Orbán Viktor A magyar függetlenség napja című szombati konferencián mondott beszédet.

Orbán nekiment az EU-nak: "az EU-nak a magunkfajta szabadságharcosokra van szüksége, nem a szuperállam építőkre"
Fotó:MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök értékelése szerint

a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben,

ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.

A konferencián mondott beszédében azt hangsúlyozta:

"robogunk" egy birodalmi jellegű Európai Unió felé, a nemzetek Európája helyett egy olyan európai szuperállamot építenek Brüsszelben, amelyre senki sem adott felhatalmazást.

Kijelentette:

európai démosz nincs, csak nemzetek vannak, démosz nélkül pedig nem lehet demokráciát építeni. 

Ezért – folytatta – a brüsszeli birodalom építése szükségszerűen vezet a demokrácia hiányához.

Amit mi szeretnénk, az valami egészen más. Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk, amelynek alapját az európai nemzetek adják. Ne féljünk kimondani, mi nemzeti alapon álló demokraták állunk szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is

- fogalmazott.

A kormányfő azt is a leszögezte:

közös gazdasági siker nélkül az unió szét fog esni. "Ezért nekünk, akik az Európai Unió hívei vagyunk, olyan politikát szabad csak támogatni, amely kizárólag a közös gazdasági sikerre összpontosít"

- mondta.

Az Európai Uniónak ma újra a magunkfajta szabadságharcosokra van szüksége

- jelentette ki a miniszterelnök 

Orbán Viktor beszédében kiemelte:

ma van a magyar szabadság napja, harminc éve, hogy a hidegháborút megnyertük, és bebizonyosodott: a szocialista tábort összetartó egyetlen eszközt, a hadsereget és az erőszakot már nincs erejük bevetni a szovjeteknek. A közép-európai népek megnyerték a hidegháború utolsó csatáját – tette hozzá.

Hangsúlyozta:

akkor "a szabadság nem beköszöntött, hanem kivívtuk, a kommunizmus nem megdőlt, hanem megdöntöttük, a berlini fal nem leomlott, hanem ledöntöttük, a szovjetek nem kimentek, hanem kiszorítottuk őket".

A miniszterelnök úgy fogalmazott,

ma is ugyanazok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó, máig élő szabadságharcosai,

és Európa története nem megváltozott, hanem mi változtattuk meg.

Orbán Viktor szerint

most sem magától javul meg, alakul át Európa, hanem nekünk kell megjavítani, átalakítani és visszavezetni a helyes, egykor sikeres ösvényre.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/Máthé Zoltán

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kíváncsi lennék,hogy mit és mennyit kap kínától és a ruszkiktól ez a jóember,hogy belülröl bomlasztja az eu.-t!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Nem kell újabb birodalom ! Elég volt.
Kiállunk a teljes függetlenség mellett minden eszközzel. Ha harc hát legyen harc.
Volt már nem?
Qqberci
B+, csútkány, rád a grazi magánlakosztálynak van szüksége (a többi Napoleon mellett...)
134.bátor
Nagyon unalmasak már ennek az elmebetegnek a hagymázas ,idióta gondolatai! Valamit tenni kène már vele
justhpeter
Biztos, hogy a hőség neki ártott meg a legjobban.
sokanvagyunk
A szovjeteket kiszorította a szabadságharcos...
"Aztán Gorbacsov tette lehetővé, hogy a csatlós államok önállóan döntsenek a saját sorsukról. 1988-ban jelentette be Gorbacsov, hogy a Szovjetunió jelentősen csökkenti a régióban lévő katonái számát. 1989-ben kezdték el a katonák kivonását, amit sokáig elképzelhetetlennek hittek a magyarok - emlékeztetett a történész végzettségű Schmidt.
human
Érdekes, hogy Orbán pont olyan európai jövővel riogat, mint már megvalósított itthon kicsiben. Azaz Európát korrupt, kiskirályok által uralt, egymás lopásába bele nem szóló államok egymás mellett éléseként szeretné látni.
kereső
Orbán bejelentkezett Európa trónjára. Kinőtte Magyarországot- komolyan kéne venni, mert sok mindent mi is csak "lázálomnak" gondoltunk, meg ezt már úgyse- és itt van kérem. A béka megfőtt- egy fasiszta egyeduralkodó ól Magyarország trónján, aki most épen ki is árusitja az országot a hatalma érdekében- stratégiai szövetséget köt egy kommunista diktatúrával, Európa átformálására.
gina
Elmebeteg putris cigány, mikor a szar felkapaszkodik akkor OV lesz belőle
gina
Elérte ez a mocskos putris hogy ma szégyen magyarnak lenni !!!
Nyírfa
@kereső: Hitlert sem vették komolyan. Most annyival jobb a helyzet, hogy a nyugat nem lép még egyszer ugyanabba a folyóba. Európában már igény van arra, hogy orbánt eltávolítsák. Ha nekünk így is jó lenne, nekik, hála az égnek, nem. Ha jövőre nem győzünk, kiraknak minket az EU-ból, vagy felszólítanak , hogy döntsünk: fasizmus vagy Európa, de nincs tovább.

Egyébként úgy elhatalmasodott rajta a téboly, hogy a legkönyörületesebb az lenne, ha az övéi mondatnák le. Ha nem, talán a fidesz sem éli túl orbánt - ezt meg kellene fontolniuk.
human
@Nyírfa: Ahhoz, hogy Orbánt lemondassák kellene egy megfelelő utód. Márpedig én egyetlen embert látok, aki Orbánhoz képest elég cinikus, aljas, korrupt, hataloméhes és mindezekben szorgalmas. Lázár János
Megfelelő utód nélkül kártyavárként omlana össze a fidesz. Pusztán papagájok nem fogják tudni egyben tartani a NER-t.
Nessy
Európának az Orbán féle szabadságharcosból lassan egy is sok! Mert amit ő itthon megteremtett a demokrácia helyett, az egy autoriter, egyszemélyi vezetés, lojalitásukért pénzelt kegyencekkel. Aztán, ha önálló államok, akkor most miért szólnak bele állandóan más államok belügyeibe? A más államban élők szavazati jogáról nem is szólva! Akik anélkül szavazhatnak, hogy az ódiumát már nem vállalják!
Nyírfa
@human: Lázár rosszabb orbánnál, mert , míg a miniszterelnök nyilvánvalóan beteg, és az összeomlása történelmi pillanatokon belül várható, addig Lázár elméje ép, beszámítható. Gondolom, a hátországban ügyködik elég ember, akik közül valaki átmenetileg vállalná a párt vezetését. Még azt is el tudom képzelni, hogy előre hozott választásokat tartanánk, vagy a fidesz felajánlaná a nagykoalíciót - a fennmaradása érdekében, hogy levegőhöz jussanak.
Ez az én feltevésem, de sajnos, várható hogy Lázár igényt tartana az első ember titulusra. Akárki kerülne a fidesz élére, választást nem nyernének - fel is adnák, szerintem -, így megindulhatna végre a romeltakarítás és az építkezés.
human
@Nyírfa: Dehogy ép Lázár elméje. Ugyanúgy cezaromán és szociopata, mint Orbán csak ez a választóik szemében erőként jelenik meg. Ha látják, milyen lazán átlépnek, megaláznak, megbüntetnek társadalmi csoportokat az nekik az erőt jeleni és nekik az a legfontosabb. Ezért is gondolom, hogy hiába győzne az ellenzék, attól még a társadalom összetétele marad.
Nyírfa
@human: Pontosabban fogalmazok: Lázár nem elmebeteg, még ha mentálisan ő is terápiára szorulna. Benne nincsen meg az a mozgósító erő mint orbánban, és nem tudná összefogni a fideszt. Orbán után úgy egymásnak esnének , hogy a hívek eltántorodnának. Persze, nem mind. Egy részük csatlakozna a szélsőjobbhoz, egy részük távol maradna a közügyektől, néhányan talán új pártot is alapítanának, mindenképpen megfogyatkozna a számuk, a határon túliak is kivárásra rendezkednének be.
Én így látom.
csak úgy....
kíváncsi lennék,hogy mit és mennyit kap kínától és a ruszkiktól ez a jóember,hogy belülröl bomlasztja az eu.-t!?
csak úgy....
"a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben," ez egy szemenszedett hazúgság!
kereső
@Nyírfa: " A fidesz sem éli túl orbánt"- hogyan élné túl? A fideSS=orbán. És orbán=fideSS.
Nyírfa
@kereső: Ha túl is éli, súlytalanná válik. Az az ellenségeskedés, amit orbán az országra szabadított, a saját pártját tépné szét elsőként. Akár ketté is szakadhatnak , mint történt az a szocialistákkal is.
kereső
@csak úgy...: Ezért szemét orbán. Hiszen Brüsszel nem szuperállamot épitene, hanem egy egységesebb Európát, amely sikeresebben vehetné fel a kesztyűt kinával, Amerikával szemben. Egységben az erő, ez a trójainak szegődött áruló, meg éppen ennek tesz keresztbe mindig, és mindenhol, ahol csak tud.
human
@Nyírfa: De nem is tudom miért beszélünk Orbán visszavonulásáról. Személyiségéből nem következik ez. Orbántól max akkor szabadulunk meg, ha valami csoda folytán ez az isten adta nép többet nem szavazza hatalomra. De pont ezért építi le a demokráciát, hogy ne a nép döntsön erről. Abban bízik, hogy legalább Közép-Európában kiépülnek a diktatúrák és élete végééig trónolhat. Ezért támogatta előbb az orosz, majd a kínai térnyerést a térségben.
laszlobihari
egy fosógép mióta szabadságharcos? fél a saját embereitől(talán ismeri őket?)! fél az utca emberétől, testőrök nélkül sehova nem megy, a parlamentben kevlár mellényben billeg, mitől fél?, hogy kövér testvér hadserege levadássza?
csak úgy....
orbán a slepp az egész fidesz a hazudozásaik,rémképeik,lejárató hadmüveleteik ,a népbutító közmédia és az origohoz hasonló firkászok hadai nélkül egy nulla! (bocs krumpli,téged kihagytalak)
csak úgy....
@csak úgy...: -végül is a krumpli az egyetlen ártatlan ,ebben az orbitális buliban!
Clavigo
A büdős qrva@nyádat .,te Görény...!! A magadfajta csüngőhasú szabaccságharcos,,,( vagy mi a qrva@nyádnak képzeled magadat ,jelenleg ) ,,szokott fekete neylon- kordon mögött bujdokolni...??? A végén még megqrják a dagadta valagadat ,,a buznyák fity!maszos haverjaid ,,te kinaifasz szopó Büdös Gyökér...
evacica
Az ember nem is tudja, hogy sírjon vagy nevessen ilyen baromság hallatán! Teljesen el van vakulva nagyságától, ez nem normális dolog, a baj csak az, hogy mi isszuk a levét! Orbán lassan annyi Europában mint a tavalyi naptáron a légypiszok!
terlasz
Szabadságharcot vív a saját maffia típusú tevékenységének zavartalansága érdekében.
Nem kicsi a mögötte álló gazemberek és sötétek tábora.
Yoda69
"Amit mi szeretnénk, az valami egészen más. Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk, amelynek alapját az európai nemzetek adják."

