Amikor teltházas stadionokat látok más európai országokban, elgondolkozom, ez-e a helyes magatartás a mostani helyzetben – nyilatkozta pár napja Angela Merkel.

Szijjártó üzent Merkelnek: Nem kell aggódni a teltház miatt, gyorsabban kellett volna oltani máshol
Kép:Facebook/Szijjártó Péter

Persze nem említette név szerint Magyarországot, mivel sehol máshol nincs teltház az Eb-n, egyértelmű volt, hogy a célzást ide szánta. Szijjártó Péter most a Facebookon azt nem nevezte meg, hogy melyik politikusnak üzen, de azt írta:

Köszönjük szépen, értünk, vagyis az “egyes helyek”-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat.

A külgazdasági és külügyminiszter állításához azért érdemes hozzátenni:

ugyan valóban gyorsabban indult be nálunk az oltási program, mint sok más helyen, mostanra annyira lelassultak a magyarországi oltások, hogy az Eb sok más rendezőjéhez képest már csak néhány százalékpont a különbség.

Az Our World In Data adatai szerint Magyarországon 55,8 százalék kapta meg legalább az első oltást a koronavírus ellen, míg a többi, teltházat nem vállaló rendező közül Nagy-Britannia 62, Olaszország 51, Dánia 51, Hollandia 50, Németország 50, Spanyolország 49 százalékon áll.

Egyértelműen jobban csak Romániánál, Azerbajdzsánnál és Oroszországnál állunk. Vagyis úgy tűnik, utóbbi három országot kivéve a legtöbbeknél nem jobb lényegesen a magyar oltottsági arány, csak a kormány jobban bízik abban, hogy nem lesz baj.

Forrás:HVG.hu
Címlapkép:Facebook

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Jelenleg semmivel sem vagyunk előrébb az oltásban mint mások, mert szinte megállt 50 %- nál. Ráadásul a kínairól kiderült, hogy sz@rt se ér. Úgyhogy vissza kéne venni a hepciából tarajos, mert messze le vagyunk maradva a többiektől. Kiszórtátok a kínait, most meg rátok romlik a Pfizer, mégsem vagytok hajladók harmadik oltást adni a kínaira. Gonosz geciputtonyok vagytok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Toljad Petya! Ki tudja meddig tolhatod.
namihami
Akkor nyugi Merkel anyó. Hiszen Dr. Szijjártó virológus, külügyér és teremfociszakember megmondta, hogy aggodalomra semmi ok. És, hát ki, ha már ő sem?
csak úgy....
a bolhák mindíg csípkelödök és pökhendiek..
Yoda69
Nehogy sírás és sirasas legyen a vége.
teuton57
Kamu adatok! Nemetoszagban mar a het elejen 60 millioan kaptak meg legalabb az elsö oltast! A lakossag 80 millio, tehat messze több, mint 50%!!! Ugy felturboztak az oltast, hogy napi közel 1 millio adagot adnak be!
Gauntlet
Nem kell a nagyképűség, kakadu! Senkire kérte hogy versenyt csináljátok belőle!
Yoda69
szijrago, visszább az agarakkal. Az 1 millió beoltott, akik a kínai vakcinát kaptak, korántsem biztos, hogy védettek. Lehet, hogy 5 millió ember be van oltva, de mit ér ha nem védettek?
Macskaszem
Jelenleg semmivel sem vagyunk előrébb az oltásban mint mások, mert szinte megállt 50 %- nál. Ráadásul a kínairól kiderült, hogy sz@rt se ér. Úgyhogy vissza kéne venni a hepciából tarajos, mert messze le vagyunk maradva a többiektől. Kiszórtátok a kínait, most meg rátok romlik a Pfizer, mégsem vagytok hajladók harmadik oltást adni a kínaira. Gonosz geciputtonyok vagytok.
jesz
@Yoda69: ott a pont!

(választ úgysem adnak)
dr. prédikátor
NE ÜZENGESS TE KÖCSÖG, MERT AZ ANGELA MUTTI SZÁJBA FOG VERNI
Gazella
Menj vissza anyádba kakadu!! Nálunk se magasabb az átoltottság egy vakcinával!!! mint máshol! Mert fel se veszik a másodikat!!!
Toller Béla
Persze, gyorsabban oltani ...Nos, a németek gyorsabban oltottak, amikor volt mivel. Nálunk kicsit akadozott a marháskodások miatt. Volt ugyan kínai, de a védettség nélkül maradtakat kivonva az egyenletből nem sokkal szárnyaltuk túl az igazolt vakcinákkal oltott németek arányait. A hullusok szuáma meg egyenesen borzasztó volt nálunk. Viszont az is igaz, hogy a németeknél senki sem kaszált 15 milliárdot tisztán a lélegeztetőgépeken ... Sok oldala van a dolognak, kakadu !
ágimami
@csak úgy...: Ez egy tökéletes kép a tökéletlen szurkolókról!!!
ómió
Ahogy mondja! Nem Kiriakidis efftársnő csuszikapénzére kellett volna bízni a vakcinabeszerzést!
Málna
@teuton57: Összesen adtak be 60 millió oltást Németországban, ebből 40 millióan még csak az elsőt kapták meg. Te kis analfabéta...:-)
balos
Amikor 1 nemzethy kipcsak megszólal,akkor megáll az idő és kétségbe esik,hogy már ennyi az idő?
kereső
Az ötmillió oltottból hányan vannak akik m indkettőt megkapták. Ja és vonjuk ki ebből a 600-700 ezer kinaival oltott 60+ éveseket.Akkor hogyan is állunk a "nagy versenyben" fő-fő járványügyi szakértő, és egyben Magyarország vezető virológusa, és gyógyszerészeti szakértője?!
kereső
arról meg már szó sem essék, hogy a németek jobbára Pfizzerrel oltanak, amelynél már az első oltás utáni két hétben kialakul a 80-85 %-os védettség.És mégsem vállalják be a teltházas meccset, mindenféle járványügyi védekezés nélkül. Az angolok sem pedig ott a tényleges átoltottság (kéz oltás) jóval magasabb lakosságarányosan , mint nálunk.
Nyírfa
Mikor elégelik meg a magyar "politikusok" pimaszságait?
Peller Anikó
@teuton57: Germany legalább egy oltás a 17 év felettieknek 2021 jun 13: 58%
Germany teljes vakcsináltak a 17 év felettieknek 2021 jun 13: 32%

Tehát az oltottak fele már kettőt megkapott, de a 60% csak a felnőtt lakosságra vonatkozik, a gyerekek nincsenek beleszámolva.

covid19-vaccine-report.ecdc.europa.eu/
gina
Pőkhendi szemét vizfejú mit képzelnek ezek a fidesz patkányok, kik is ók? el vannak ájulva maguktól ezek a nulla proli patkányok, várjuk ki a végét
kereső
Németország elfogadja-e a magyar szurkolóktól a magyar védettségi igazolványt?
Yoda69
@jesz: Nem is azért írtam mintha választ várnék tőlük.
Majd mi válaszolunk magunknak jövő tavasszal, azzal viszont rá fagyasztjuk a NER lovagok abrazatara a gúnyos vigyort.
human
Mikor nekik álltak a számok akkor még a halálozási adatokra volt büszke Orbán. Aztán már nem.
Amíg még nekünk állnak az oltási számok addig az oltottságra büszke Orbán. Úgy néz ki ennek ezt a mutatót is bukni fogják sajnos.
Málna
@human: Ezt nem bukhatják, mivel itt a gyorsaság volt a lényeg.
kereső
@Málna: 18_51 Hamar munka, ritkán jó. Most is igazolódni látszik.
kereső
@Málna: Talán abból, hogy a Sinopharm vakcinával oltott idősebb generáció nem igazán büszkélkedhet a védettség megfelelő szintjével. = sok-sok vizsgálat igazolja). És ha tényleg jön a delta variáns, ők lesznek a legveszélyeztettebbek, mert hazug módon be lettek csapva.
Béla333
A NER fő virológusa szívesen ad szakmai tanácsot a németeknek. Ha jól megfizetik...feketén...
gina
@Málna: Téged meggyőzni semmivel nem lehet olyan vagy mint a beteg agyhalott OV d buta repedtsarkú
gina
@Málna: Tudsz olvasni vagy analfabéta vagy szerintem az utóbbi,( magyarul is irnak rola, hogy más nyelven nem értesz csak OV fenéknyalásra haszálod a nyelved,,), németben mennyi az oltott?? és mekkora terület és népesség??? elöszőr tudakozz utána irogass, de hát fidesz szektatag vagy ez látszik is azon a nagy 10 es IQ on
tothjani
Egy mocskos fasisztának mindig igaza van, és nem érdekli ha a népe megdöglik. :(
Málna
@kereső: A nem igazán az pontosan mit jelent? Milyen arányban nem véd?
Málna
@gina: Meggyőzni? Megpróbáltad észérvekkel? Nem hiszem, nem tudsz te olyat, putris.
Aki Én
@Málna: Azért csak igazolódni látszik a gyanú, hogy valóban a vb miatt pörgették fel a bizonytalan oltásokat. Különben most nem azzal vernék magukat.
Viszont az óriási kockázat, hogy sokan nem kapták meg a másodikat, kínait kaptak, amiről tudni, hogy sok ezrével maradtak védtelenek...
Nem hiszem, hogy megint nekünk lenne igazunk, mindenki mással szemben, akik nem véletlen nem engednek teltházas mérkőzéseket.
Ausztriában, Portugáliában, Angliában igencsak felfelé mennek megint a számok sajnos.
kereső
@Málna: Bogyóka! Téged csak a majom érdekel? A google neked is a barátod, ha érdekel nézz utána.
Málna
@Aki Én: Ezt majd meglátjuk. Nem vészmadárkodunk.
Egyébként milyen arányban nem véd a Sinopharm és a többi oltás? Vannak pontos számok vagy csak a találgatások?
Málna
@kereső: Nem találtam semmi konkrétumot. Te igen? Megosztanád velem, ha szépen kérlek?:-)
kereső
@Málna: Nem. Keresgélj még!Ráérsz!
Málna
@kereső: Dehát te álítottál valamit, és nekem kell igazolni? Nincs is ilyen adat, ugye?
Aki Én
@Málna: ...nézz utána. Naponta derül ki újabb emberekről, minden más oltással szemben.
Nem attól lesz egy hír igaz vagy hamis, hogy te hited szerint mennyire vagy képes elfogadni.
Beszélj az oltottakkal, ők szívesen elmondják tapasztalataikat.
Mellékes, de a németek ,,picit" több oltást adtak már be, de erre szarunk, nem fér bele a propagandába :)
Málna
@Aki Én: Nem az egyes emberek véleménye érdekel, hanem a statisztika. Azt hittem, érthetően fejeztem ki magam...
kereső
@Málna: Nyugodj meg, van ilyen adat. De, ami kicsit is negativan érintené imádottjaidat, Te/Ti azt meg sem látjátok, meg sem halljátok. Segitek egy kicsit- SOTE rektor, levél a Sinopharmmal oltottaktól...
Aki Én
@kereső: ...nana. Málnát a statisztika érdekli, nem a szakemberek és a tények. Amiről ő nem vesz tudomást, az nincs.
Málna
@kereső: Nem levelet kértem, hanem konkrét adatokat. Hogy milyen arányban védenek a különböző oltások. Tényleg nem érthető?
kereső
@Málna: Nem. Mert nem erről volt szó, hanem arról, hogy a kinaival oltott 60+ évesek,+ krónikus betegek szervezetében nem nem, vagy alig alakult ki a megfelelő védettség a virus ellen.Innen kezdtél Te értetlenkét játszadozni.Tudod, mit azzal játszadozzál, amivel egyidős vagy-valójában nem is érdekel a téma téged, mert kivül esik a komfort zónádon-és "enyhén"/ marha nagyon/ rossz fényt vet a fideSS-re, és orbánodra.Egyébként a levélnek ma már tizezernél több aláirója van, akik áldozatul estek a fő-fő virológus úr vakcina engedélyezésének. És ha most azzal jössz, hogy az oltás önkéntes volt, és lehett választani a vakcinák közül- akkor el is hányom magam.
kereső
@Málna: Az egykori tiszti főorvos hozzátette: azoknak, akik oltva vannak, van valamilyen védettségük az új vírus ellen. Ugyanakkor a kormánynak van teendője, különösen azok érdekében, akik Sinopharm oltást kaptak. Mintegy 500 ezer adag vakcinát főként az idősek körében használtak fel, s 20-30 százaléknál is magasabb az oltásra nem reagálók aránya. Ez olyan magas arány, hogy nem is érdemes a Sinopharmot kapókat tesztelgetni, egyszerűen mindenkit újra kellene oltani.

