Most, hogy a Fidesz és csatolt részei elköltenek pár tízmillió forintot a fővárosi közlekedési helyzet félremagyarázására és konkrét hazugságok terjesztésére, ideje számba venni a tényeket – kezdi bejegyzését Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.

"Itt az ideje, hogy a kormány ne csak kampányhazugságokat terjesszen, hanem tegye a dolgát" – ez Karácsony véleménye a dugókról
Kép: Facebook/Karácsony Gergely

A fővárosi fejlesztések valóban okoznak kényelmetlenséget az autóval közlekedőknek, ezért megértésüket kérem. A Lánchíd felújítása, a rakpart megújítása, majd a Blaha Lujza tér megszépítése hosszú idő óta esedékes, elkerülhetetlen fejlesztések.

- írta posztjában, ahol arra is kitért, hogy ezeket az előző városvezetés is megígérte vagy tucatszor, aztán nem történt semmi.

Mi megcsináljuk

- mondta.

Azért most, mert nem csak a nagy beruházások előkészítéséhez kell némi idő, de a pandémia, az építőipar megtorpanása is befolyásolta az előkészítést, a munkálatokat pedig nyárra, az iskolai szünetre időzítették, éppen annak érdekében, hogy az elkerülhetetlen kényelmetlenségeket, amennyire lehet, csökkentsék.

Ezekért a kényelmetlenségekért egy megújuló, élhetőbb várost kapnak a budapestiek, sok évtizedes adósságot törlesztünk feléjük, sok év tétlenséget pótolunk most cselekvéssel.

- fűzte hozzá.

Folyamatosan követik, elemzik a forgalmi adatokat.

Ha az ember ránéz autó navigációs alkalmazásokra, esetleg autóban ül, tapasztalhatja, hogy már reggel 10 km-es sor áll az M0-s autóúton a hárosi Deák Ferenc híd újbóli javítására miatt. Ez egy olyan kormányzati beruházás, ami húzódik-halasztódik, mint a rétes tészta, és az istennek sem akar véget érni.

- reagált arra, hogy a kormányzat szerint miatta vannak dugók.

A forgalmi tapasztalatok alapján az iskolai szünet elindulásával valamelyest talán csillapodni fognak az elmúlt napok belvárosi torlódásai. Az M0-son tapasztalt hatalmas dugók azonban rontani fognak az esetlegesen javuló belvárosi helyzeten befelé terelve a várost egyébként elkerülő forgalmat.

Itt az ideje, hogy a kormány ne – vagy esetünkben inkább úgy reális: ne csak – kampányhazugságokat terjesszen, hanem tegye a dolgát, és csinálja meg végre, amibe belekezdett. Ezúttal jól, hogy ne kelljen újra és újra javítgatni, ha kérhetem.

- zárta le a posztját Karácsony.

Forrás: Facebook
Címlapkép: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Nessy:Kamugeri efftársad addig totojázott a Lánchíddal, mig végre nekiláttak, hogy kevesebb munkát végeznek el rajta 6 milliárddal drágábban. Amúgy a hidak Budapestéi. Kár a kormányra hazudnod.
Nessy
@ómió: Tudod mit, mielőtt butaságokat írsz, nézz utána, ki, mikor, mennyiért vállalta volna, és ki érvénytelenítette azokat a kiírásokat! Mint ahogy eddig a "bőkezű" 6 milliárd kifizetésének sem voltak feltételei! Csak most lett hirtelen! A kormányt nem érdekli,hogy amit el akar ajándékozni, az kié! Lásd a legutóbbi Fudan egyetemnek ajándékozott földterületek is részben kerületi, részben fővárosi tulajdonban voltak! Úgy, hogy gondold végig, ki hazudik!
ómió
@Nessy: Az számodra "butaság", hogy Tarlós még a 6 milliárddal olcsóbb ajánlatból is faragni akart (az ajánlat ugyanazé!), mig Kamugeri efftársad hagyta az időt futni, mialatt a végén kevesebb munkáért 6 milliárddal többet kénytelen fizetni? A kormány a kezdet-kezdetén megmondta: ami támogatást Tarlós kapott volna, ugyanazt megkapja Kamugeri is, de nem többet! A Fudan egyetem ügyét meg reklamáld meg Böszme efftársatoknál: 2007-ben Kínában még ő esdekelt érte, hogy telepítsenek kampuszt nálunk is! Vagy csak addig köti valami, amig kimondja? A "ki hazudik", mintha itt kezdődne!
Nessy
@ómió: Olvasd el a "korabeli" cikkeket a a 30 milliárd feletti árajánlatokról...Továbbá vond le a hónapokig tartó zárlatokat az elmúlt hónapokban,a több milliárdos, kompenzáció nélküli fővárosi elvonásokról, és hidd el a dajkamesét a 3 %-s inflációról. Valamint a kormány akkori és mai hozzáállásáról. Tudom, neked az manapság tisztességes!
ómió
@Nessy: Szükségtelenek a "cikkek"! Elég észrevenni, amit Dugógeri efftársatok művel. Tarlós "hagyatékolt" neki 200 milliárdot, ő meg - mint, aki a vírusról mit sem tud - "kiéheztetésről" hazudozik! Az inflációt meg - tudjuk - majd ti bolsik mindig meghazudjátok! Ennyit a "hozzáállásotokról! A "tisztességesről"!
Horizont
@Nessy: Nagyon élvezem az ilyen párbeszédeket, amit itt folytattál vele, mert így annyira kiütközik a "másik oldal" hihetetlen véleménye, látásmódja. Mindegy mi a tény csak fújjunk, köpjünk, fröcsögjünk és írjunk jó nagy baromságokat.

A Lánchíd nem egy éve amortizálódott le, Tarlós mégsem állt neki.
A 6 milliárdot még most adták oda rá. De nekik csak KamuGeri a lényeg semmi más.
Mintha az előző városvezetés alatt nem lett volna semmi probléma a fővárosban.
Dugók se voltak persze. Kész őrület.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok