Világszerte mintegy 40 millió turista választotta úti célját az alapján, hogy egy filmben megtetszett neki a helyszín – derül ki a TCI Research kutatásából. Mi történik, ha a Fidesz új melegellenes törvénye miatt a senki sem akar idejönni forgatni? Tette fel a kérdést az ezalenyeg.hu.

Munkahelyek ezrei szűnhetnek meg az új fideszes törvény miatt
Kép:Pixabay

A Variety cikke amelyről mi is beszámoltunk pont ezeket az esetleges reakciókat latolgatja.

A lap megjegyzi, hogy Magyarországon készült többek között az új Dűne-film, illetve az Alienist című sorozat is. Mos meg épp a Borderlands című videojáték-adaptáció készül az országban, a szintén játékból kiinduló Halo-sorozattal és rengeteg más mozgóképes tartalommal együtt.

A Variety hozzátette, hogy a Disney 2016-ban bojkottal fenyegette Georgia államot, amikor LMBTQ-ellenes törvényeket hozott. A cég mellé pedig csatlakozott a Netflix, a WarnerMedia ami magyar nyelvű közleményt is kiadott a héten és a Sony is.

A Netflix volt az a cég, amelyik lemondta egy török sorozatának gyártását, miután az országban kicenzúráztak belőle egy meleg karaktert.

A filmforgatásokon megjelenő helyszínek turistacsalogató szerepén túl busás pénzeket hagynak nálunk a neves filmstúdiók.

A Fidesz tehát a kirekesztő, Európában teljesen értelmezhetetlen törvénye miatt nem csak a magyarországi LMBTQ-közösséget sérti, hanem

a filmiparból származó bevételeket is tropára verheti.

Kihatással lehet tehát mindez arra is, hány gyár, gyorsétterem, üzlet választ inkább más terepet, megszüntetve ezzel a magyarországi munkahelyeket.

Forrás:ezalenyeg.hu 
Címlapkép:Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Hát igen... retardált hülyék társulata van a parlamentben... qmAz a 133 bátorka... meg a köcsög zsírháj..
magyar1
Nehogy már a melegekből kell megéljünk!
jesz
Azért ezt nem hittem volna, hogy ennyi buzi van...ráadásul hatásosan tiltakoznak...borzalom.
csak úgy....
@magyar1: @jesz: míg azzal a pár buzival foglalkoztok,-közben viktor azt csinál veletek,amit éppen akar! :) migráncs X soros+buzeráns / eu. = a fidesz altató képlete a butusoknak
Toller Béla
...és mégsem emiatt fasiszta ez a kormány ...A teljes eszmerendszere az, ami miatt bojkottálni kellene, a mód, ahogyan egy ilyen törvényt is tető alá hozhat pár nap alatt !
ómió
A "buziipar" visszaszorul? Lesz helyette másik!
magyar1
@csak úgy...: Az a baj, hogy éppen ti foglalkoztok velük. A jó törvény az jó és punktum. Ha valaki púposnak születik akkor azt kell majd reklámozni vagy mi? Nehogy ledugjátok már a torkunkon, hogy fogadjuk el normálisnak a melegeket. Betegség, szépen maradjanak csendben, éljék az életüket, a pedofilokat meg ki kellene nyírni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.