Így kísérelhetnék meg javítani azt a szakmai hibát, hogy ezt a vakcinát minden tanács ellenére, főleg az időseknél kezdték el alkalmazni. Van arra adat, hogy azokban az országokban, ahol az idősebbek a Sinopharmra kaptak egy Pfizert, kialakult a védettség. Érdemes figyelni a szerb adatokra is, ahol egy harmadik Sinopharmot kaptak a 60 év felettiek, és az esetek nagy százalékában szintén lett immunválasz – mondta végül Falus Ferenc.

Az ECDC-nek küldött heti jelentések alapján a sinopharmmal oltott 60+ száma, 650-700 ezer fő.
kereső
@Málna: Bogyó! Ha nem haragszol inkább tanulok Duda professzortól, meg Falus Ferenc -től/mindketten a szakértőnek számitanak/ mint egy ujságtól. És, nem érdekel az Emirátusok, meg Szerbia sem. Szóval- csak ne fölényeskedj.Inkább reagálj arra, amit Dr Falus mond.
Nessy
Drága külügyérünk! Arról is szól két dicshimnusz közben, hogy ebből kb. egymillió védettsége bizonytalan? Inkább nincs, mint van! Viszont háromszorosába került, mint Pfizer, amit lelkesen elajándékoz kormányunk! Igaz, a Sinofarm a kutyának sem kell.! Ezért mennek a szomszédba plusz harmadik oltásért, ami már Pfizer, a védettség nélküli Sinofarm oltottak. Legalább őket illene ingyen letesztelni!
Néro
Azért Papagáj Pitike Nemzethy Külügyér szintjén folytatthatta volna : Bibi nekünk meg még van 300 milliárdért Petipumpánk is hatástalan Maó könnye nem tudni milyen hatású Putyin lábvize MEG 30.000 HALOTTUNK is. Menj a fenébe Fidióta.
istván irén
Ezt is a viktor orvosa kezeli ezért maradt ilyen hülye.
nezelodo
Szegény Merkel anyó, pont a Petike fideszes szerényen előadott kioktatására van rászorulva, hogy tudjon valamit a környező világról! Maradna inkább csendben és csodálná a mi fényes eredményeinket, és örülne, inkább, hogy a Viktor őrájuk is gondolt amikor meghirdette Európa megvédését a migráns áradattól!
kokopelli
@dr. prédikátor: ..vagy kioktatja az A.Merkel a kis Vikit,hogy a németek kb. nyolcszor annyian vannak,és szivesen
laknak a nagyvárosokon kívül is. Azt sem tudja ,hogy a messzebről bejárók év végén az adóból visszatéríttetik az
bejárás üzemanyag-költségének nagy részét !! (un. km-Geld) (;-))
vitriol
ennek a hülyegyereknek túl nagy arca kerekedett a jól sikerült korrupciós mutyi miatt. Már azt is megengedi magának, hogy A.Merkel-nek pofátlan pikirt módon üzengessen. Pedig dicsekvés helyett lelkiismereti kérdést csinálhatna abból, hogy az általa erőszakolt kínai oltásokkal sokan ott vannak, ahol az oltás nélküliek. Ezügyben kérés nélkül is intézkedniük kellene, de ezt a kormányt a focin kívül most semmi nem érdekli. Szégyelljék magukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.