Azt mar megtapasztaltuk, hogy milyen a te demokráciád. Hat abból köszönjük, de inkább nem kérünk. Akkor mar inkább az Európai Egyesült Államok, mert csakis annak van jövője.
Amit te kreálsz itt, az a kínaiak es a ruszkik gyarmata, ahol a magyar ember sárgák es vörösök rabszolgája lesz.
simmering73
"Orbán legocsmányabb hazugsága, amikor azt mondta, "ma is ugyanazok vagyunk, akik voltunk, Európa utolsó, máig élő szabadságharcosai". Mondja ezt az a diktátor, aki a kommunista rendszer összeomlása után a magyarok ölébe hullott szabdságot 2010-ben egy államcsínnyel felszámolta, eltörölte a demokratikus jogállami Alkotmányt, felszámolta az alkotmányosságot, és egy diktatúrát vezetett be, amit szeretne kiterjeszteni egész Európára. Amit Orbán európai "szabadságharcnak" nevez, az a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság ellen indított fasiszta támadás."
nepszava.us/orban-haborut-hirdetett-a-szabad-es-demokratikus-europa-ellen/
ómió
Pedig az efftársak igencsak az új, Európai Szovjetuniót forszírozzák!
Pipás
Ennek az elmebetegnek a vezetésével Magyarország marginalizálódik, nem csak az EU-n belül, hanem a világ valamennyi élhető országára vonatkozólag. Nem is csoda, hogy ilyen országokkal keresi a kapcsolatot, mint Oroszország és Kína. A világ jobbik része nem áll szóba vele. Emlékszem, hogy mennyire odavoltak a fideSSnyikek mikor jóba lett Nicolas Sarkozyvel. A zsák megtalálta foltját. Sarkozy-t azóta letöltendő bőrtönre ítélték korrupció miatt.
kereső
Ennyi hazugságot egy beszéden belül.És maga a "rendezvény" is már egy nagy hazugság- hiszen, ha jónis 19 a "magyar függetlenség" napja, akkor miért csak a fideSS és seggnyaló csicskái voltak meghivva? Miért nem voltak ott az ellenzéki pártok képviselői, a főpolgármester, és mindazok akik anno tettek azért, hogy ma harminbkét év multán orbán viktor hazudhasson egy orbitálisat a közel multat illetően. Miért nem volt ott Németh Miklós-és a többiek, akik még élnek.
Ebben az elhajlitott valóságban orbán az aki az egészet végrehajtotta- és egy szó nem volt a valódi történésekről.

