A migrációs válság óta tudjuk, hogy az elkövetkezendő évek egyik legfenyegetőbb veszélye a ivóvíz hiány lesz. Eleddig távoli problémának tűnt, ám most Pécelen mindez valósággá vált. 

A legnagyobb hőségben maradt víz nélkül Pécel, óriási a baj

Fotó: 123 RF.com 

A Budapest tőszomszédságában lévő városban a hétvégén elfogyott a víz. Nem a palackos, a vezetékes: a fél városban nem volt vízszolgáltatás a hőség kellős közepén, miután a vihar tönkretette a várost ellátó kutak egy részét. Pécelen egy hete már vízkorlátozás van, a polgármester vasárnapra ígérte, hogy lesz megoldás a rendkívüli helyzetre. Nos, nem így lett – írja a Blikk.hu.

A lakosság háborog, a fél városban nem volt víz, és eddig is takarékoskodni kellett, miután a város ellátó kutak tönkrementek és hétvégére aztán kiürült a víztározó is. A baj nem kicsi, de úgy tűnt, mára megoldódhat a helyzet, mert a vízszolgáltató segítségével feltöltötték a tározókat. Csak, ez nem volt elég. Néhány óra után újra vízhiány alakult ki, most a polgármester a mezőőrökkel ellenőrizteti, hogy ki az, aki pocsékolja az éltető kincset, míg a város másik felén szomjaznak az emberek. Ugyanis kiderült, hogy a vízkorlátozást sem tartja be mindenki.

Tisztelt Lakosság!

Ismét a vízhiány problémáról szeretnék szólni. Ahogyan vártuk, az éjszaka folyamán feltöltődtek a tározók, legalábbis valamennyire. Reggel minden háztartásban volt víz. Sajnos, nem tartott sokáig, alig pár óra elteltével ismét vízhiány lépett fel a város több részén. A lehetséges lépéseket ismét megtettük, a DPMV Zrt. már hordja a vizet. Tudjuk, ez kevés, ehhez kértük Dr. Szűcs Lajos segítségét, és közbenjárásával a katasztrófavédelem remélhetőleg hamarosan több lajtoskocsit biztosít a város rendelkezésére.

Mindezek mellett újra kihangsúlyoznám, hogy a legtöbbet, mi, lakosok tehetünk. Tudom, nehéz ilyen melegben takarékoskodni a vízzel, de meg kell tennünk! Semmiképpen se használják a vizet olyan dolgokra, ami elhalasztható. Kérem, gondoljanak empátiával azokra, akik teljes vízhiánnyal küszködnek. Tapasztalatunk szerint nem mindenki tartja be a vízkorlátozási tilalomról szóló intézkedéseket, ezért ennek ellenőrzése végett mezőőreink folyamatosan járják a várost.

Forrás: Blikk.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Biztos locsolnak. Javaslom tegyenek bele tàpoldatot ùgy jòval kevesebb kell.
Aki Én
@Shikari: meg a buta Béla a fészbukon!
Blikk...
Toller Béla
Nem korlátozni kell, hanem vizet biztosítani ! Ami előre látható, azon utolag sem kell csodálkozni ! Van még mérnökképzés ebben az országban, egyelőre, amíg a jogászok át nem veszik ezt is ...de addig nincs mentség !
balos
Most éppen az autópályákat fogják egy életre tönkre tenni,mert kell a pénz a jövőjükre!89 óta amit lehetett MINDENT szétbasztak a rendszarváltók!Ez alól senki sem kívétel!Az irigység,hogy valaki tenni is akart az volt a legnagyobb bün,amiért HALÁL JÁRNA,mint a közép kórban!Sajnos az ezer éves turáni átok és a kelet közelsége lehúzza az országot bangladesh szintjére!
NKF
Nem a melósokkal van a baj!Angliában 6 vízműtársulat van,hegyes-völgyes Austriában12.
Magyarországon ,kapaszkodj 300 vízműegylet!
gina
@NKF: De egy mocskos fidesz és egy mocskos cigány OV az van, viz nincs de lopás nagyban, erről irj ++++

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.