb szerszám... :)))
vitriol
orbán fordítva ül a lovon, ideje lenne leszállnia! - ő is gyalogolhat...
kokopelli
. @vitriol: ...tk. mind1,mert falovon ül ! (;-))
simmering73
@verőce21: Te hogy hogy nem a Parlamentben ülsz? Überelnéd az egész fidesz vezérkart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.