Hányadék.
Nessy
Orbán Castro erényeire vágyik szónoklásban! Már ami a hosszúságot illeti! Az értelmet feledjük.
Nyírfa
@human: tegnap, 18.24

Igen, ez az ő terve. De tudjuk , hogy az ember tervez, Isten pedig végez. Isten fogalma alatt állhatna a haladás, a szabadság, a szeretet. Mind ugyanazt jelenti. Amikor emberpróbáló időket élünk, vannak, nem is kevesen, akik fellelik magukban ezeket az értékeket, és tudnak választani.
Orbán rövid lejáratú politikus, mert nem több egy gazdasági kalandornál, aki trónt képzel maga alá , és koronát a fejére. Gonosztevővé az tesz, hogy ezért mindenre képes. Igen, sokaknak, a hozzá hasonlóaknak ez tetszik, de a történelmi példák azt igazolják, hogy a fejlődést nem lehet megállítani, és az emberséget lehetetlen kipusztítani, mert az létünk gerince.
human
@Nyírfa: Orbán rövid lejáratú politikus? Dehisz 12 éve kormányoz! Ez már túl van a rövid távon.
Az emberiség emberségéről meg annyit, hogy az után vagyunk emberségesek mikor már bekövetkezett a baj. Max a belátás képességével bírunk, de nem az előre látáséval.
Duke Nukem
Orbán a bolondok királya. Már csak a bolondok hiszik el azt a sok hülyeséget, amit összehord.
Esetleg szabadságellenes harcosnak lehetne nevezni, de ránézve csak egy gonosz törpét látni.
Orbán "harci" páncélja: ellenszel.hu/wp-content/uploads/2017/11/or.jpg
tudode
Elismerendő az, hogy a kedves vezető már ifjú tiTÁNKÉNT egylapra tett fel mindent már akkor amikor a nála "erősebb" "Édesapja, a mai regrula szerint gyermekbántalmazást követett el, amelyet élete végéig kénytelen vele együtt az ország is viselni::
.
---- Orbán Viktor - Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom
www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo&t=6s
-------------------------
.
Nem más, mint a két énje vezérli szinte minden tettét
..
--- Orbán két arca (liberális vs. illiberális)
www.youtube.com/watch?v=7YllF0yBqec
------------------------------
.
Kinőve a saját országát, már az EU-t kóstolgatja, amelyre a reagálás minden szava taláLÓ
.
----- Orbán háborút hirdetett a szabad és demokratikus Európa ellen
nepszava.us/orban-haborut-hirdetett-a-szabad-es-demokratikus-europa-ellen/
---------------------------
.
Mostmár csak az a kérdés, hogy
.
-----Váradi Roma Café - Hiába menekülsz
www.youtube.com/watch?v=a8Gqk5dZPvY
----------------------
.
!!!
Nyírfa
@human: 12 év egy gazdaságilag és politikailag kedvező nemzetközi környezetben nem hosszú idő - szerintem.
És, ha ez a nép rendelkezne a belátás/előrelátás képességével, akkor nemhogy 12 évre nem duzzaszthatta volna, hanem meg sem választják.
Az a tudatszint, amely a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, amely rálátást biztosít a magunk és a környezetünk működésére, motivációjára, a bölcsesség előszobája. Vannak társadalmak, amelyek már beléptek, és közöttünk is járnak így gondolkodó, e szerint élő emberek - de még nincsenek elegen.
Az evolúciós fejlődést azonban sem kikerülni, sem siettetni nem lehet. A magyar nehezen tanul, ami előreviszi, az az egyes individuumok kiemelkedő szellemisége. De egy egész néppel csodát ők sem tehetnek.
Én most sem a magyar nép felnyíló szemében bízom, hanem az említett individuumokban és az ország tágabb környezetében - az EU-ban, az USA-ban. Sajnos, bennük inkább.
human
@Nyírfa: Az individuumok. A forradalmakat is mindig individuumok szervezik és vezénylik a tömeg pedig beáll mögéjük. Így hát ezen a kettőn szoktak elbukni a forradalmak. Vagy a tömeghez nincs elég individuum aki vezesse vagy fordítva.
JAJMÁR
Brüsszelben ott ülnek a fideszképviselők is. Építenek. A hatalom ilyen sajnos, minálunk is építenek, de hogy mit? Birodalmat... hogy én adtam-e rá felhatalmazást? Nem, de hát azt mondják, mert ott ülnek a képviselők és építkeznek.

(Első olvasásra egészen okos dolgokat mondott, de érdemes elgondolkodni, hogy mit is? Na ugye ...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.